Как да съхраним Босилек?

  • 22 941
  • 109
# 15
Аз си го взех от Пикадили. Имаше и в Метро. Около 3лв и стотинки беше цената. Сега мисля да си взема салвия и мента и лимонова трева и да ги друсна дружно в едно сандъче  Mr. Green

Моя опит със семената не е много сполучлив и за това предпочитам готовия разсад - включително и за цветята  Grinning
Виж целия пост
# 16
Купих и аз в саксия...Сега да питам как да го гледам.Поливане и да е на светло и топло. Нещп по -особено трябва ли да знам за него?
Виж целия пост
# 17
Специално замразих пресен босилек, за да пробвам какво ще стане (нали съм Тома неверни  Blush ), наистина седи един като премръзнал и няма никакъв вкус, да не говорим за аромат.  Sick От подпрваките досега успешно съм замразявала само копър, магданоз и лимонови корички.
Виж целия пост
# 18
Aз имам засаден на терасата едно сандъче .Ползвам го много когато готвя .Есента или когато му дойде времето ги накъсвам само листата , измивам ги , отцеждам ги от водата и си ги слагам в буркан със зехтин .Така имам и зимата винаги пресен босилек.
По същия начин съхранявам скилидки чесън , отделям ги от главата избелвам ги и ги слагам в буркан , добавям зехтин докато ги покрие и си го държа в хладилника.
Виж целия пост
# 19
http://it.wikipedia.org/wiki/Basilico_genovese
Tакъв си засаждам всяка година , от семена закупени обикновено от Практикер .
Който е закъснял , не е проблем .Може и сега да си купите семена и почва и да ги засадите , след 10 дена при често поливане .. вече ще берете .Аз съм си засадила и салвия (за месо е супер ) .
Между другото сандъчето с босилек ми е точно пред балконската врата с цел прогонване на комари .
Виж целия пост
# 20
Аз взех от Била направо засаден в саксия и е висок около 25-30см и има доста листа готови за късане.Въпросът ми е само лятото /до есента/ ли ще вирее или е целогодишно.Споменахте за есента като му дойде времето и да съхраня листа.Това означава ли че другата пролет пак трябва да си купя или да си засадя?! newsm78
Виж целия пост
# 21
Босилека е едногодишно растение....



Аз пък съм решила да си направя песто  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Да видим какво ще стане от моя опит  Laughing Laughing Laughing
Виж целия пост
# 22
Босилека е едногодишно растение....

Какво означава това? newsm78
Виж целия пост
# 23
Босилека е едногодишно растение....

Какво означава това? newsm78
Означава,че се сее всяка година.

Сееш пролетта и есента или сушиш или слагаш пресните листенца в зехтин....Иначе растението изсъхва....Другата пролет пак наново същото упражнение Laughing
Виж целия пост
# 24
Мерси за отговора.
Виж целия пост
# 25
Аз пък винаги си замразявам във фризера най различни зелени подправки и няма никакъв проблем когато започна да готвя.Стоят си свежи.След като ги взема ги измивам и оставям малко да заветрят и изсъхне водата по тях,нарязвам си ги на дребно посолявам с много малко сол и поставям в найлонови пликчета.По този начин през цялата година имам пресни подправки
Виж целия пост
# 26
Уникално полезна тема! Благодаря на всички!   bouquet
Виж целия пост
# 27
И аз засях босилек на терасата миналата седмица, вече е покарал. Аз мисля да си направя и песто, но доколкото четох то издържа около седмица в хладилника. Същото ли важи само за босилек в зехтин? Мога ли така за зимата да си го съхраня?

И още нещо - салвия семена или покарала вече от къде да намеря?
Виж целия пост
# 28
. Аз мисля да си направя и песто, но доколкото четох то издържа около седмица в хладилника.
Верно ли?...Хм!  newsm78
И аз смятах да правя....Ми добре де...как тогава да се запази?Ако се сложат бурканчетата с капачките надолу да се заварят колкото да дръпнат дали няма да издържа повече време? Как мислите?
Виж целия пост
# 29

И още нещо - салвия семена или покарала вече от къде да намеря?
Салвия семена има в Бриколаж на щанда за семена. В саксия съм виждала в Била.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия