Много вкусна баница!

  • 7 162
  • 3
Привет момичета Hug просто няма как да не споделя за страхотни кори за баница и рецептата която е написана върху тях Peace. Корите са Мювил - ръчно точени кори традицията е жива. Производител е русенска фирма. Вече правя трети път и става невероятно вкусна. Ако все пак не можете да си набавите от тези кори рецептата е:
400г  ръчно точени кори 
400г. сирене
4 яйца
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
2 с.л. брашно
1 кафена лъжичка сода за хляб.
Яйцата, киселото мляко, содата, брашното и олиото се смесват до получаването на еднородна смес. В др. съд си натрошавате сиренето. Средно голяма тава макс. диаметър 35 см.
Всеки един лист се поръсва с натрошено сирене и 3-4 с.л. от сместа, завива се  и се нарежда в предварително намаслена тава. След като баницата е наредена в тавата се залива с малко от сместа.
Пече се в предваритено загряла фурна (аз пекох на 180*С).
След изваждането от фурната се поръсва с малко студена вода и се завива за 10-15 мин.
Надявам се да ви хареса eat.
Извинявам се ако рецептата е всеизвестна Blush  chef

ето и снимка
Виж целия пост
# 1
Така и не се научих да правя баница с ръчно точени кори,все става толкова тестява,че изобщо не може да се яде.Последният ми опит беше преди една година.
Благодаря за рецептата,ще се изпробва.Струва ми се,че ще мога да се справя.
Виж целия пост
# 2
Тая заливка е много уважавана у дома. Правя я с готови кори.
Чудя се на дърпаната баница дали ще стане. Дали няма да се разкашка.
Виж целия пост
# 3
И аз правя баница точно по същия начин, но с 2 яйца и винаги с готови кори. Отгоре намазвам само с олио и  единствено това е баницата, която ядем вкъщи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия