Как приготвяте зимнина?

  • 175 973
  • 775
# 15
Щом тиквичките са за кюфтета предполагам че настъргани ги слага във фризера,поне аз така правя.
Виж целия пост
# 16
А бланшираш ли ги или направо сурови?
Виж целия пост
# 17
А бланшираш ли ги или направо сурови?
Аз ги слагам сурови.
Виж целия пост
# 18
Ние правим - лютеница , салата "Ропотамо" / постна и с месо / и пастет от пипер , който е любимата ми консерва.
Виж целия пост
# 19
Ние правим - лютеница , салата "Ропотамо" / постна и с месо / и пастет от пипер , който е любимата ми консерва.
Какъв е този пастет от пипер?
Виж целия пост
# 20
Черешовката, вишновката и всичко което завършва на "-ката", включая от ягоди, боровинки, къпини, че даже и черница я затваряме в шишета след като прибавим ракията.

А иначе зимнина само ако има собствена продукция от зеленчуци, иначе да ходя да влаза от пазара и да правя всичко на лютеница (печки и стени) тая вече отмина.

Мога се престарая някой и друг компот за внучката, ама има време.
Виж целия пост
# 21
как да си приготвим зимнина тази есен
  EmbarassedПалим колата и отиваме да си я натоварим само...
Да е жива и здрава баба Милка-тя приготвя всичко: лютеница, компоти, сладка, мармалади, туршии няколко вида...И всичко това от нейна собствена продукция-екологично чиста!
Виж целия пост
# 22

[/quote]Какъв е този пастет от пипер?
[/quote]


Червен пипер - опечен, обелен се смила с месомелачка , прибавя се сирене и сгорещено олио . Обърква се и се пълни в бурканчета. Стерилизира се за 10 - 15 мин. Това е. Мога да дам точната рецепта , ако някой иска . Използвам го и за мазане на филии и за салата или в тигана с няколко яйца.
Виж целия пост
# 23
rehab ,ако няма да те затрудня може ли точната рецепта за пастета от пипер,защото за туршии предпочитам да работя с точни пропорции,за да се получи желания ефект и вкус  Peace
Виж целия пост
# 24
rehab бих искала точната рецепта на пастета от пипер. Blush
Виж целия пост
# 25
rehab ,ако няма да те затрудня може ли точната рецепта за пастета от пипер,защото за туршии предпочитам да работя с точни пропорции,за да се получи желания ефект и вкус  Peace

С удоволствие :

Продукти :
10 кг. пипер - червен / има по- сладникав вкус /
1,5 кг. сирене
300 мл. олио
сол
Начин на приготвяне :
Опечения и обелен пипер се смила с месомелачка , към него прибавяме сиренето / може също да се смели с машинката , но няма да се усеща толкова , аз го натрошавам наедро /. На силен котлон в дълбок тиган се слага олиото  - докато се сгорещи силно. Когато е нагорещено - се изсипва при вече готовата смес от пипер и сирене и се разбърква много хубаво всичко.При самото изсипване на горещото олио в сравнително студената смес се чува едно "джъссс"- ване. Опитва се на вкус и ако е необходимо се добавя сол.Зависи колко е солено сиренето и кой колко солено обича да яде - затова не мога да посоча количеството на солта.
След това пълня в малки бурканчета и стерилизирам за 10 - 15 мин.
Рецептата не е моя - от старите тетрадки на майка ми е.

П.С. Извинявам се на авторката , че и използвах темата   bouquet , за да напиша  рецептата.
Виж целия пост
# 26
Благодаря ти Simple Smile
Виж целия пост
# 27

Моля ! Просто сме писали по едно и също време. Надявам се да ти хареса.
Виж целия пост
# 28

С удоволствие :

Продукти :
10 кг. пипер - червен / има по- сладникав вкус /.................

rehab, и майка  правеше тая паста със същите съставки. По едно време реши, че нямало защо сиренето да и заема място в бурканчетата, защото можело да се сложи и зимата, и започна да затваря само смлените чушки, а сиренето слагаше, когато отваряше бурканче. Запомнила съм го като нещо много вкусно, но никога не съм го правила.
Виж целия пост
# 29
В къщи правим компоти отвсякакъв плод,сладко,кисели краставички,домати консерва,лютеница,трушии.А зеленчуците -слагам във фризера.Мисля тази година да си опържа тиквички и така приготвени да ги замразя.Всичко ми от градината Flutter
На някои може да им се вижда загуба на време правенето на зимнина,но аз не считам така,пък и доста помага на семейния бюджет Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия