Я, да те питм - какво имаш предвид, че са две различни неща - толкова ли се различава технологията при изомалта и захарта?
Знам от офиса, от който купих изомалта, че е немски продукт, затова не се очудвам, че ти е известен
![Simple Smile](/img/emojis/faces/simple_smile.png)
Личните ми впечатления от този продукт са
- не е толкова сладък все пак,
- пекох относително успешно пандишпан,
- правих варен крем от жълтъци с мляко,
- сиропирах блатове и трябва да кажа, че май като мине топлинна обработка му се развива сладостта, иначе хич я няма.
Нещо любопитно - подсладихме на баща ми мляко с ориз, след като беше сварено, неговото не се сгъсти, даже малко се втечни.
Останалото от изомалта му го оставих, затова не мога да видя дали ще си промени цвета при карамелизация, но другия месец, като си ходим, може да взема малко и да пробвам. За едната проба точно сега не мога да ходя до центъра, да чакам да отворят офис, но мисля да си купя и да дерзая с теглената захар:))
Шемет, то че е парещо, парещо е, но ако човек му посвикне и не е в паника като мен тогава, няма да е чак такова приключение:))) Просто е от нещата, които се правят малко по-бързичко, а като нямах грам опит и представа, нямаше как да съм така организирана:)))
Допълвам с: http://en.wikipedia.org/wiki/Isomalt