Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

РЕСУРСЕН УЧИТЕЛ - 2

  • 56 196
  • 135
Доста страници изписахме в първа тема.
Започваме новата в помощ на уплашените мами.  newsm78

Ресурсни учители, заповядайте и вие да пишете.

Старата тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=130158.0

Ще посоча допълнително линкове в помощ.
Виж целия пост
# 1
Дороти, благодаря!     bouquet
Наистина би било добре да се включат и ресурсни учители!  Hug
Живот и здраве следващата учебна година и ние ще имаме такъв. Тогава ще мога да пиша повече, надявам се само хубави неща!  Wink
Виж целия пост
# 2
Не разбирам защо през цялото това време, докато вие сами обсъждате проблемите си, не се е включил ресурсен учител. В крайна сметка, те са хората, които са "в час" с тези проблеми и са в състояние да внесат яснота по въпроса. Би трябвало да има диалог между родители на увредени деца и преподаватели.
Предполагам, повечето от тях ползват Интернет.
Виж целия пост
# 3
Не разбирам защо през цялото това време, докато вие сами обсъждате проблемите си, не се е включил ресурсен учител. В крайна сметка, те са хората, които са "в час" с тези проблеми и са в състояние да внесат яснота по въпроса. Би трябвало да има диалог между родители на увредени деца и преподаватели.
Предполагам, повечето от тях ползват Интернет.
Кой очакваш да ти отговори. Това си е право на личен избор дали да се включи ресурсния или да не се включи. По темата - ние спокойно си я развиваме с това, с което сме се сблъсквали, реални неща. Някои ресурсни учители четат това, което пишем. Ако преценят пишат на лични  Peace. Лично ми се случвало и затова го пиша  Wink.
А колкото до диалога - на мен ми е необходим диалог между мен и ресурсния, който лично работи с детето ми. Все пак хората тук нямат и на идея какво е моето дете.
Виж целия пост
# 4
здравейте!!!
Искам да попитам нещо свързано с ресурсен психолог.
Детето ми според ресурсния психолог има мутизъм-това е когато детето отказва да говори с други хора и попада в групата на различните деца.Тя ми предлага да минем да интегрирано обучение.
Според учителките в детската -тя е съвсем нормална,само малко притеснена и не трябва да минава на такова обучение.И пак според тях това е за деца с увреждания.
А сега да кажа какво  е точно.Детето ми отказва да контактува с когото и да е,освен с наи-
близките.Когато играе предпочита да е сама.В детската тя няма приятелчета,защото тя страни от тях.
Според ресурсния психолог,ако не и помогнем,в един момент тя може да откаже да говори.
Мили мами,объркана съм.Дайте ми съвет.Какво да правя?В детската ми оказват натиск да не я пусна.Аз си мисля,че ако не я пусна ще сгреша.
Моля ви ,имам нужда от съвет!!!
Виж целия пост
# 5
Щом предлагат, според мен ДА.
Виж целия пост
# 6
Аз лично се сблъсках с открито негативно отношение на учителките в детската градина срещу ресурсния учител. Според тях нищо му нямало на детето. Сякаш възприемаха ресурсния учител като заплаха. А и за тях синът ми беше "удобно дете" - седи си в някой ъгъл и нито говори, нито прави бели. Сякаш го няма. Не се съобразиха с предписанията детето да остане още една година във втора група, предложиха ми да си търся нова детска градина. Смятам, че предписанията на професионалистите трябва да се спазват - за доброто развитие на децата. Точно детската група е мястото, където се проявяват проблемите, свързани в обучението на децата и според мен е най-добре да се реагира преди училището, за да се ограничат възможните прояви на сериозни училищни проблеми.
А от работата на нашата ресурсна съм много доволна.
Виж целия пост
# 7
Аз  съм от Варна и сме в 3-ти клас, има кадърни ресурсни учители,но  #2gunfireза съжаление ние не попаднахме на човек,няма да споменавам имена ,рес. център при нас за вързани връзкари като свински чарва,и няма даже на кого да се оплачеш,кой на кого човек,друга пък в интимни отношения с някои голям и направо.....но инак идеята е супер да има кой да помага на децата.Ние се борим сами с помоща на класната ни която е невероятна и напредваме бавно но славно
Виж целия пост
# 8
Аз започвам да се чудя защо тази тема е в този подфорум /един от най-малко посещаваните/? Нали за ресурсно подпомагане не е нужно детето да е с ТЕЛК или да е строго класифицирано като "дете с увреждане"?

Само по т. 1 /чл. 2/ от Наредба 1 ресурсното подпомагане е за Деца с увреждания,
по
т. 2 е за Езиково и говорни нарушения
т.3 е Обучителни трудности

Мисля, че темата ще е доста по полезна, ако е в "Нашите деца", защото  ресурсното подпомагане, работата с логопед и психолог е за всички деца.

Виж целия пост
# 9
Таня в предишната, много неща се казаха. Можеби затова в момента се пише малко.  А в нашите деца се откриват много ненужни теми, които ще вкарат много назад тази тема. Дори темата за дислексията беше тук, но я преместиха. А огромно количество деца срещат трудности в училище.
 Доколкото знам Ресурсен център София вече обхващат около 2000 деца в София, та мисълта ми е че на тези деца за да не се затворят и претеснат им е нужна интеграция, а форума за интеграция е тук. 
Виж целия пост
# 10
На нас ни искаха решение от телк, за да можем да се "запишем" за ресурсен. И сега се притеснявам, ако ни спрат телк-а дали няма да ни спрат и ресурсния.
Виж целия пост
# 11
телк не е задължителен по закон но можеш Лкк да изкараш без него не може обаче
Виж целия пост
# 12
тук много неща във форума не ми се нравят,исках да пусна тема...казаха ми пиши в аутизъм,а темата касаеше не само деца с аутизъм,но е изтриха и взех да се отказвам да пускам теми ,става омазано според мен ,като се струпат различни неща в една тема или важни неща  трудно се намират.но...... newsm78 newsm78
Виж целия пост
# 13
 byba75 според мен стана грешка с темата, но пиши например тук. На мен и ЛКК не са ми искали, макар, че за отлагането от училище имам, но не са ми я искали.
Виж целия пост
# 14
ми на нас задължително искат тъй като телк не е задължителен,т.е. никои не може да задължи когото и да е да изкарва телк ,
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия