За Италианската паста

  • 36 319
  • 82
# 75
http://www.donnamoderna.com/cucina/ricette/dettaglio/Mezzi-rigat … ti/12075/0/M.html

Тази рецепта ми се вижда добра идея за дните, в които не ми идва наум какво да готвя. Давам и преводче Simple Smile
Продукти:
320 г ригатони/макарони
350 г моцарела (желателно от бивол)
500 г домати
1 стрък босилек
4 лъжички зехтин
1/2 чаша готварска сметана (течна)
20 г галета
масло
сол

Сложете да заври тенджера с подсолена вода.
В това време потопете за минута във вряла вода доматите, обелете ги и ги смелете. Нарежете на  ситно босилека.
Докато варите ригатоните, затоплете в тиган зехтина, прибавете доматите, посолете и ги гответе 10 мин. Добавете босилека и свалете от огъня. Загрейте фурната на 220 градуса, нарежете на кубчета моцарелата, отцедете пастата и я разбъркайте с доматения сос. Добавете към ригатоните моцарелата, разбъркайте добре и я изсипете в намаслена тавичка. Поръсете със сметаната и галетата. Пече се 10 мин.



Определено е идеална за такива дни  Simple Smile. И при мен често се случва да не мога да реша какво да сготвя и това ще едно от нещата които ще правя1 Благодаря! Лесно и бързо!  Hug
Виж целия пост
# 76
Аз така правя паста на фурна със сос рагу .
Не слагам обаче галета и моцарела .Естествено на рагуто  босилек не слагам.
Става много вкусно , почти същото като лазанята става .
Като ме мързи да нареждам лазаня , си приготвям паста на фурна.
Доматите никога не ги засичам по време , а ги задушавам със другия зеленчук дотогава докато изври всичката им вода и станат на каша .
Виж целия пост
# 77
Сестра ми от утре почва да яде вегетарианско (вариация на коледен пост). Някакви идеи за вегетарианска лазаня?
Виж целия пост
# 78
М-м-м-м... mi piace la cuchina italiana  Grinning
Виж целия пост
# 79
Сестра ми от утре почва да яде вегетарианско (вариация на коледен пост). Някакви идеи за вегетарианска лазаня?
http://www.youtube.com/results?search_query=Lasagne+vegetariane& … ch_type=&aq=f
Виж целия пост
# 80
Да, супер, мерси, Маркрит. Хареса ми една рецепта с рикота и гъби, малко тежичка ми се вижда, но за по-студеното време е подходяща.
Виж целия пост
# 81
Да, супер, мерси, Маркрит. Хареса ми една рецепта с рикота и гъби, малко тежичка ми се вижда, но за по-студеното време е подходяща.

Ljoli ,
може да споделиш и други идеи за постни ястия, хората, които постят ще се зарадват от малко разнообразие на трапезата си!  Simple Smile
Виж целия пост
# 82
Здравейте,отдавна не съм влизала в този подфорум,виждам,че има вече много нови теми и рецепти и все по-голям интерес към италианската кухня.
Ето от мен последните канелони,които правих преди няколко дни,разбира се марка Барилла,с пъстра плънка и сос Барилла със зелени маслини.Обожавам канелони,но са ми малко връткави и ще мина май на вариант лазаня Laughing

     
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия