Как да направя 54 броя охлюва? (броила съм ги)

  • 14 185
  • 95
# 30
Процедурата по миенето и варето е обяснена мн. хубаво от ива, само мога да добавя, че добре свареният охлюв се вади лесно от черупката с едно леко подръпване на вилицата и само още нещо аз махам всичко в черно което се идърпа т.е. вътре в черупката
 (повечето е това което е навитото вътре). Така ги приготвям аз преди да пристъпя към готвенето им.
Свеки ги готви с черупките на лучена яхния  Sick е не ги кусвам щом не съм ги мила аз и чистила.
По въпроса за "заспалите" охлюви през зимата - можете да си ги приспите на есен в кашонче и да ги оставите в мазата на хладно и вече когато решите през зимата ги събуждате с малко водичка ги напръсквате изчаквате да видите колко от тях са живи, защото има и такива които са се гътнали милите и после вече по познатата процедура.
Виж целия пост
# 31
Алекса, чревцето е вътре, т.е. в черупката. Като извадиш сварения охлюв от черупката, то вече е отвън. Няма какво да му бъркаш. Не е като пиле примерно.
Използвай си маникюрите.
Зимните охлюви са идеално изчистени, никакво ако не е останало в тях, а мъртвите плуват като коркови тапи над водата, излявям ги с метална цедилка.
Това с кашона е добра идея, аз изкорених 4 квадрата здравец за една кофа охлюви.
Виж целия пост
# 32
Леле, посмях се с някои постове, но много гадно звучи. Никога не бих хапнала охлюви, а сега като разбрах и каква галимация е приготвянето им, не бих се и осмелила да се заема.
Виж целия пост
# 33
Ето ги. Имат неопределен вкус, но ми е гадно като зн какво лапам и Sick http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11998036
Виж целия пост
# 34
Нямат грешка. Нямат мазнини, нямат холестерол, какво искаш?
Яж със сух хляб и наливай биричка. Като за пръв път добре си се справила.
Виж целия пост
# 35
Ето ги. Имат неопределен вкус, но ми е гадно като зн какво лапам и Sick http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11998036

Изглеждат вкусни.  newsm78 Ама толкоз зор за едното ядене, по-добре другия път ги пусни хайванчетата.  Laughing
Виж целия пост
# 36
Повярвай, така ще направя.
Виж целия пост
# 37
 Sick
Виж целия пост
# 38
Да използвам темата, някой пробвал ли е в микровълновата?
Виж целия пост
# 39
Да използвам темата, някой пробвал ли е в микровълновата?

Какво, да морим охлюви ли?
Виж целия пост
# 40
 
Да използвам темата, някой пробвал ли е в микровълновата?
Шушулчето сигурно няма грил в микровълновата.
Иначе съм сигурна, че щеше там да ги изпука Crazy Joy
Виж целия пост
# 41
Ами пекал съм ги на жарта на бърбекюто, пекал съм ги на жар от дърва, на тиферич. Черупката почернява тук там и като го праснеш в един камък, се разпада. По не са лигави като сварените и са по-вкусни. Като печени миди на тенекия.
А защо не и в микровелето. Ако аз бях охлюв, би ми било все едно дали във фурната, или във вряща вода ще свърша. Поне няма да се удавя с вряла вода. Според мен е по-хуманно във фурната.
Виж целия пост
# 42
ох, аз се извинявам, че не по темата, но много се посмях, за което искрено ви благодаря  Joy
Виж целия пост
# 43
ох, аз се извинявам, че не по темата, но много се посмях, за което искрено ви благодаря  Joy
Не си само ти. hahaha

Вълчо,аз се опитах да си ги представя на грил в МВ и се замислих-със или без черупките ще ги набучиш?
Или искаш само да ги измориш там и после да вадиш от черупките?
 Rolling Eyes
Виж целия пост
# 44
Да използвам темата, някой пробвал ли е в микровълновата?
Шушулчето сигурно няма грил в микровълновата.
Иначе съм сигурна, че щеше там да ги изпука Crazy Joy
Имам, имам, ама що не дава идеи, когато питах?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия