Моля ви, дайте идея за приготвяне на скариди

  • 14 271
  • 18
Днес ще ходим да на гости в приятели и съм решила да направя скариди за мезе, че имам едно кило. Дайте идея за нещо интересно Wink.
Виж целия пост
# 1
Аз ги приготвям леко запържени в масло. Може да добавиш и 1 скилидка чесън. Давам други две рецепти, които ми харесват.

Скариди с бяло вино и сметана
Списък на необходимите продукти:
1 кг. скариди, 50 гр. масло, 4-5 скилидки чесън, 200 мл. бяло вино, 200 мл. сметана, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:
1. Маслото се разтопява в тиган и като заври се добавят скаридите.
2. Добавят се подправките и пресованите скилидки чесън.
3. Добавя се виното, бърка се докато се изпари.
4. Сипва се на бавна струя сметаната при непрекъснато бърпкане.
5. Оставя се на огъня до сгъстяване.



Шишчета от скариди по офицерски
Списък на необходимите продукти:
8 кралски скариди, 1 лимон, 4 с. л. зехтин, 2-3 с. л. краве масло, 1 с. л. магданоз, 1 с. л. мащерка, 2 ч. л. риган, черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:
1. Почистените скариди се слагат в купа и се поръсват с магданоз, мащерка и риган.
2. Поливат се с разтопено краве масло и зехтин.
3. Подправят се със сол и черен пипер на вкус.
4. Маринованите скариди се нанизват на шиш, като се редуват с парченца лимон.
5. Шишчетата се слагат в оребрен тиган и се пекат по 2 минути от всяка страна, като се поливат с маринатата.
Виж целия пост
# 2
Коктейл - скариди

Скаридите се объркват с майонеза,сол,черен пипер на вкус,лимонов сок,кората на 1/2 лимон.
Поднасят се в коктейлни чаши и се украсява с листенце магданоз.При сервиране се предлагат препечени филийки.
Виж целия пост
# 3
На мен са ми най-вкусни с масло и чесън на плоча/тиган (и лимонов сок или цели парченца лимон). Чесънът може да го сложиш на цели скалидки и да добавиш клонче мащерка или розмарин.

Можеш да ги сготвиш в кокосово мляко, също стават вкусни  Peace Ако сложиш повечко кокосово мляко, става като супа, а с по-малко - се получава много приятен сос (да е кокосово мляко, а не кокосова вода и да не е подслаждано), слага се лук - зелен лук е най-добре, малко чили и по-принцип рецептата е с листа кориандър, които аз замествам с магданоз. Настъргана лимонена кора също върви   chef
Виж целия пост
# 4
на салата с авокадо и дресинг от лимонов сок и малко  тай червено къри  Crazy
Виж целия пост
# 5
Скариди по португалски - като рецептата за скариди със сметана на Kristal, но добавяш и 200 мл доматено пюре.

И един супер прост, но много вкусен сос за скариди - майонеза, кетчуп и лимон.
Виж целия пост
# 6
Леле, все страхотни рецепти, благодаря ви много, но ще процедирам според продуктите, които имам. Май ще направя варианта с виното и сметаната. Само не разбрах дали течна да е или заквасена.
Виж целия пост
# 7
На нас са ни вкусни панирани. Овалваш ги в леко разбити белтъци и после в царевично бращно, и ги пържиш. Сервирам ги поляти с прясно изцеден лимонов сок.
Виж целия пост
# 8
Течна сметана
Виж целия пост
# 9
финландски сандвич- кейк 
продукти:
1.хляб за тост (без кора)
2.филаделфия
3.рулца от раци
4.кисели краставички
5.пушена сьомга
6.майонеза
7.сметана течна
8.2-3 сварени яйца
9.скариди
10.за украса резени лимон и кисели краставички
подготожка:
1/Нарязваме рулцата от раци на ситно.2/Добавяме черен пипер и нарязан на ситно копър.3/В блендер нарязваме киселите краставички и пресен копър.Смиламе,но да не става на каша,а да е на съвсем малки парченца.Слагаме сместа в марля и изтискваме водата.Сухата смес я разбъркваме с майонеза.4/Останалата майонеза я разбиваме с малко сметана.
проготвяне на кейка:
Намазваме няколко филийки хляб с филаделфия.Редим ги една до друга.Отгоре поръсваме с рулцата от раци.Нмазваме други филийки със соса от кисели краставички и ги редим върху първте.Става като торта.Отгоре поставяме парченца от пушената сьомга.Последния ред филийки мажем с майонезата разбита със сметана.Правим трети ред на тортата и отгоре редим нарязаните на парченца яйца.Намазваме с още малко сос и нареждаме скаридите.Отстрани намазваме със соса от майонеза и кисели краставички.Украсяваме с парченца лимон и кисели краставички.
За съжаление нямам снимка,но играта си струва.Невероятно предястие  Peace
Виж целия пост
# 10
Ох, аз си умирам за скариди. Ям ги натюр, в големи количества  Mr. Green Понякога ги правя с майонеза, но ми идват тежички.
Виж целия пост
# 11
Мариновам ги за 1 час :

скариди
няколко скилидки чесън
бяло вино
копър
зехтин
подправка за риба / от готовите смеси /
може и малко соев сос , но да се внимава да не станат прекалено солени /обикновено в подправките има доста сол /

и ги мятам в тиган ...

ето резултата
Виж целия пост
# 12
Добре би било добре да се спомене за какви скариди става въпрос. Коктейлни белени, небелени, напълно сурови или подварени, защото на пазара има от всички видове.

Горните изглеждат адски вкусно  bouquet
Виж целия пост
# 13
Ако са сурови, сварени в бяло вино (250 мл вино и вода) или бира стават супер. Ако са полу готови, ги накисваш в малко бира или бяло вино за 2, 3 Часа и готово. Може да се запържат в зехтин с малко Чесън и няколко капки соев сос (но не прекаляваи с него защото скаридите са си натурално солени). А даже и само сварени във вода и гарнирани с майонеза са нещо страхотно.
Виж целия пост
# 14
по тази рецепта съм приготвяла и пресни и замразени белени
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия