За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 15 709
  • 380
# 285
И аз да попитам:

Въпроса ми е за амонячната сода. Не виждам рецепти с нея, а в тетрадката на майка ми има доста такива. Преди 2-3 дни я накарах да ми продиктува рецепта за сладки, които помня от малка. В рецептата пише, че се слага или амонячна сода или бакпулвер. Аз ги направих с бакпулвер, защото това имах в къщи. Но ми се стори че се различават от тези които тя правеше. Каква е разликата в действието на двата вида набухватели? Тестото се прави от мас, кисело мляко и брашно.


И още нещо - изобщо не ми харесаха локумите които изпозвах (нито се разтеглят като "локум", нито са сладки (в тестото няма захар и трябва да е сладък пълнежа), вероятно имат само нишесте и минимално количество захар). Какъв локум да купувам? Досега не съм намерила такъв който да ми хареса?

Аз съм голям почитател на сладки с амонячна сода, може би защото преди много години се ползваше масово и за мен има един носталгичен привкус.Като набухвател може да се замени, но вкусът се променя съществено.Особено при тесто с мас, амонячната сода си е класика.
Относно локумите- последно ми хареса на Суит плюс, в едни сини кутийки, но няма нищо общо със стария локум.Не знам с турските дали ще се получи- при тях има едни, които са по-бистри и наподобяват обикновения.
Виж целия пост
# 286
Благодаря ви Поли и Нана77  Hug.
Още нещо да ви попитам. Като варите пиле за супа, какво правите, за да ви стои бистър бульона. Тук в къщи, както го правим се "замъгля" малко от подправките и не ми харесва много  newsm78.
Моля споделете.
Виж целия пост
# 287
Благодаря ви Поли и Нана77  Hug.
Още нещо да ви попитам. Като варите пиле за супа, какво правите, за да ви стои бистър бульона. Тук в къщи, както го правим се "замъгля" малко от подправките и не ми харесва много  newsm78.
Моля споделете.

Ами то реално няма начин да е съвсем бистър. Бистър бульон по принцип се казва на незастроена супа.
Но това, което ми хрумва на първо четене е да свариш пилето първоначално отделно и после само месото, нарязано на ситно да пуснеш в супата. Но пък от зеленчуците също няма да е съвсем бистър. Бе, с две думи - примири се  Grinning
Виж целия пост
# 288
nordina, правила ли си шоколадовия браунис със сушените вишни, че имам въпросчета?  Peace Струва ми се добра рецепта.
Виж целия пост
# 289
Бо,всичко което е предложено в блога е приготвено и снимано от мен.Отговарям на всякакви въпроси свързани с тези рецепти Hug
elip,във пилетата има подобрители и по тази причина става още по-мътен бульон.
Виж целия пост
# 290
И аз да попитам:

Въпроса ми е за амонячната сода. Не виждам рецепти с нея, а в тетрадката на майка ми има доста такива. Преди 2-3 дни я накарах да ми продиктува рецепта за сладки, които помня от малка. В рецептата пише, че се слага или амонячна сода или бакпулвер. Аз ги направих с бакпулвер, защото това имах в къщи. Но ми се стори че се различават от тези които тя правеше. Каква е разликата в действието на двата вида набухватели? Тестото се прави от мас, кисело мляко и брашно.


И още нещо - изобщо не ми харесаха локумите които изпозвах (нито се разтеглят като "локум", нито са сладки (в тестото няма захар и трябва да е сладък пълнежа), вероятно имат само нишесте и минимално количество захар). Какъв локум да купувам? Досега не съм намерила такъв който да ми хареса?

Аз съм голям почитател на сладки с амонячна сода, може би защото преди много години се ползваше масово и за мен има един носталгичен привкус.Като набухвател може да се замени, но вкусът се променя съществено.Особено при тесто с мас, амонячната сода си е класика.
Относно локумите- последно ми хареса на Суит плюс, в едни сини кутийки, но няма нищо общо със стария локум.Не знам с турските дали ще се получи- при тях има едни, които са по-бистри и наподобяват обикновения.

Само исках да напиша за локума,аз купувам единствено и само на Захарни заводи-Горна Оряховица.Страхотен е на вкус и много ароматен.
Виж целия пост
# 291
Бо,всичко което е предложено в блога е приготвено и снимано от мен.Отговарям на всякакви въпроси свързани с тези рецепти Hug
elip,във пилетата има подобрители и по тази причина става още по-мътен бульон.

От къде сушени вишни? Ако са си твое производство, ще трябва да се задоволя със сушени череши /в Пикадили съм ги виждала/.
Ганаша, не трябва ли да поври за да може после да се сгъсти? В смисъл, че аз когато правя сосове от течна сметана си я оставям да си поври малко в тиган с незалепващо и от време на време разбърквам. Но ти пишеш да внимаваме да не заври. Та се чудя, да не би да се пресича нещо.

Май ще трябват две дози за 15 човека.  Crazy
Виж целия пост
# 292
се "замъгля" малко от подправките и не ми харесва много  newsm78.

Отпенваш ли месото при варене ?
Виж целия пост
# 293
Момичета, каква е тайната на панирания кашкавал?Винаги ми се разтича в тигана и се изпарява, без значение дали е твърд или по-мек.Прявя го и с по-гъста панировка, но все някъде "пробива" панировката и изтича целия.
Виж целия пост
# 294
Момичета, каква е тайната на панирания кашкавал?Винаги ми се разтича в тигана и се изпарява, без значение дали е твърд или по-мек.Прявя го и с по-гъста панировка, но все някъде "пробива" панировката и изтича целия.

Лично аз го нарязвам на парчета, слагам го за малко в хладилника, или фризера - може би за 3-4 мин. Потапям го първо в студена вода и после стандартната панировка. Веднага пържа и....до сега съм нямала никакви проблеми.
Виж целия пост
# 295
Момичета, каква е тайната на панирания кашкавал?Винаги ми се разтича в тигана и се изпарява, без значение дали е твърд или по-мек.Прявя го и с по-гъста панировка, но все някъде "пробива" панировката и изтича целия.
Нарязвам кашкавала на филийки и ди слагам за кратко в камерата или фризера(но не да замръзват а да се стегнат).
После ги намокрям с вода и после ги потапям последователно в брашно,яйце,галета.
Пържа в сичлно сгорещено олио.
Това е.Нямам гафове.


П.П. Мамеее  Hug Hug Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 296
Момичета, каква е тайната на панирания кашкавал?Винаги ми се разтича в тигана и се изпарява, без значение дали е твърд или по-мек.Прявя го и с по-гъста панировка, но все някъде "пробива" панировката и изтича целия.
Аз го нарязвам и слагам във фризера за около половин час.Откакто го правя така провали не съм имала  Peace
След това потапям във вода , брашно,яйце и най-накрая в галета .
Запецнах .....видях че докато аз съм писала и Мамето е писала.....та сега се чудя какво да правя.....отговорите ни са почти еднакви  newsm78
 
Виж целия пост
# 297
та сега се чудя какво да правя

Ние  - нищо! Остава Шайн да запрята ръкави и да не се оплаква после от панирания кашкавал......И...задължително - по 1 парче на мен, Мастера и теб!
Виж целия пост
# 298
Маме ще взема и аз да запретна. За всеобщо учудване никога не съм правила паниран кашкавал вкъщи.
Виж целия пост
# 299

Лично аз го нарязвам на парчета, слагам го за малко в хладилника, или фризера - може би за 3-4 мин. Потапям го първо в студена вода и после стандартната панировка. Веднага пържа и....до сега съм нямала никакви проблеми.

аз обаче веднъж имах ядове  #Cussing out Винаги го правя по написания от теб начин. Но в магазина ми прехвалиха друг кашкавал. И купих от него. И го събирах с лъжицата от тигана.  #Cussing out #Cussing out  Повече не сменям марката.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия