Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 80

  • 38 092
  • 377
# 105
Записвам се в новата тема и отивам да наваксвам. Аз напоследък правих само рулото дето Дарилка беше споменала за него. Даже два пъти го правих че предизвика фурор. Втория път промених леко рецептата, като оцветих тестата в жълто и розово, и сложих лимонова есенця в жълтото а към крема пробавих ягоди от домашно сладко. Получи се ето ТОВА, но ако беше с бял ганаш, и истински ягоди щеше да е много по-добре, ама мойто мъж кат е казал какао и шоколад и друго не признава!
Виж целия пост
# 106
little_sweet_didka™ благодарности - таман се чудех какво да правя с едни ягоди ... ако останат за правене де щото може и да са свършили вече. Аз още като пусна линка Дарилка и си хлъцнах по рулото ама ми липсват част от основните продукти та ще импровизирам.
Виж целия пост
# 107
И пак съм аз,но да ви покажа и другата торта,това е най-бързата ми торта,по тази причина нямаше време да стяга с маслото и стана целулитна,но въпреки това много си я харесах.Но за съжаление апарата се повреди и трябваше да снимам с телефон,забравих да снимам деколтето а много готино стана и цветовете са мнооого по-наситени.Също така се вижда колко ми беше намачкана хартията за подложката,но мойта приятелка ми прости този дефект Mr. Green
https://cdn.bg-mamma.com/BG44/f0d61abb.jpg[/img]]http://www.snimka.bg/album.php?album_id=359957&pid=11899124
Виж целия пост
# 108
Шемет, ми то само яйца, захар и брашно ти трябват.  newsm78 Аз лично го правих без лешниковата нуга, нито пък течен шоколад сложих-направих го 300мл сметана с 300гр натурален шоколад, обаче ми остана крем, така че може и с 200:200.
Мен ми писна с тоя шоколад вече  Naughty  Crossing Arms ...ще взема да се поглезя да си направя една ягодово-малинова бомба, с дбел чаршаф от ММ и сумати украски...   chef сам сама ще си я изям и няма да позволя коментари "сега защо го слагаш това, само ще развалиш вкуса на тората"......
Виж целия пост
# 109
sladka hapka, да ти е жива и здрава дъщеричката! Тортата е с много фино напаснати цветове, които и сами по себе си ми дападат. Композицията също много ми хареса. Въпрос: Бадемовият марципан домашен ли е, или...?

ai-ai, и в двете торти виждам това, от което се оплакваш, но и двете са грабващи като въздействие - едната е някак си толкова захарна като цветове, обличка и да я оближеш...много сладурска, а в тази, с коремчето...има някаква ефирност....(и по друг подобен повод го бях казвала, но аз такава торта не бих срязала...особено ако съм в съответното състояние...)

Виж целия пост
# 110
t_nestorova,не съм от най-вещите тука, но ми се струва, че бъркаш трансфер с правене на релефни украси от шоколад за декориране.  
 За трансфера може да прочетеш обстойно в Тортената библиотека, а за фигурките аз си разтапям шоколад в МВ-то, пресипвам го във фунийка ,направена от готварска хартия. Режа и върха и пак върху такава хартия си правя, каквото съм решила. Ако ти е трудно-на обратната страна на хартията си нарисувай модела. Слагам за половин час в хладилника и после се отлепва без никакъв проблем. С карамела ми е по-трудно, освен всичко е и горещ  Laughing , не си спомням дали при приготвянето му не се слагаше още нещо освен захар.
ai-ai , много нежна и оригинална торта за приятелката ти! Тази за кумата също ми хареса, може да е поразкльофкана, но браво за смелостта да я направиш ( аз още не се престрашавам за такива големи многоетажни торти) .
 sladka hapka, тортата изглежда с тези цветове някак мека и кадифена , поздравления за рожденичката !
Виж целия пост
# 111
sladka hapka, да ти е жива и здрава дъщеричката! Тортата е с много фино напаснати цветове, които и сами по себе си ми дападат. Композицията също много ми хареса. Въпрос: Бадемовият марципан домашен ли е, или...?

Благодаря! За цветовете ползвах комбинация от няколко бои, в т.ч. гелообразни, които купувах в САЩ и се водеха "неонови", но всъщност дават доста пастелен ефект. Може би не са били предназначени за оцветяване на нашенска ММ. newsm78

Бадемовият марципан е купешки. Конкретно тоя ми е подарък от Вечерницата (Кате, мерси отново)! Бях го забутала в един шкаф и тия дни го открих - иначе досега да съм го изяла, че аз много го обичам и си го рупам от пакета. Embarassed
Виж целия пост
# 112
Не коментирам напоследък поради ред причини. Моля да ме извините!
sladka hapka - След всичките легенди които съм чела за теб, доживях да те видя най-сетне тук! Нека е жива  и здрава дъщеричката и много да те радва. Тортата ти е невероятна.
ai-ai  - Страхотно постижение е тази торта. Завидях ти на свежите цветове. Бременната торта също е страхотна. Но не бих и направила секциото аз.  Sad
Показвам ви едно невероятно нервно, изтормозено и измъчено творение. Нямам настроение дори да коментирам. Оставям това на вас.
И ОЩЕ
Снимката и действителността са 50 на 50. Тортата е перлено розова с бакърени мазаници, които въобще не са толкова контрастни в действителност. Всички фигури са мнооооого перлени и брокатени. Исках синя гама но ми забраниха категорично. Абе..... яд ме е. Не ми се говори.......
Виж целия пост
# 113
van444eto, стррррррррррррахотна е! Може да те дразнят тези цветове, но на мен ми харесва,а и много интересно композиционно решение.Фигурите по бордовете са много изпипани, цялостно ми навява асоциация за перла. Вътре каква е?
Виж целия пост
# 114

Стаси, честит рожден ден на Натали. Да ти е много здрава и палава сладурана!
Тортата ти е много нежна, изпипана до съвършенство и красива.

Rien и двете торти са хубави, не си личат проблемите, които описваш.

Партияни и двете торти са интересни и много хубави. Тази с розовия букет е нестандартна. Дръжките от фитилчета ли ги направи или има вътре нещо, тъй като изглеждат стегнати на снопче?

sladka hapka тортата е много хубава. Фигурката истинска ли е?

ai-ai харесват ми тортите ти. Абе вие по две на ден ли правите, каква е тая производителност?! Тортата с коремчето е добре измислена, и крачето загадъчно се подава, единствено целулита отдолу си личи ама ти си го знаеш Wink

Дидка поздравления за иновативният подход в рулото. Интересно се е получило в тия цветове. И ние го пробвахме и много добре се получи, вкусно и бързо свърши. Wink
Ванчеееееееее, хип-хип, урааааа! newsm44 Ти си нашата гордост! Честит нов магазин за всички, ще ни е полезно!!!
Ах, ето за какво си готвила мидите и раците....хванахме тееее. Сега сериозно - тортата ти е върха, незнам какво и се нервиш. Много елегантна, стилна, цвета е интересен и тая мида отгоре....супер! Браво! newsm10 Хвърлила си много труд!

Благодаря на всички за отговорите за кристалината. Мисля, че се справих с нея. Тортичката е за домашна консумация, но с идея да пробвам трансфер с цел обучение.
Торта строител за татко, търсих човече с ВИК, е ама не намерих.
Вътре е готови шоколадови блатове, шоколадов ганаш, сметана отгоре и кристалина натурална оцветена в съответни цветове.


 Нещо не мога да намаля снимките, съжалявам че е голяма:ooooh:

Стискайте палци утре за рибаря

Виж целия пост
# 115
Само влизам за да ви кажа  Hug Hug Hug..........
Виж целия пост
# 116
Сладка Хапка, това се казва напомняне за себе си! Торта е  чудесна и като идея и като цветове, а работата с РА - прецизна.  bouquet
ай-ай, и двете торти ми допаднаха. Многоетажната торта е весела, закачлива, с много настроение, цветовете са се получили чудесно. "Роклята" е ефирна и нежна, наистина е жалко, че липсва снимка на деколтето - интересно е оформено. Поздравления!
Ванче, не се кахъри мила, твърде критично си настроена! Идеята на тортата е супер, а изпълнението - на ниво (кой ли се съмнява в теб)! Фигурките са много изпипани, обаче мидата е уникална - ако имаш сили дай подробности за направата й, плс!bouquet А за новината за Илчовски и за твоя организаторски талант  smile3525 smile3501!
Стаси, не мога да пропусна твото барби!  Чудесно е, запомнящо се, цветовете и различните материи в роклята са съчетани с вкус! bouquet
Виж целия пост
# 117
Дарилка "интересна" е правилна дума, по принжип трябваше да стане червено и жълто, но незнам защо се получи този ЦИКЛАМЕН цвят! Поздравления за трансфера!
 Crossing Arms Искам готини боичкииииииииииииииии!!!!  Naughty

Ванче на снимка изглежда СТРАХОТНА, ако и клиентите са доволни, що си образуваш нерви бе жена??? Много ми хареса идеята за половината първи за втори етаж!  Peace Ще ти я открадна тая хрумка-предупреждавам те!
Виж целия пост
# 118
Ванче супер е тортата - отдавна ги чакам тия морски красоти да се появят някъде че ги мернах на сайта ти Simple Smile
sladka hapka много стилна торта си спретнала и наистина отдавна не си навестявала темата.
ai-ai както винаги много хубави торти но тази с коремчето ми е фаворит въпреки че за рязането и аз съм на мнението на Дими.
Дарилка поздравления за тортата - много хубава е станала.
little_sweet_didka™ точно заради нугата не направих рулото.
Виж целия пост
# 119
Ванче, добре си пресъздала първо-идеята Mr. Green  Предварително си орязва блатовете или?

Дарилка, добре се е получил трансфера
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия