Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 80

  • 38 064
  • 377
# 90
Ванче, страхотна новина  newsm44

И с тях мога ли да направя т.нар. чаршаф? 
Да, можеш, погледни в Тортената библиотека има обяснение за шоколадовото тесто  Peace
t_nestorova специално трансфера аз съм го правила върху канцеларски плик.Много лесно се отлепи, така че не би трябвало да имаш проблем и с шоколадовите фигурки.За карамела - не знам
И за тези които се интересуват - на Кадемлия има Кристалина 1,5 кг - 7.50лв
Виж целия пост
# 91
Може ли да се настаня при вас, че е толкова вкусно и уютно?
Имам много да уча още от вас, затова няма да се представям с нищо.
Ще си чета мирно и кротко.
Виж целия пост
# 92
При трансфер и запълване с кристалина натурална, когато трябвате да запълвате лица на човечета цвета на кристалината такава ли оставате, ве естествения й цвят или я бъркате с определен цвят? Става въпрос за лицето на човечето

дано да сте ме разбрали newsm78
Виж целия пост
# 93
Благорадя ви за комплиментите!Съвсем няма за какво това са си семпли тортички.
Да видите какво ме чака през май месец. Или голям триумф, или голяма излагация  Grinning
Имам торта за комунион, за същата дата 5 малки тортета като библейски книги, торта мики маус и още някаква за щерката/ която иска да е с ягоди, отвън не я интересува/ пак за една дата, и накрая сватбена долу квадрат горе сърце и калии Mr. Green мацката ми е приятелка и съм особено поласкана, че ми се довери / лесна за изпълнение й се сторила/  Laughing Сега да питам някой има ли линк как се правят калиите,  ако има някаква формичка с която се реже , я листо, я цвят да си пусна към поръчката.

Офф,момичета, офф! Една поръчка я чакам от петък, да вземе да им се прецака системата на сайта и да не приема поръчки. Днес им звънях, бясна съм. А се бях нагласила до утре да имам пеперуди. Не ,. че не мога от шоколад да ги направя, но все пак ми се искаше да са готови.
Силрай,   bouquet , извинявай, че те обърках със стаси.
За ММФ/а - аз рядко слагам в хладилника. Имам гооолям хладен килер и там слагам, така избягвам конденса. Тоест той ММФ/а ми не е твърд, мек си е. Просто те режат и натискат по цялото острие, а не режат с върха. И почват да се оплакват как не се сервирало и не се режело.
Стаси, Барбито ме впечатли толкова много ме главозамая, че чак името ти обърках.
Дарилка, не съм запълвала с кристалина натурална, или съм, но нямам идея какво е това. Вечке, Скай , други немскоговорящи това Zuckerguss ли ще да е?
Вечке , добре дошла. От мен няма какво да учиш, може да ми покажеш някое твое творение  Laughing
виолетблу, мерси за съвета. на мен хич не ми отива много захар. Ако по рецепта стои 500 гр, аз слагам максимум 250 гр. Това нормално ли е?
А как да оправя вече трошаща се руска мастика.Пробвах с олио, ей тоя нежно лилавите рози са от това, Сега се триумя дали с шоколад да не пробвам и без това имам 4 цвята дето се трошат.  Party
Несторова, карамела, издухване на захарни фигури е висш пилотаж. За такава торта се реже глава. Доколкото знам орнаменти се слагат само на неподмазана хартия за печене/ но те тукашните са интегрирано намазани- да ми има човек превода/
Сега да питам - шоколадов борд на охладена желирано сметанова торта или на неохладена се лепи по /лесно. Whistling
Виж целия пост
# 94
Аз нали тези дни съм в опознавателно разглеждане на всякакви сайтове за торти.
 Ето линк за калии: http://www.kuharka.ru/talk/kladovka/kulina/2375.html?p=3#message_101525

Може ли да ми отговорите на въпросите от поста ми в предната страничка  Praynig
Виж целия пост
# 95
Ванче, страхотна новина, че ми е и под носа даже  Grinning
Само да овладея тънкостите на шоколадовото тесто, че след триумфа си с белият Милка, онзи ден забърках едно с белия кувертюр и не стана. Не се пресечче, но не се и стегна като тесто. До последно ми се мажеше и лепкаше по ръцете. Измесвах с пудра захар, нишесте, олио и ако знаете колко набутах...и пак лепеше. Накрая го наложих върху найлон, найлона върху тортата, като борд отстрани, дозамазах го с ножче и си легнах ни лук яла ни лук мирисала. Снимите са в телефона на мъжа ми, после като се прибере ще пусна да видите моята мацаница  с неполучилото се бяло тесто и злополучния пресечен ганаш. Иначе много вкусна тортата, но "голямото мрънкало" не я одобри. Много сладка му била, ми торта е, каква да е освен сладка, сега пратих половината при свекърите, те поне ми оценяват труда, другата половина си я излапах аз и ми беше мнооого вкусна!
Виж целия пост
# 96
rien оправянето на РМ2 не винаги е гарантирано, но пробвай да затоплиш малко водичка, глюкоза и глицерин и ги добави към РМ2. Измесвай много хубаво, за да се разнесе добре. Не прибавй на веднъж течната съставка!  Друго, аз калии си правя от най-обикновенна формичка сърце ето ти една торта с калии, за да добиеш представа как изглеждат от формичка сърце

t_nestorova, моля без да се засягаш, но който не знае отговор на даден въпрос, чисто и просто не отговаря, докато се появи "вещ по темата" и не каже. Така, а сега относно твоите питания: 1. Трансфера се прави на подмазнен канцеларски джоб (пише го много ясно в тортената библиотека); 2. Плоски фигурки от карамел не съм правила, но от шоколад се шприцоват/рисуват върху хартия за печене; 3. Не е нужно хартията да е намазана!; 4. Разтопеният шоколад си го наливам в пош и си шприцвам, а количеството, което не използвам си остава в съдинката, в която съм го разтопявала; 5. Шоколада може да е по твой вкус - бял, млечен, натурален.
Виж целия пост
# 97

Дарилка, не съм запълвала с кристалина натурална, или съм, но нямам идея какво е това. Вечке, Скай , други немскоговорящи това Zuckerguss ли ще да е?

Фарситурата е сладкарско желе.А Кристалината е натурална фарситура  (ех, добре че беше вчера Ванчето да ми разясни   bouquet )
Вечерница© разбира се, заповядай  Grinning
Виж целия пост
# 98
violetblue благодаря за отговорите.  bouquet
Извинявам се, не знаех, че има правило само вещите да отговарят на питащите. Мислех че като съм видяла някъде нещо можех да го постна щом има въпрос. Но си права - твоя начин е много по лесен и красив.
Виж целия пост
# 99
Отдавна не съм писала в тортените теми, но и отдавна не съм правила торти. Сега ми се наложи  Mr. Green, защото дъщеря ми става скоро на 5 и за рождения й ден направих торта с Тинкърбел:



Вътре е с муса на Танита (вариант - ванилия), три блата по рецепта за торта Магнетен на Йоли, много леко сиропирани със сок праскова. Покритието е готова ММ, фигурките от бадемов марципан, а Тинкърбел естествено е от магазина, щото неам нерви да моделирам такива работи  Laughing
Виж целия пост
# 100
violetblue благодаря за отговорите.  bouquet
Извинявам се, не знаех, че има правило само вещите да отговарят на питащите.
Вие май нещо в недоразумение попаднахте Simple Smile violetblue имаше предвид че не всеки тук прави трансфери за да може да ти отговори - например аз в живота си един трансфер не съм направила - та каквото и да ти кажа ще е просто недостоверно Simple Smile тъй че "вещите" са тези дето имат по-ясна представа от мен за трансфера.
Виж целия пост
# 101
Шемет, благодаря ти, че си разяснила вместо мен   bouquet  Под "вещи"  в действителност имам предвид тортоправещи, които са опитали дадена техника, маса, декорация и т.н. Както всички знаем старата поговорка "Не питай старило, питай патило"!
Ето например, можеш да ме засипеш с въпроси относно ....ъъъъ  newsm78 .... да речем торта Медовик, и аз една буква няма да мога да ти кажа, защото не съм я правила никога! За нея ще  разчитам на съвети от Пепи и всички други момичета, които са я правили Mr. Green 
Виж целия пост
# 102
Явно, аз нещо не съм разбрала и е станало недоразумение.  Останах с убеждението, че не трябва да давам линка за калиите  като не знам как се правят.  Embarassed

Пък за трансфера, очаквах шоколада да се разтопи повече, пробвах и с черен и със млечен -получиха се някакви формички ама като ги взех и почти веднага почнаха да се топят. Как ги запазвате да останат твърди.
Виж целия пост
# 103
t_nestorova за трансфера може и нищо да не знам, но за шоколада ще се включа - опитай се да работиш върху студена повърхност - наскоро четох за шоколада че е хубаво да се ползва мраморна плоча тъй като шоколада по-бързо стяга - така че просто си сложи джобчето върху нещо студено ако трябва си охлади дъска за рязане или нещо друго плоско и го сложи под джобчето - надявам се това да помогне.
Виж целия пост
# 104
Eхааааа пак красоти виждат очите ми и пълнят душата ми,страхотни сте!!!!
patriyani, много красива торта с букет,направо се влюбих в букетчето а и една мида видях по назад невероятна!!!!
sladka hapka,радвам се да те видя отново завръщането ти е достойно,много нежна торта!!!!Да ти е жива и здрава дъщеричката!
Дарилка,веднъж съм запълвала с кристалина,но беше дядо Коледа и оцветих бузаците му с розово и малко бяло,виж в албума ми.Най-добре първо пробвай.
Ванче-МНОГО СМЕ,СИЛНИ СМЕ!!!! smile3532
Ох,как ви завиждам,че вдругиден ще се видите.........Аз ще си седя пред компа и ще ви чакам,искам пълен отчет hahaha
Хайде сега да ви разкажа аз каква майсторица съм голяма,че чак и си повярвах #2gunfireРеших,че ще правя крива торта за РД на кумата,но нали съм много отворена гледам хората срязали най-горният блат под наклон направили си го както трябва,обаче що да си играя я да си плесна аз кремчето под наклон и отгоре блата.Моля ви НЕ ГО ПРАВЕТЕразбира се в един момент 1-ят етаж се поразкльофка,сега ще го видите,но се позабавлявах видях как не трябва да се прави Joy
https://cdn.bg-mamma.com/BG44/12aabf09.jpg[/img]]http://www.snimka.bg/album.php?album_id=359957&pid=11899140
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия