Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 80

  • 38 070
  • 377
# 30
няколко дни бях без комп. и нова тема ,не мога да изброя поименно вси4ки красоти ,които видях_невероятни сте!!
svetlane,4РД мила!
Пепи,сьрде4но ти благодаря   bouquet
и ето една торти4ка от мен и отивам да 4ета назад
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=351093&pid=11871564
Виж целия пост
# 31
Светлане, ЧРД, много добре се е получила кошницата.
Пепи, розиката найстина става бързо и ефектно.Ще взема и аз да се пробвам някой път.
Последните ти торти са убийствени!  Crazy
Радина, и двете тортичка са станали, но най ме впечатли втората с борда-прекрасен.

Шемет, невероятно споделена информация.Много ми се иска и аз да присъствам на един такъв семинар...Сигурно е било повече от вълнуващо!Китките ти са шедьовър!

Буболинка, останах и аз залепена за монитора! Браво!   bouquet
Скай, мидата е превъзходна, като истинска.Цветовете са много реални!

Дали не изпускам някой  newsm78

Въпрос-с каква моделища маса мога да смеся азтопен шоколад, за нпаравата на шоколадов фондан? В момента главата ми нещо не ражда отговора, а ми е леко спешно-за събота!
Виж целия пост
# 32
Момичета, благодаря на всички ви за прекрасните думи по отношение на "Ягодовия сладкиш".
Krische, а и останалите, които питахте - изцяло ползвам БАВНОсъхнещата мм на Ирида. Много ми допада за работа, защото е супер еластична, не лепне и позволява много тънко разточване. С нея покривам тортите и моделирам фигурите. Цветовете в повечето случаи ги докарвам с помощта на геловите бои на Wilton и Americolor, но ползвам и още много видове и марки бои (течни, сухи, за яйца, степчета, изобщо всичко, което боядисва). Имам и няколко кутийки с дъст, но нещо не съм много добра в работата с него.  Embarassed Къдричките на престилката и маншетите са направени с помощта на клечка за зъби. Всъщност всичко правя с помощта на този "инструмент". За да не се къса или деформира твърде изстъненото тесто, ползвам малко нишесте. За разточване и моделиране също. Самата изработка на момиченцето е пласт по пласт - най-отдолу си е телцето, после го "облякох" в рокличка, отгоре сложих престилката - точно както ако беше истинска кукла. Крачетата и ръцете добавих после, а най-накрая и главата с помощта на клечка за зъби. Но понеже тестото беше бавносъхнещо, а фигурката доста обемна и тежка, в последствие момиченцето се наклони на една страна, та не е идеално, ама всички се правите, че не го забелязвате. Laughing Laughing
Виж целия пост
# 33
Светлане,честит рожден ден!!Да си жива и здрава и много щастлива!! newsm59

Радина,Буболинка,Скай,Пепи,Краси.мира,Албенка,iskrone,sillsav,иглика333,duhi_puhi,laskova,невероятни сте!!Много хубави торти!!  bouquet
Виж целия пост
# 34
Здравейте момичета, Четох, гледах и очите ми останаха по вашите торти .... Тъй като съм начинаеща в тортите (правя първата си пробна торта преди РД на бебка) имам един (няколко) въпроса.  Направих си Покритие от marshmallows бонбони и не знам дали стана много добре, ама е страшно твърдо. Та въпроса ми е, трябва ли да е толкова твърдо? Може ли да се оцвети? При разточване ползвали се някаква мазнина (изглежда ми, Че ще стане доста сухо, ако не се използва)? И глюкозата от какви магазини си я купувате?

Благодаря ви предварително   bouquet
Виж целия пост
# 35
Въпрос-с каква моделища маса мога да смеся азтопен шоколад, за нпаравата на шоколадов фондан? В момента главата ми нещо не ражда отговора, а ми е леко спешно-за събота!

Мисля, че към домашен ММФ бяха добавяли разтопен шоколад, но бял и бяха доволни...Проверих - stefibgg е дала рецептата, но в нея няма колко бял кувертюр е добавила.
Виж целия пост
# 36
Направих си Покритие от marshmallows бонбони и не знам дали стана много добре, ама е страшно твърдо. Та въпроса ми е, трябва ли да е толкова твърдо? Може ли да се оцвети? При разточване ползвали се някаква мазнина (изглежда ми, Че ще стане доста сухо, ако не се използва)?
Твърдо ти е след като го омеси , или го сложи в хладилника за няколко часа и тогава ти се втвърди? ММФ става като камък твърдо в хладилника , слага се за 10 сек в микровълновата да се позатопли и се отпуска.
  Ти колко пудра захар сложи? Лесно ли ти се къса като го разтеглиш или не....
ММФ не се разточва с мазнина , а с натурално нишесте ( може и пудра захар)
Силрай аз съм слагала на ММФ шоколад , но се добавя и глюкоза. Имам рецептата от Кейк сентрал , ако ще ти свърши работа , кажи ще я пусна тук.
Шемет не можах да го видя този спрей . Определено не е нито Пърл  нито Лъстър спрей ( тези съм виждала да се продават) Аталанта ти имаш ли идея за какъв хранителен спрей става въпрос ( този с който пръска Дън. И Скот Уоли пръска неговите листа , но никъде не пише какъв е точно спрея  newsm78 ) Стига дразни с този тент сейл де  Mr. Green ( 500мили множко ще ми дойдат  ooooh!
Светлане ЧРД - да си жива и здрава - много вдъхновение за красиви торти. Кошницата измъчена или не е станала добре . С какво прави релефа - точилка или Пачуърк Кътърс?
Виж целия пост
# 37
Направих си Покритие от marshmallows бонбони и не знам дали стана много добре, ама е страшно твърдо. Та въпроса ми е, трябва ли да е толкова твърдо? Може ли да се оцвети? При разточване ползвали се някаква мазнина (изглежда ми, Че ще стане доста сухо, ако не се използва)?
Твърдо ти е след като го омеси , или го сложи в хладилника за няколко часа и тогава ти се втвърди? ММФ става като камък твърдо в хладилника , слага се за 10 сек в микровълновата да се позатопли и се отпуска.
  Ти колко пудра захар сложи? Лесно ли ти се къса като го разтеглиш или не....

Стана твърдо след като постоя малко в хладилника. А за късането .... трудно е, маЧка се трудно, но ще пробвам след като го позатопля малко.
Благодаря за отговорите   bouquet
Виж целия пост
# 38
Привет, майсторки  Hug
Имам един въпрос и, за да не пускам отдална тема, директно се обръщам към вещите в занаята bowuu

Някой знае ли как се прави торта с бисквити TUTKU  - - ядох в едно пловдивско заведение и много ми хареса. Беше нешо като домашна бисквитена - имаше обикновени бисквити ,бисквити TUTKU  и  крем.
Ще се радвам да споделите рецептата, или пък, ако нямате готова, Ви отправям предизвикателство - зная, че ще измислите и сътворите нещо фантастично  bouquet.   /Въпросът е дали аз след това ще мога да го повторя  ooooh!/
Виж целия пост
# 39
Светлане ЧРД!!! Много готина кошница - и аз съм любопитна с какво я прави отстрани и преди да закачиш покритието ли докара релефа или директно на кошницата.

Ще отбележа само още две торти поради липса на време в момента - дано успея по-късно да напиша повече.

Буболинка - разкошна ти е тортата просто нямам думи!!!

Пепи Барни е супер аз късно се сетих за него иначе щях да се мъча да го направя за рождения ден на дребния - ако направиш обаче цялата компания ще е още по-добре тъй като цветовете им са много ярки и хващат окото.

bicho malo затопли леко тестото в микровълнова и ако не е достатъчно еластично може да добавяш на малки порции лимонов сок - омесваш наново ако продължава да е твърдо добавяш още няколко капки и така докато стане достатъчно еластично.
Аз точа с пудра захар и го държа в найлоново пликче извън хладилника особено ако ще го ползвам до няколко дни след приготвянето му. Оцветяваш с хранителни бои.

Виж целия пост
# 40
Преди малко нямах време, но сега да си кажа:

svetlane, ЧРД  - много богата и колоритна кошница - Браво!

Пепи, благодаря за показното - супер са снимките, всичко е ясно!

radinna, лилавата торта ме грабна!!! Чудесен борд!
Виж целия пост
# 41
Въпрос-с каква моделища маса мога да смеся азтопен шоколад, за нпаравата на шоколадов фондан? В момента главата ми нещо не ражда отговора, а ми е леко спешно-за събота!

Мисля, че към домашен ММФ бяха добавяли разтопен шоколад, но бял и бяха доволни...Проверих - stefibgg е дала рецептата, но в нея няма колко бял кувертюр е добавила.
Да, аз смесвах, само бял шоколад обаче съм добавяла, към 100-200 гр сякаш беше, на око. Но с кафяв не знам как ще е, ако ти трябва кафяв цвят по-добре си направи шоколадово тесто на Ванчето, аз така правих и него съм го смесвала с различни теста.
Виж целия пост
# 42
момичета благодаря ви за милите пожелания  Hug
Рая  и Шеметче, релефа направих с валяче, става за секунди. ефекта щеше да е в пъти по-добър ако тестото ми беше по-добро. да поясня само, че не е направен директно върху тортата.
Пепи, благодаря ти за снимките, направо си върха   bouquet
Patriyani, много добре си се справила   bouquet
Радина, разкошен борд, много ми хареса, цвета също   bouquet
Виж целия пост
# 43
Момичета, моля ви кажете за 10-12 парчета колко голяма трябва да е тортата.Искам да в правоъгълна, ама нещо не мога да разбера написаното в първият пост  newsm78
svetlane  Ч.Р.Д.  ura  всичко най-хубаво.Страхотна торта си си подарила   Grinning
radinna поздравления за двете торти.Розово-лилавият борд страшно ми допада  Peace
Виж целия пост
# 44
Бобсито просто си сметни колко голямо искаш да е едно парче и си разиграй комбинации от размерите му. Например торта 15/20 см - делиш на две ленти по 15/10 см и после всяка лента на 3 парчета по 5/10 см и всяко парче цепиш по диагонал на две триъгълни парчета - не знам дали го обясних ясно - но това прави точно 12 парчета.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия