За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 16 886
  • 368
# 285
С какво мога да заменя заквасена сметана newsm78
Много зависи за какво ще я използваш.
Виж целия пост
# 286
Купих калмари, туби от калмари всъщност...единият вариант е да ги панирам, но се чудя на грил тиган биха ли се получили? Трябва ил да се варят преди това или директно така ги мятам?
Виж целия пост
# 287
Днес правих измислен от мен крем - 2 жълтъка, к. мляко, 3 лъжици захар, 1/2 ч. ч. захарен сироп с малко лимонена киселина и 1 желатин. Желатинът го разтворих в малко по-малко от 1/2 ч. ч. вода, после го разтопих на водна баня, загрях цялата смес + желатина, сложих я в купички ииииии не иска да стегне #2gunfire.
Да слагам ли още 1 желатин и защо не ми стегна?
Виж целия пост
# 288
Днес правих измислен от мен крем - 2 жълтъка, к. мляко, 3 лъжици захар, 1/2 ч. ч. захарен сироп с малко лимонена киселина и 1 желатин. Желатинът го разтворих в малко по-малко от 1/2 ч. ч. вода, после го разтопих на водна баня, загрях цялата смес + желатина, сложих я в купички ииииии не иска да стегне #2gunfire.
Да слагам ли още 1 желатин и защо не ми стегна?

Когато желирам кисело мляко с плодове, на една кофичка слагам два желатина, възможно е да ти е малко желатина.
Виж целия пост
# 289
Значи, да затопля сместа и да сложа още 1 желатин ли? newsm78
Виж целия пост
# 290
Днес правих измислен от мен крем - 2 жълтъка, к. мляко, 3 лъжици захар, 1/2 ч. ч. захарен сироп с малко лимонена киселина и 1 желатин. Желатинът го разтворих в малко по-малко от 1/2 ч. ч. вода, после го разтопих на водна баня, загрях цялата смес + желатина, сложих я в купички ииииии не иска да стегне #2gunfire.
Да слагам ли още 1 желатин и защо не ми стегна?
И аз слагам на 0. 400гр. -1куп. кис .мляко 2 желатина, но ако сложиш сега , незнам дали ще се стегне newsm78
Виж целия пост
# 291
Значи, да затопля сместа и да сложа още 1 желатин ли? newsm78

Не знам колко се е сгъстила сместта, ако е течна, не е нужно да я затопляш, просто залей с две-три с.л. вода пакетче желатин, като набъбне го разтвори на водна баня и хубаво го смеси с крема. Но, ако пък сместта в купичките  е стояла в хладилник и се е смръзнала, не е лошо леко да я загрееш, за да не се пресече новия желатин. И ако е възможно, разбъркай с миксер или тел хубаво, за да се смесят желатина и сместта.
Виж целия пост
# 292
Момичета, благодаря ви  bouquet.
Стана мн вкусен, но защо ли очаквах да е като желе, а той си е като... кисело мляко (като консистенция). Thinking.
Виж целия пост
# 293
купих зелени маслини от гърция оказаха се много солени и накрая нагарчат ще съм благодарна ако микажете някаква саламура че са 2 килограма и незнам какво да ги правя newsm78
Виж целия пост
# 294
За соленото ги остави в студена вода поне за една нощ,след това ако е нужно ги остави още в нова студена вода,а саламурата ,в която ги държа е олио - в бурканче.Добавям и оцет,но не е задължително.
Виж целия пост
# 295
Купих калмари, туби от калмари всъщност...единият вариант е да ги панирам, но се чудя на грил тиган биха ли се получили? Трябва ил да се варят преди това или директно така ги мятам?

Виж тези предложения на Йоли  за калмари цък        цък          цък             цък 
цък        цък
Виж целия пост
# 296
Момичета, благодаря ви  bouquet.
Стана мн вкусен, но защо ли очаквах да е като желе, а той си е като... кисело мляко (като консистенция). Thinking.

Когато друг път правиш желирано кисело мляко,само разтвори желатина във водата,както беше описала и на тънка струя прибавяш към сместа,без да загряваш цялата смес.
Виж целия пост
# 297
Млякото стана. Вчера от нетърпение, го опитах още преди да е стегнало напълно.
Кремът стана желиран, както ми се искаше  bouquet.
Виж целия пост
# 298
Много благодаря за помоща ти super.mama.ani.  Hug
Обезателно ще я изпробвам тази рецепта.
Виж целия пост
# 299
Купих калмари, туби от калмари всъщност...единият вариант е да ги панирам, но се чудя на грил тиган биха ли се получили? Трябва ил да се варят преди това или директно така ги мятам?

Виж тези предложения на Йоли  за калмари цък        цък          цък             цък 
цък        цък
Това ще ми е за другия път, снощи ги панирах и станаха много вкусни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия