Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 79

  • 44 141
  • 370
# 330

Здравейте!
Търся рецепта за меденки,ореховки и локумки.
 babydust7  newsm64
 newsm20 Кажете ми!
Виж целия пост
# 331
Ехх не мога да ви се нагледам.
Антоан,цветята са супер.  bouquet
Нелка,благодаря ти мила за отценката,но човек има винаги какво ново да научи.
Блу,честито придобивка.
Ласкова ,тортата е фантастична Hug Hug HugОбясни повече за израбонката на панделките,пеперудите и с какво си ги отцветила?
Духипухи  Hug  chef
Силсав,пеперудата ще хвръкне.Радвам се ,че съм помогнала с нещо.Да ти призная и аз вече правя блатовете по начинът на Пепи.По е лесно отколкото по старата рецепта за пандишпан
Буболинка,направо ме изкушаваш с твоите мини тортички.Поздравления Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 332
Бих ти предложила рецепта за локумки и ореховки.Които аз съм правила.Меденките също -дано да те устройват...
Ореховки-
Продукти-0,375мл.чист белтък;0,750кг.крист.захар;1/2-ра лимон-сока;0,500кг.ситно смляни орехи-толкова ситни,че да не запушват поша после.
Белтъците се избиват на водна баня,като огъня е мнооого слаб,като се бърка непрекъснато и се добавят лим.сок,захарта на порцийки  до достатъчно гъсто и здраво белтъчно тесто подходящо за щприцоване.Изсипва се на плот и се охлажда се омесва с орехите.Шприцоват се кръгчета върху намаслена и набрашнена тава,далече едно от друго.Шприцованите кръгчета не бива да се разливат.Печем на силна фурна.Не се отварят,докато се пекат за да не спаднат!Когато са готови трябва да чукнем по тавата и те се отлепват.В началото са меки,но на следващият ден стават твърди и пръхкави.
Локумки-
2ч.ч. свинска мас;1ч.ч. бира;щип.сол;брашно колкото поеме;2 пак.локум нарязан на кубченца,;1ч.ч. пудра захар омесена с ванилия за овалване накрая.
Свинската мас се разтопява на котлона и добавяме бирата и солта.Към сместа постепенно пресятото брашно докато тестото стане подходящо за разточване.Точим,режем на триъгълничета,в основата на всеки се слага кубче локум и завъртаме,като мини кроасанчетата.Пекат се в чиста тава до зачервяване.Още горещи се овалват в пудрата захар и тя полепва по тях!
Меденки-
0,350кг.брашно;0,125захар смесена с 0,075мл.вода на сироп;0,065мл.олио;0,040кг.мед,0,030кг.глюкоза;6 гр.амонячна сода;6 гр бакпулвер;8гр.канела.
Омесва се тесто и се правят питчици -кръгли.Натискат се и подреждат в тава.Печат се в предварително загрята фурна.След като изстинат може половината да се потопят в разтопен черен и -или бял шоколад.
Успех!
Виж целия пост
# 333
Наскоро пак се отвори тема за овчицата на Антоан и как я е направила, и тъй като съм пленена от тази торта и от лъвчето на Пепи се надявам този път да получа отговор на въпросите си. Благодаря ви предварително момичета   bouquet

Антоан, на овчицата как и направи руното,много е симпатична.А каква е тортата отвътре или са две?!Какво покритие използва? Пепи,лъвчето е страхотно! Предполагам че са две тортички защото изглежда доста голямо лъвчето. Какви са? А лапите само моделираща маса ли са или има и нещо друго?Какв покритие използва? Съжалявам че толкова много въпроси но племенника ми скоро ще има рожден ден и ми се иска да направя нещо такова. Перфектни торти! Heart Eyes Поздравявам и двете майсторки!

Та тоя лъв сега ще го сънувам всяка нощ докато не разбера и най-малката подробност и не е опитам да го направя... Flutter  Така че, пак те подхващам с въпросите: Казваш че тортата е само една, което би трябвало да значи че е била доста голяма.Колко горе длу ти беше голям блата? А какъв е този шаблон по които си я изрязала?Има ли къде да го видя? Не разбрах покритието какво е? И последен въпрос (за сега), гривата от какво е и как постигна толкова ярък цвят
Виж целия пост
# 334
Голяма радост днес!
Фиор , честито и лека бременост!
Нелка започнала да пише, даже рецепта дала.Супер и по двата параграфа! Аз не бих се възползвала понеже Мая не яде орехи. Няколко килограма имам, ще си мухлясат.
Сметаната в Германия е 30 %.Но слагам "стабилизатор" понеже без него не се разбива, а стои водниста. Защо? Незнам! Даже ганаша с увеличено количество сметана се разбива със добавка. И пак ми се втечни днес/ след като го извадих от хладилника/
 
И да се оплача - не мога да правя цветя . Баси..Чудех се кога ще ревна , че нещо не ми се отдава. Ами това е май. Хем направих 4 цвята руска мастика 2/ викам си , айдеее  иде ред на икебаната. ама нъц. Не мога. Късам тестото, дебело ми се точи. На нелка тестото ми се получава с по-приятна консистенция. а новия маршмелоуз е супер и за моделиране. Даже цяла вечер се чудих Пепи как го обработва тази мастика. . И понеже не се впечатлявах преди на цветя, сега си викам - въй въй колко трудно било.
Но съм решила да си купя готова паста за цветя. Или да пробвам с "Кукидент" за поддръжка на третите зъби във фондана.  Mr. Green
Виж целия пост
# 335
След два дена прекарани с Алън Дън направо не знам какво точно да разкажа.

Правихме 2 цветя с листата към тях, една пеперуда и той демонстрира как прави рози.
Първото цвете нямам идея как се казва на български - golden michelia - това е относително същото като това което правихме
Другото цвете е клонка от храст - bougainvillea - ето и как изглежда една от многото му разновидности има го в много цветове - аз на живо съм го виждала в лилаво, оранжево, розово и червено.
Ползвахме cold porcelain за моделирането тъй като девойките в групата решиха че искат да си пазят цветята за винаги а това бил най-добрия материал в случая - демек не стават за ядене но той каза че същото може да се направи от гъмпейст или микс от гъмпейст и фондан а и само от фондан но явно ще е по-бавно асемблирането.

По-важното което мога да отделя от специфичното за всяко цвете:
- Когато се разточва тестото за листа (зелени или такива които са част от цвете ако ще са на самостоятелна жичка) се оставя леко удебелено там където ще влиза жичката за стеблото - разточва се тестото докато се достигне дебелината на този участък след това се разточва от средата навън в двете посоки под лек ъгъл - направо не знам как точно да то обясня но просто по средата остава едно издадено ъгълче - като се изрязва листото с форма или нож се внимава точно това удебеление да остане в средата и в зоната където ще се напъха жичката така тестото не се прокъсва около жичката. С топчестия инструмент се заглаждат крайщата - там където е отрязано и в почти всички случаи Алън използваше някаква mold-форма - силиконови комплекти от горна и долна част в която се поставя листото притискат се двете части и после листото излиза почти перфектно само леко трябва да се постисне оттук оттам за да му се даде живот.
- В повечето случаи работи с бяла смес за цветята и оцветена в светло зелено за листата. И за двете след като приключи с оформлението оцветява със сухи дъст-ове и четки на полу-изсъхнало листо. Ако е много засъхнало го навлажнява леко - явно в този случай при захарните цветя ще е много практичен чайника и парата от него - в нашия случай ползва алкохол.
- Сглобяването е в полузасъхнала фаза.
- За разтваряне на дъстовете в редките случаи в които ползва течен вариант използва алкохол а в някои от случаите .... кока кола.
- Листата и зелените части накрая се пръскат с ядлив спрей, цветята се оставят матови.
- В много случаи там където листата са много тъмно зелени слага лилаво-патладжанен дъст.
- Розите му имат много голям център - 2/3-ти от формата на най-малките листенца. Показа роза на която до ниво разтворена пъпка листата са около основата а следващите които са по-разтворени са на самостоятелни жички и допълнително закачени към пъпката.
- В нашия случай на няколко пъти ползвахме лепило - при захарни теста каза че ползва белтък.
- Ползва нишесте или пудра захар за ръсене като си прави малка торбичка от марля/тензух и в нея сипва примерно кафена чаша от съответния прах връзва се хлабава бохча и с нея много хубаво се ръси и доста по-икономично.

През август ще излезе новата му книга която видяхме в суров вид - има страхотни композиции в нея или по-скоро и в нея....

Ето и линк към албума със снимките от двата дни.
Виж целия пост
# 336
Здравейте момичета, страхотни торти правите. Аз ще правя скоро  торта с мотор, но все още нямам идея или по-точно нямам подходящи картинки за мотор върху торта. Бих помолила, ако някои има някаква идея да ми пише.
Виж целия пост
# 337
Шемет страхотно си се справила . Съвсем различно е когато някой ти показва какво да правиш , нали...оф направо получавам сърцебиене. Прати го към Мисури този човек  Heart Eyes
 Това за как се слага телта го разбрах , така е и обяснено в книгата му , а и доста други книги. Интересно ми е , че ти каза , че цветето се сглобява докато не е изсъхнало напълно . Не се ли пречупва в този случай , там където е телта?
 По принцип колко дебело според теб разточвахте  за цветята и листата ? А розата...забеляза ли колко листчета зави. В книгата си той обяснява подробно , но там ми се струва че завива около 20 листа ( че и повече) . Кой номер тел сложи на последните листа на розата ( 30-32 ? ) А самите му формички за розата , големи ли са - ако да , според теб колко по-големи от Уилтънските . Оф заляхте с въпроси но...
 За хранителния спрей , нещо като име или от къде може да се купи , каза ли ?
Виж целия пост
# 338
Пепи,лъвчето е страхотно! Предполагам че са две тортички защото изглежда доста голямо лъвчето. Какви са? А лапите само моделираща маса ли са или има и нещо друго?Какв покритие използва? Съжалявам че толкова много въпроси но племенника ми скоро ще има рожден ден и ми се иска да направя нещо такова. Перфектни торти! Heart Eyes Поздравявам и двете майсторки!


Аз май отговорих за лъва, но май не си го прочела.

Нямаше как при 3 торти (едната 2-етажна, което ги прави 4) да снимам каквото и да е било от лъва. Мога само да обясня. Наредих си правоъгълна торта. След като стегна малко я изрязах по предварително разпечатан шаблон. Изрязъците ги посплесках с ръка и от тях направих обема на дупето и на главата. После замазах дупките с масло с трохи, а на края цялата торта с масло. Ами това е общо взето. Вътре са 3 броя пандишпан сиропирани с прясно мляко със захар, моят крем със сирене крема и банани.


Гривата е сметана оцветена със суха сладкарска боя, лапите са изцяло от моделираща маса.
Виж целия пост
# 339
Bubolinka- Невероятно нежна, изчистена и стилна и много плодофантастична тортичка си направила! Фигурката е моделирана перфектно! Направо ахнах като я видях!!!  bouquet
Албена- благодаря за комплимента! Панделките на тортата се правят много лесно, но да го обесня ще е малко трудно, за това обещавам да снимам следващия път като правя и да покажа. Пеперудите са правени с готови форми за изрязване "Patchwork cutters", а всичко е оцветено с прахообразна боя - златна от Торнадо-Пловдив си я поръчах, струва 3 лева и нещо.
Виж целия пост
# 340
Здравейте момичета от най-сладката темичка във форума.Приемете моите поздравления!!!
От питките се прехвърлям тука и направо съм изумена,нямам думи...такива красоти.Два дена чета и стана една тортена смес в главата ми Laughing
Много слаб ми е опита в тортите,разни бабини с три блата съм правила.
Но тъй като ме зарибихте,сега би трябвало и да ми помагате.Предварително се извинявам,ако много питам.
Та съпруга ми има рожден ден на 01.05 и си мисля нещо да направя.С питката вече нямам проблем.Въпроса е за тортата.
Някъде ,но вече не знам къде видях едно руло в два цвята.Някой ако може да ме ориентира.
Или насочете ме да направя нещо,по семпличко но и да хваща око все пак.И понеже си имам и снахичка в къщи да не стана за майтап.
Предварително благодаря на тези момичета ,които се отзоват на молбата ми.
Виж целия пост
# 341
KIKI_nik, защо не разгледаш Тортената библиотека и да си харесаш нещо, което би ти харесало да хапнеш ти, защото все пак хора разни, вкусове всякакви  Wink  Виж ако искаш тортата с рула на Лео. Иначе това руло, за което питаш аз не мога да се сетя  newsm78
Виж целия пост
# 342
HELP!!!

Снощи забърках един ганаш с идеята днес да сглобя някакво торте, но тази сутрин като го разбих се получи това
на мен на пресечен ми прилича, иначе е вкусен, ние и така ще си го хапнем, но ме е яд.

Направих го 500 мл. сметана(My Day), 500гр. кувертюр на Йон и масло колкото кибритена кутийка.
Затоплих сметаната, без да завира, разтопих в нея шоколада и накрая катпо беше всичко като хомогенна маса метнах маслото вътре и го зарязах в хладилника.
Имам съмнения, че е от маслото, кога ще се науча, че с масло не умея да боравя, ама ей тук четох че се слага и затова метнах и аз. Специално ходих да ровя назад за да видя какви ги бяхте писали за ганаша преди няколко дена.

Благодаря, момичета - за отзивите и съветите   bouquet
 Пепи, четох някъде за ганаша и пропорцията беше 400 сметана и 200 шоколад ( май за Трюфела). Следващия път няма да пестя шоколада.Като си почнала обаче, карай докрай- кога се слагаш маслото за ганаша ? ( предполагам е със стайна Т)
 
Маслото го слагам преди да дръпна от котлона. Разбърквам добре да се разтопи и като изстине целият крем го оставям за 1 нощ в хладилника. Разбивам го на следващият ден, като след като го извадя от хладилника го оставям 5-10 мин да отпусне леко.
Утре ако не изключа ще снимам разбит ганаш Wink
Виж целия пост
# 343
Рая според случая разточването е различно дебело - за розите беше много тънък листа - прозрачен почти.
Розата която прави пред нас нямаше допълнителни листа та не мога да кажа номера на телта. За другите листа - като са самостоятелни зелени или по-дебели листчета от цвете в повечето случаи ползва 28 номер тел, за малки тичинки ползва 33 номер за сглобяване на клончетата ползвахме 22 номер а за клонките с грахчетата ползвахме 33 номер. Лентата за увиване на клончетата я цепи в повечете случаи на две или на три части и работи с по-тесни лентички.
Нищо не се пречупваше при сглобяванет защото огъва самата тел под листото. Останалите чупки и гънки са направени вече.
За розата изрично го питаха колко листа слага - отговора беше докато ми хареса ....  newsm78 в общи линии около 20-25 листа сложи на тази роза ако я прави по-разцъфнала с допълнителни самостоятелни листа ще е към 30-35 листа.
Формичките са много по-големи от уилтъновските - някъде 6-7 см дължина форма капка - горе долу колкото е височината на цвета на розата която ще прави. Използва само 2 размера в конкретния случай.

Ето го моето цвете снимано с по-малко отблясъци и по-отблизо

Виж целия пост
# 344
HELP!!!

Направих го 500 мл. сметана(My Day), 500гр. кувертюр на Йон и масло колкото кибритена кутийка.
Затоплих сметаната, без да завира, разтопих в нея шоколада и накрая катпо беше всичко като хомогенна маса метнах маслото вътре и го зарязах в хладилника.
Имам съмнения, че е от маслото, кога ще се науча, че с масло не умея да боравя, ама ей тук четох че се слага и затова метнах и аз. Специално ходих да ровя назад за да видя какви ги бяхте писали за ганаша преди няколко дена.


По рецепта няма масло. Не съм правила с черен шоколад, правих ганаш със сметана Hopla и бял KATY. Стана много добре, без никакви проблеми. И аз смятам че е от маслото. Мисля че не може да се коригира. Sad
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия