Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 79

  • 44 135
  • 370
# 345
Shemet neveroiaten страхотно цвете и цялата клонка с пеперудата smile3501Ама по постовете си личи колко се вълнуваш...Сигурно са били фантастични два дни!Благодаря ,че споделяш с нас  bouquetТова за различните номера тел не съм го чувала,но аз и имам още мноооого торти за изям докато ви наближа в уменията  hahahaБлагодаря ти  bouquet
Виж целия пост
# 346
Ооо, Шемет!!!! Много ти благодаря за изчерпателните впечатления!! Страхотна цветна композиция си направила!!! Личи, че си много впечатлена, а аз, подобно на Рая, много се вълнувам, сякаш ми предстои лично да бъда там:))) Невероятно е било, сигурна съм...Как се работи с този студен порцелан в сравнение с нашите захарни маси? Какви четки използва? Как боядисва цветето от обратната страна?...винаги, когато съм правила бели цветя и после оцветявам, все ми писва боядисването от опаката страна и ръбчето отстрани не ми се боядисва добре...Но признавам, че е по-икономично като време и бои, особено, ако правиш букет от много цветя...

Копривке, струва ми се, че не може толкова малко масло, да направи такава голяма поразия...в ганаш се слага и алкохол, и кафе...т.е. влага на ниво хомогенизирани сметана и шоколад се слага...ако маслото ти е било по-скапано, по-водно, не е голяма разлика...не знам, от сметани много не разбирам, но да не те е предала тя? Аз (ако не беше казала, че хомогенно си го пъхнала в хладилника) щях да предположа, че се е пресякал шоколада...
Виж целия пост
# 347
Момичета, аз се включвам да ви покажа последната торта преди голямата почивка. Настройвам се вече на вълна семинар  Mr. Green

Шеметче, благодаря ти за разказа и споделените снимки. Аз също се развълнувах все едно съм била там  Simple Smile

Виж целия пост
# 348
Дими голямото жълто цвете е правено като предварително оцветихме в жълто тестото но след завършването му е дъствано отвсички страни. Ръбчетата са дъствани в оранжево. Четките са нормални четки за рисуване - малко по-рошави за по-грубото дъстване и една много тъничка с която рисувахме с разтворения в алкохол дъст по пеперудата.
Колд порцелан-а е много приятен за работа (нали не се съмняваш че се сдобих с едно пакетче) - ако цветето няма да се яде е просто идеален - не се рони не се цепи - работи се точно като с бързосъхнеща маса - количествата с които не работиш в момента да са постоянно увити в найлон.
За червени рози каза че би оцветил тестото предварително в червено и после пак дъстване.

Рая преди малко забравих да пиша за хранителния лак - ползвахме неговия който е купен от щатите - снощи разглеждах по сайтове за такъв но не открих - не записах името - беше много дълго даже не знам кое точно му беше името имаше доста надписи - може обаче да го има на някоя снимка сниман.

Много е забавно как определя броя на нещата, които трябва да направиш - тръгнахме от 25 тичинки за жълтото цвете, а всъщност накрая направихме 45, с грахчетата същата работа тръгнахме от 30 и стигнахме до 40-45 - колкото пъти попиташ колко да направиш всеки пък сменя цифрата нагоре - накрая се изхитрихме да не питаме много  Wink

Виж целия пост
# 349
Антоан2006, листенцата са изрязвани с кътер, но вътре жилките ги правих чертичка по чертичка с едно малко ножченце. Сега вече си имам силиконови матрици - различни големини и шарки, за релеф на листата, та с тях е къде, къде по-лесно.
Димитрина - плочката с ЧРД е от несъхнещата маса на Ирида (само нея съм ползвала за цялата торта). Специфичният блясък се получава като минеш с мокра четчица отгоре върху все още незасъхналото тесто.
Шемет - благородно ти завиждам за уъркшопа и се радвам за теб. Справила си се чудесно!
Благодаря ти, че си споделила това преживяване с нас.
Доня Коприва - струва ми се, че проблемът е дошъл или от маслото, или от самия шоколад след като са се охладили. И при мен веднъж се получи нещо подобно, но реших проблема като затоплих само за около минута сместта на водна баня. Всичко отново стана супер гладко и хомогенно. Просто в маслото и шоколада често слагат кофти мазнини, които много се влияят от промените в температурата.
Виж целия пост
# 350
Цъкам, ахкам и не мога да се нагледам  Hug
 Благодаря на shemet_neveroiaten за споделеното!Не че мога да направя такъв букет , за което шапка и свалям, но и малкото , което успея ще е с нейна помощ  bouquet
 Пепи, розите от юбилейната торта са приказни. С тези цветове ми навяват асоциация за национален празник (бяло,зелено,червено)
 Тази торта  с динозавърчето ли е Татяната, за която спомена ,че ще правиш? Интересува ме с какъв крем е? Иначе цветовете много ми харесаха,по-точно комбинацията им.
 Не мога да пропусна миниатюрите на bubolinkata и ягодовата мома, ефирната торта на Ласкова, китарата на Искроне,карамела на Албенка с цъфнали маргаритки, Иглика 333 - не мога да правя коли, браво!
Виж целия пост
# 351
Момичета все по добри ставате.Аз все по нова и все но невежа се чуствам #Crazy.
Срещу вас да бягам няма да ви стигна.Поводи за торти имам рядко пък в къщи гледам уж по помолко сладко да се яде Embarassed.
Та на думата да си дойда.Шеметче страхотно преживяване са тези уроци.Благодорно ти завидях.Та от показаното от Шеметчето и не само....си говорите за едни неща дето нищо не вдевам и разбирам колко съм на светлинни години от вас.
Ето Ласкова такава торта е показала  - приказка просто.Да не говоря за Буболинка.Буболинке как само го моделира това момиченце като кукла порцеланова е Peace.Невероятно просто Peace.Думи нямам.
И Пепи и тя.Пепи  и последната ти торта е много красива Peace
На всички момичета правили торти - Албенка, Виолетка, Синеочка, Искроне - не се жалвай страхотна е китарата ти Peace,Духи Пухи - много ми хареса идеята за пчелички в полет Peace не се бях сещала така да ги набода Hug,Силсав.
Страхотни сте момичета Hug
Виж целия пост
# 352
Биляна, не съм правила Татяна мила. Някой друг ще да е споменавал. А това чудо на тортата се казва Барни и цветовете са му лилаво и зелено, а едно от приятелчетата му е жълто. Та цветово е решена от клиентката.
Долен етаж- медовик, горен извара+сметана и сладко от боровинки + един желтин за всеки случай  Blush

Момичета, обещавам по-късно да се върна назад в темата и да отбележа всяка една торта. Сега пак нямам много време. Чакам приятелката ми да дойде да си вземе една шоколадова тортичка - днес има РД. А не я пускам тук - защото е прекалено обикновенна  Wink
Виж целия пост
# 353
Пепи е дай я де. Знаем ги твоите обикновенни Hug Wink
Виж целия пост
# 354

http://www.tortissimo.de/details.asp?gid=BACKZUTATEN~SPRAYS& … de&aid=940017
Виж целия пост
# 355
Момичета, ето снимка на хранителен лак, за които говорихте
Виж целия пост
# 356
Пепи е дай я де. Знаем ги твоите обикновенни Hug Wink

Ето я. Да не мислиш че е нещо особенно. На 2 места чупих борда и то по невнимание  Sad

Виж целия пост
# 357
Пепи е дай я де. Знаем ги твоите обикновенни Hug Wink

Ето я. Да не мислиш че е нещо особенно. На 2 места чупих борда и то по невнимание  Sad


Абе като имаме предвид, че аз борд така и не докарах hahaha тортата ти е екстра.
Представям си вътре каква е шоколадова бомба Hug.
Стига съм спамила за днес Embarassed
Виж целия пост
# 358
Момичета, ето снимка на хранителен лак, за които говорихте

Нещо такова е лака - не е същата марка, но от този тип - аз намирам само цветни такива по сайтовете, които имам.
Виж целия пост
# 359
Пепи, не било Татяна, а медовик   Embarassed толкова мога да помня  Mr. Green Щото и се чудех на Татяната - със заквасена сметана ли, със сладкарска ли или комбинация от двете да я направя  newsm78
 Със счупен борд, обикновена...пак е чудесна! Само един недостатък има  Crossing Arms - че за мен като количество е малка  hahaha. Така като я гледам, делим на 4 вкъщи и познай колко ще остане  Joy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия