Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 81

  • 34 352
  • 368
# 240
ето тук може да видите за какво става въпрос.Има и още клипчета,и на мен лично ми е доста интересно,много съм се навила да пробвам да направя няколко торти с такава украса,ефектно е доста!Дано само не се скапват бързо нещата направени от тази захар!Ето още нещо

На мен първото ми прилича на захарен памук, но второто определено си мисля че е същото което Дими прави за предизвикателството със сватбените торти - ако не беше толкова горещо бих се пробвала и аз, но си спомням отзивите и колко пари та ... ще почакам.
Виж целия пост
# 241
момичета, гледам в ценовата листа на Пик-ко, че има Magic Sugar - за бързо ли лесно приготвяне на ефектни захарни декорации за хлад. витрини. Аз преди време питах в тукашния офис, но ми казаха, че изобщо не са имали.
dianapak, ако ходиш на техния семинар би трябвало да ти кажат каква е технологията и как се съхраняват готовите неща.
Виж целия пост
# 242
Панадилке, супер са дъстовете. Хубави са розите,без листа, но хубави. Аз не мога да ги правя такива.
Не ми напомняй за тортите, че се побърках. Не ми се почват хич. Днес си направих едно шоколадово парфе / нъц на покритите торти.  Те станаха 20. От 5 /20 Безочие, Накрая няма да й направя торти и това е!  Crossing Arms
Пепи, аз тази имах предвид. Иначе ние и със сиропа сме пробвали, пак става.
Шемет ,аз нищо не разбрах от тези размери  Embarassed ама ще мъча някой да ми дообясни.
Виж целия пост
# 243
И на вашето внимание Пух и компания, че не сте ги виждали скоро Laughing

Току- що се връщаме от РД на детето, за което беше предназначено тортата...
След неколкодневна борба направих втората си торта покрита с ГММ, тоя път успешно, щото предния се разтече. Покритието стегна и нямах никакъв проблем. Всичко е ГММ.

То е ясно откъде е идеята, Пепи - благодаря ти мила  Hug
Утре ще ви чета подробно, приемам забележки всякакви и още нещо: ръбовете не успях да покрия перфектно, незнам как се правят при правоъгълните торти, рязах, мазах и накрая завих ъглите навътре... Сигурно си  има техника newsm78
Лицисата, опааа тигъра...в крайна сметка такъв излезе.

А ето и щастливия рожденник Тук
Още снимки тук
Виж целия пост
# 244
Шемет ,аз нищо не разбрах от тези размери  Embarassed ама ще мъча някой да ми дообясни.
Телта се продава на размери и това са номерата им - ето ти линк с тел за китки
Виж целия пост
# 245
Благодаря момичета за куража и идеите за моите "голи" розички HugЩе им направя листенца.
Ванче,права си,че са на букети сега се сещам и аз newsm78Да ти кажа първо бях направила 16 пъпки,че като сетих за теб и ги увеличих Wink
Риенката да прелетя при теб и да чиракувам и да помогна hahahaПочна ли да печеш блатовете?Давай наближава  Mr. Green
Шемет невероятен на мен ми е полезно това за теловете,само дето единствения размер,който намирам е 20 #2gunfire
Дарилка,екстра ти е тортата!Мисля,че моделирането на фигурки е доста по-трудно от правенето на цветя.Рожденникът е щастливец!Ето ти видео как се покрива ъглова торта
http://www.youtube.com/watch?v=lyRy2QX2wKo
Виж целия пост
# 246
Добро утро!
Само да кажа нещо по въпроса за магическата захар. Не, че съм пробвала или съм много компетентна, но извадих инфото от едната ми мозъчна гънка.  Grinning Явно тази захар в момента е много актуална. Става въпрос за захар, която не ме питайте как е преработена, но при нейното стопяване, не се карамелизира и НЕ става кафява.  Остава си бяла. Правят се всякакви елементи от рода на карамелените драсканици, но те остават кристално прозрачни, а не карамелено кафяви. ЕТО ТАКАВА РЕШЕТКА
Когато бяхме в Торнадо, преди 1 месец, шефа всячески се опита да ни накара да си купим, но ние с Виолетката нали сме "джелезни", та не поддадохме. Опитвам се да си изровя от друга гънка повече спомени за разфасовка и цена, обаче ядец....  Rolling Eyes Можем да помолим Пепи да провери повече, като ходи до там.
Виж целия пост
# 247
ЕТО ТАКАВА РЕШЕТКА
Когато бяхме в Торнадо, преди 1 месец, шефа всячески се опита да ни накара да си купим, но ние с Виолетката нали сме "джелезни", та не поддадохме. Опитвам се да си изровя от друга гънка повече спомени за разфасовка и цена, обаче ядец....  Rolling Eyes Можем да помолим Пепи да провери повече, като ходи до там.

Сега като го споменаваш, верно че имаше нещо такова, и дори много повече картинки ни показаха в нещо като книжка с инструкции, ама както ти рече "джелезни" сме и колкото повече ни убеждаваха, толкова повече не гледахме и не слушахме  hahaha
Пепи разчитаме на тебе, като ходиш пак и да запиташ за повече инфо, че тука гледам мацките са полудели на тая тема  Mr. Green
Виж целия пост
# 248
Панадила, благодаря за линка. Следващия път ще знам.... Hug
Виж целия пост
# 249
Здравейте всички. Много ми липсвахте. Четох гледах точих лиги и доста се гризах изозадзе за изпуснатия Цигов Чарк, но такъв ми бил късмета. Цветенца и аз не се удържах и понаправих въодушевена от курсовете на колежката – връзкарка smile3534. Шеметче завиждам най-искрено, но съм много благодарна за качените снимки Hug. Ето чак сега успявам да вляза и да рапортувам за моите листенца, цветенца, розички, ( пак и пак) и орхидейки
Шеметче, имам и едно питане щото нещо не доразбрах. Правиш листата оставяш ги да стегнат и сглобяваш преди да са стегнали  newsm78. Колко меки? И как завираш тая тел в удебелението и тя после не се измъква (за листата говоря). И ти пробва ли със захарно тесто а не с полимерна глина.











Виж целия пост
# 250
Поздравления на всички за чудесните торти!
И тъй като аз съм силно начинаеща бих помолила за рецептата на Вита торта с готови блатове.
Предварително благодаря!
Ваня
Виж целия пост
# 251
Поздравления на всички за чудесните торти!
И тъй като аз съм силно начинаеща бих помолила за рецептата на Вита торта с готови блатове.
Предварително благодаря!
Ваня

Бих те посъветвала да разгледаш ТОРТЕНАТА  БИБЛИОТЕКА, а  ако под вита торта имаш предвид Торта "Магнетен" - ЗАПОВЯДАЙ
Виж целия пост
# 252
Да си кажа и аз за тази захар - в склада на Пик-ко ми разказаха за нея - работело се върху специално килимче, под специална лампа със специални ръкавици. Те продават и много форми, в които се излива, разни джаджи за релеф.
Подариха м един каталог, в който има снимки на невероятни красоти с нея, но предвид специфичния начин на работа, не питах за цени.
Сега виждам, че на гърба на каталога има адрес www.deco-relief.fr - като го отворих в началото се показаха снимки на такива композиции, но не рових повече
Виж целия пост
# 253
Аааа изомалт ли бе. Така кажете. Тук издърпване на изомалт и декориране с карамелена захар са две различни бири.  А каталога на радинна е супер, само дето минимална поръчка на физическо лице е 250 евро.Я какви са весели. Тук има на eberhardt haber Moulds, различни форми за отпечатване. Става и фонданче да натикаш, става и за изомалт. Проблема на силиконовите форми е че се изхабяват след около 50 употреби с топли маси/ поне така пишеше някъде/ и инвестиция от 5 евро е малко силна. Тук си намерих отпечатък лебед. 30 евро само формата - ха мерси.
Шемет, мерси, сега всичко ми светна., Тези числа някаква  мерна единица ли са, инч, клинч , знам ли....

А аз пека,пека....
Виж целия пост
# 254
Ванчеееееееееееееее,пак цъфвам на хоризонта.ПЪЛЕН ПРОВАЛ.Кафявото тесто не е много лошо,като го мачках близо 100 часа,се поразмекна и като си мазна ръцете с олио,мога да направя поне топчица.Сега за бялото тесто.Пълно нищо.Разбира се,го пресякох,после го загрях на МВ,изхвърлих водата,стана точно както ти си обяснила.После го сложих в найлонче около 15 мин,че и повече и после си викам да видя кво ли става... Rolling Eyes Само като го стиснах и се разпадна на милион трошички,невъзможно за месене.Посъбрах го и пак го турнах в найлона,да му бая.Ама май само с баене няма да стане,ами казвай к'во да правя,ще го бъде ли или да му покажа пътя към коша за боклук.Извинявам се,че пак досаждам.... smile3518   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия