Сладкиш "от мазето на баба"

  • 12 845
  • 91
# 15
И аз го правя често.
При нас е доста на почит.
Аз обаче към изброените продукти добавям и кофичка кисело мляко.
Виж целия пост
# 16
Страхотен сладкиш.Благодаря че ми припомнихте за него.
Чувала съм ,че някой  карамелизират захар на дъното на тавичката.Някой правил ли е така?
Виж целия пост
# 17
Страхотен сладкиш.Благодаря че ми припомнихте за него.
Чувала съм ,че някой  карамелизират захар на дъното на тавичката.Някой правил ли е така?

Аз не. Следвам си класическата рецепта.
Виж целия пост
# 18
Ауу,това беше първия сладкиш,който наптавих като дете,обожавам го.Благодаря за рецептата,още днес ще си го припомня Wink
Виж целия пост
# 19
Въпрос- докато е още топъл сладкишът, като се залее, не става ли глетав ?
Виж целия пост
# 20
И аз да питам нещо - може ли да се направи в тефлонова форма за кекс или ще стане прекалено дебел слоят ...

Покойната ми баба правеше нещо такова, но не съм запомнила да е толкова лесно. Печеше го в електрическите тенджери за сладкиши, на които се слага чашка по средата, може не всички да ги помнят. Само че жената се помина, преди да проявя интерес към рецептите й ....
Виж целия пост
# 21
Цитат
Чувала съм ,че някой  карамелизират захар на дъното на тавичката.Някой правил ли е така

аз го правя така и е много вкусно.карамелизирам захарта направо в тавата и когато поизстине намазвам с масло/не е задължително/,могат да се наръсят малко орехи/пак не е задължително/нареждам отгоре праскови и изсипвам сместа.могат малко да се увеличат яйцата за да не е много тънък сладкиша.
 Femme ,заливам го топъл ,а не горещ и не става глетав...

B l a n k a ,може във форма за кекс,просто външният вид ще е друг...ако е в тава и се обърне се виждат красиво оформените плодове
Виж целия пост
# 22
Още си го спомням от детството, майка ми го правеше най-вече със кайсии

И баба ми го правеше така.
Виж целия пост
# 23
По същия начин го прави майка ми и отдавна вече и аз Mr. Green/баба не е правила такъв/
Знам,че задължително тавата се намазва с масло преди да се слажат кайсиите Peace...задължително.От маслото блата и кайсиите имат невероятен вкус,с олиото това не може да се постигне/пробвала съм и от опит го казвам Wink/
И с карамел съм го правила-добре се получава.....и да,сладкиша не бива да е много горещ,топличък да,но не и горещ когато ще се залива със сока...
Виж целия пост
# 24
И аз да питам нещо - може ли да се направи в тефлонова форма за кекс или ще стане прекалено дебел слоят ...

Покойната ми баба правеше нещо такова, но не съм запомнила да е толкова лесно. Печеше го в електрическите тенджери за сладкиши, на които се слага чашка по средата, може не всички да ги помнят. Само че жената се помина, преди да проявя интерес към рецептите й ....

Баба и до ден днешен го прави в тази електрическа тенджера  Mr. Green
Виж целия пост
# 25
Много бързо лесно и вкуснО,доста често го приготвям само,че аз не слагам бакпулвер!
Виж целия пост
# 26
A pak az si pravq vkusna torta ot tozi sladki6:ot 4 qica,1 4aena 4a6a zaxar,1 4aena 4a6a bra6no+bakpulver i 1 vaniliq za aromat.Vsi4ko se razbiva do ednorodna smes.Na danoto na tavi4kata rastapqm 1 maslo,i redq kaisiite (na 2 kompota)s pove4e plodove e po vkusno! Zalivam i smesta varxu kaisiite i pe4em.Sled kato go ote4em obra6tame tavata varhu tortena 4iniq ili druga tava,kogato poistine da ne e vrql go siropirame obilno s soka ot kompota kaisii,a nai nakraq pokrivam obilno s smetana Stava vkusna seka torti4ka,a i dosta ikonomi4na,,,opitaite i vie  !
Виж целия пост
# 27
Благодаря за рецептата и идеята.Стана много бързо и ужасно вкусно  bouquet
Виж целия пост
# 28
Ммм...това е един от любимите ми сладкиши-става бързо, лесто и не изисква кой знае какви продукти  Simple Smile следващия път като го правя ще опитам идеята с карамела!
Виж целия пост
# 29
А моята баба ми правеше следният сладкиш. Взима чаши със широчина на гърлото колкото кръглите бисквитки "Руен",може и малко по-широки . Започва така, на дъното слага бисквитка, после от компот кайсиика /половинка/ , после бисквитка и така докато се напълни чашата. Залива със сиропа от компота.Най от горе се настъргва един бонбон. Слага се в хладилника за няколко часа. Приятен апетит !
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия