За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 16 902
  • 368
# 270
Само да кажа, че рогчетата на Пина станаха страхотни, пробвайте ги  bouquet.

KokoMarti04 , ако ти стане сполучлив дунапреновия кекс да напишеш коя точно рецепта си пробвала, че има няколко в темата е се чудя newsm78.
Виж целия пост
# 271
Аз също пържа в едно и също олио няколко пъти.Например когато пържа риба след това си прибирам олиото в хладилника,и като пържа риба следващия път пак в него си я пържа.
Виж целия пост
# 272
Записче и от мен.
А сега по въпроса - моля ви за помощ! Утре ще правя погача на бебето и много ми се иска да се представя подобаващо. Много търсих и четох, ама нещо не ми става ясно КАК СЕ ПРАВИ ПИТА "ХРИЗАНТЕМА".
Предварително ви благодаря за търпението и помоща.
Виж целия пост
# 273
Джей, пържа, но най-много два пъти.
Виж целия пост
# 274
Джей, пържа, но най-много два пъти.
И след това го изхвърляш тъй ли?  Rolling Eyes
Виждала съм някои хора да пържат определен брой пъти и след това пак го ползват да го сложат в някоя манджа. Еее, много ми е гнусно това.  Sick
Виж целия пост
# 275
Я виж ти, кой в тая домакинска тема  Hug

Аз не пържа два пъти в едно и също олио. Каквото съм пържила - пържила, и го хвърлям.
Обаче ползвам фритьюрник за пържени картофи, и там пържа много пъти в едно и също олио, само картофите. Представям си колко са канцерогенни, ама...не ги ядеме всеки ден все пак.
Виж целия пост
# 276
Джей, пържа, но най-много два пъти.
И след това го изхвърляш тъй ли?  Rolling Eyes
Виждала съм някои хора да пържат определен брой пъти и след това пак го ползват да го сложат в някоя манджа. Еее, много ми е гнусно това.  Sick

Изхвърлям,да.
Дори като се замисля май го правя само с картофите.
Понеже като пържа разни тикви, патладжани, ги пържа с брашно и то олиото става черно и не става за втори път.От кюфтета примерно пак става кофти.
Но олиото от картофите си става спокойно са два пъти.
Виж целия пост
# 277






Да ви попитам пържите ли повече от веднъж в едно и също олио?  Rolling Eyes
И ако, да - колко пъти?


Да вметна, не става въпрос да пържите картофи и после риба в него. Имам предвид едно и също нещо.


Повторно използвам олио от пържени филийки, но след тях веднага изпържвам 2-3 резенчета ябълка и олиото става по- бистро ( е, не е като ново......).



Виж целия пост
# 278
здравейте, искам да ми помогнете Blush

смятам от бутер тесто да изрежа кръгчета и лентички и от тях да направя нещо като чашки newsm78 дано ме разберете правилно и после да ги напълня  с плънка от сирене, яйца и извара, може и кашкавал да сложа


но въпроса ми е първо да ги опека от бутер тестото чашките   и после да сложа от плънката и да ги запека или да още докато е сурово бутер тестото да ги напълня и така да ги опека

ако мислите че има по удачна форма в която да нарежа бутер тестото предпожете ми Joy
Виж целия пост
# 279
mimi,докъто е сурово тестото ги напълни ,но го разточи лекичко.
Виж целия пост
# 280






Мисля, че е по-добре да сложиш изрязаните кръгчета в шоли за крем карамел или форми за мъфини или йенски купички.
Виж целия пост
# 281
Я виж ти, кой в тая домакинска тема  Hug
Обаче ползвам фритьюрник за пържени картофи, и там пържа много пъти в едно и също олио, само картофите.
Бонбонче,  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Аз също пържа повече от веднъж картофите в едно и също олио, ама от вчера си мисля дали е хубаво.
От друга страна пък аз супер много ям пържени картофи и си пържа почти през два-три дни. Ако трябва на всяко пържене да изхвърлям олиото тия картофи ще ми излязат златни.

Благодаря на всички за отговорите.   bouquet
Карамел`,  Hug  bouquet
Виж целия пост
# 282
Я виж ти, кой в тая домакинска тема  Hug
Обаче ползвам фритьюрник за пържени картофи, и там пържа много пъти в едно и също олио, само картофите.
Бонбонче,  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Аз също пържа повече от веднъж картофите в едно и също олио, ама от вчера си мисля дали е хубаво.
От друга страна пък аз супер много ям пържени картофи и си пържа почти през два-три дни. Ако трябва на всяко пържене да изхвърлям олиото тия картофи ще ми излязат златни.

Благодаря на всички за отговорите.   bouquet
Карамел`,  Hug  bouquet


Маймунче  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
ще ти подаря за РД един фрактурник  Joy
Така вика баба ми на фритюрника  hahaha
ХЕм икономично, хем вредно, хем мързеливо, хем вкусно  Hug
Виж целия пост
# 283
Записче и от мен.
А сега по въпроса - моля ви за помощ! Утре ще правя погача на бебето и много ми се иска да се представя подобаващо. Много търсих и четох, ама нещо не ми става ясно КАК СЕ ПРАВИ ПИТА "ХРИЗАНТЕМА".
Предварително ви благодаря за търпението и помоща.
Аз я правя така -вземам 1кг брашно изсипвам 0.500гр в тавичка и правя кладенче .В него слагам 1ч. л .сода за хляб, 2 яйца, 1с .л. сол.В малък съд сипвам 0. 300 мл .вода ,0.100мл .прясно мляко и 2с. л .кис мляко .Затоплям го като го бъркам с ръка, когато стане топло го свалям от котлона и слагам 1ч. л. захар да се стопи и размивам 1но кубче мая от малките. С тази смес замесвам меко тесто,като слагам по малко от останалото брашно докато стане хубаво омесена топка .Разделям я на 5топки като всяка измесвам оставям 10-15 мин да отпусне.Всяка топка разтривам с дебелина 2см. и навивам на руло, режа го на5-6 места и ги редя в намазнена тава изправени, намазвам с 2 жълтъка и малко олио и така втасва докато увеличи обема си около40-45 мин Пека я на200градуса 10 мин и намалям на 100 докато се изпече около50-60мин.
Виж целия пост
# 284
С какво мога да заменя заквасена сметана newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия