Моля ви, дайте идея за приготвяне на скариди

  • 14 272
  • 18
# 15
А, колко е бялото вино и колко време на тигана?
Виж целия пост
# 16
А, колко е бялото вино и колко време на тигана?

На литър вода, аз слагам 1 Чаша бяло вино. А когато ги правя в тиган с ЧесънЧе ...... ако са сурови, докато порозовеят, а ако са готови, сварени ..... за малко, колкото да поемат миризмата на Чесъна и да станат леко златисти, но не много иначе ще станат сухи.
Виж целия пост
# 17
Скариди с бяло вино и сметана
Скариди в бекон

Най-лесно и винаги става е да си ги свариш с малко бяло вино, лук и моркови, но след като кипнат не повече от 5 минутки, иначе стават жилави. Изчистваш си ги (повечето хора ги приготвят и поднасят цели, но мен страшно ме е гнус от крака, очи и опашки, да не говорим, че едни приятели ги хрупат така цели, барабар с всички есктри и като се усмихнат стърчат от зъбите им очички например  Sick ) и ги запържваш с сгорещено масло. След това си ги топите в чеснов сос, аз си го правя със сос тартар (или малко майонеза), повече кисело мляко и чесън  Simple Smile
Виж целия пост
# 18
Ето една идея и от мен.

Добре размразените скариди се запържват до златисто в зехтин. На края на пърженето се слагат няколко наситнени скилидки чесън. Махат се от огъня и се заливат със сок от лимон и портокал и ситно нарязан копър. Объркват се добре и се оставят да престоят, колкото може повече време, като от време на време се разбъркват.

Примерно количество - на 500 гр. скариди, сок от 1 лимон и 1 портокал
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия