Със суровоядство:по-млади,по-красиви,по-слаби!

  • 68 794
  • 322
# 75
Интересно ми е... защо бебетата не се захранват със сурови храни???
Защо трябва да са варени и пасирани??  newsm78
Защото така сме свикнали. Лекарите са научени, че варената храна е по-лесно усвояема и не дразни стомаха. А после така ни учат нас.
Суровоядците си захранват децата със сурови храни.
Виж целия пост
# 76
Интересно ми е... защо бебетата не се захранват със сурови храни???
Защо трябва да са варени и пасирани??  newsm78

Просто навик. Защото всички така правят. Confused Както и много други неща впрочем..
Виж целия пост
# 77
Искам да си захраня бебче с пълноценна сурова храна. Моля за примерно захранване от мами с такъв опит.
Виж целия пост
# 78
chukchi, аз захраних сина ми главно със сурова храна. Нямам примерно меню, защото го слагах и слагам с нас на масата и всички ядем едно и също. Разбира се, това което може да дъвче.
Захраних около 9-я месец. Дълго в менюто му присъстваха основно плодове.
Виж целия пост
# 79


Чела съм на много места, че суровият картоф бил много полезен за незнам си какви болежки
Има силно алкализиращ ефект и е добър за хора със силно киселинна среда в стомаха./пМалахов/

Имало едно предаване по руската на Малахов. Майка ми страшно много го хвали и доста от нещата се препокриват с четенето от други известни източници.
Виж целия пост
# 80
Ще ти пиша на лични,как изглежда седмичното ми меню,ако това ще те улесни.  Peace Hug
Моля те, напиши го в темата! И аз се опитвам да превъзпитам хранителните си навици, ще ми бъде от полза, предполагам и на други.

И за мен би било интересно.
Виж целия пост
# 81
Ще ти пиша на лични,как изглежда седмичното ми меню,ако това ще те улесни.  Peace Hug
Моля те, напиши го в темата! И аз се опитвам да превъзпитам хранителните си навици, ще ми бъде от полза, предполагам и на други.

И за мен би било интересно.


И на мен ще ми е интересно! Peace
Виж целия пост
# 82
Да ви кажа , че от 4 дена съм на 70% суровоядсвто .  Peace Възхитена съм от това, как се чувствам!!! Да видим, колко ще откарам така.
Запалих се от вас>
Вери, Спиролина, Рени, dodyniki и другите   bouquet
Виж целия пост
# 83
black-russian  Hug

Виж целия пост
# 84
black-russian, радвам се. Simple Smile
За кълновете щях да ти пиша...не се иска кой знае каква техника. И ние така си мислехме в началото, затова и отлагахме. Важното е да му хванеш цаката. Simple Smile
Ако не ги плакнеш много често, няма как да мухлясат. Пък и сега не са такива жеги, за да ги съсипеш по някакъв начин. Пробвай, за да разбереш дали е за теб тази работа.
Люцерната, която ние сме си произвели, коренно се различава от купешката. Много по-свеж и сочен е вкусът и.
Виж целия пост
# 85
Да ви кажа , че от 4 дена съм на 70% суровоядсвто .  Peace Възхитена съм от това, как се чувствам!!! Да видим, колко ще откарам така.
Запалих се от вас>
Вери, Спиролина, Рени, dodyniki и другите   bouquet
Не знаеш колко се радвам за теб!Мога да те поздравя!  bouquet...Суровоядството е полезно,наскоро обаче попаднах на един материал от една майка,която твърди,че суровоядството разболяло децата и... newsm78...явно е имала някакви пропуски...поне така мисля,защото това е единственият случай оплакал се от суровоядство.По принцип предлагам на децата предимно сурови плодове,зеленчуци и ядки,/не казвам,че не ядат и готвено/,старая се поне да получават всичко необходимо.И все си мисля,че децата имат нужда все пак от млечни продукти и месо/макар ,че рядко им давам и то предимно риба или пиле/...Може и да са само предразсъдъци....знам ли?Чета,чета,че има цели поколения вегетарианци,но все си мисля,че вегетарианството за мен си е за мен-това си е моето тяло и ако имам някакъв пропуск ще навредя на себе си.За децата някак се страхувам-незнам защо....просто сигурно робувам на предразсъдъци...Не ги лишавам от месо,но не им предлагам и твърде често.На поискване просто.Уж съм запозната,знам какво трябва да яде един вегетарианец ,за да не страда организма му от липси,но за децата се страхувам.Ако някоя от вас храни децата си вегетариански/без месо/ моля да сподели примерно меню.
Виж целия пост
# 86
Аз храня децата си вече без месо и млечни. Повтарям се и сигурно ставам досадна. Менюто е такова като нашето. Нищо по-специално. Не ме е страх, че ще им навредя с нещо и че ги лишавам от разни полезнотии.
Залагам на 5 основни групи: плодове; зеленчуци+много зелено; зърнени; кълнове; ядки и семена. Давам също мед, пращец и млечице.
Виж целия пост
# 87
И аз се радвам,момичета! Вери, кълновете станаха чудесни. Използвах практиката на Спиролина. Laughing Много са вкусни и засищат добре. За сега само аз съм соровоядка в къщи, но мъжа ми се нави да опита кълновте и му хареса. Очаквам бъдещ прогрес.  Peace
Виж целия пост
# 88
Благодаря ,Вери!
Моите са малко чешити.Малкият яде всичко,което му предложа.Обожава плодове и зеленчуци,а за кълновете-няма да ти говоря.Но баткото ми е много проблемен.Той само плодове яде-никакъв зеленчук не ще да опита.Единствените три зеленчука,които яде са моркови,зеле и краставица. Tired...Той ми е много труден.За малкият някак си не ме е страх да го оставя съсем без месо,но баткото ,тъй като яде пет неща на кръст някак немога да го направя...А и с тези закуски.../много обича тестени/ незнам как ще го отуча.Гледам да му правя сандвичи с пълнозърнест хляб,но при първа възможност си налита на белия...При него твърде късно се сетих за промяна и ще е много трудно да го култивирам относно храненето.Ама и бабите каква роля играят... ooooh!...особено прабабите.Преките баби съм им забранила да им купуват шоколади,бонбони и т.н...Та с баткото проблема е,че отказва да опитва нова храна.Никога не е опитвал дадено нещо и казва,че не му харесва.Абсурдно е да го накарам да опита кълнове просто.Иначе плодове яде всякакви и в големи количества...Направо вече с него незнам какво да правя.Не,че толкова драпам да го направя вегетарианец,просто ми се иска да се храни поне пълноценно.Ако имате съвети-давайте!
Виж целия пост
# 89
Сладкият картоф е като тиквата.
От обикновения може само фреш.
Сега виждам, че всъщност мен си цитирала. Няма да тръгна да пиша разни работи без да съм чела и да съм се консултирала с дългогодишни суровоядци.
Хубаво, и аз няма да тръгна да пиша нещо без да съм чела
Цитат
Potato contains the glycoalkaloids alpha-solanine and alpha-chaconine, concentrated mainly in the flowers and sprouts (200 to 500 mg/100 g). In healthy potato tubers the concentration of the glycoalkaloids is usually less than 10 mg/100 g and this can normally be reduced by peeling. In bitter varieties the alkaloid concentration can go up to 80 mg/100 g in the tuber as a whole and up to 150220 mg/100 g in the peel. The presence of these glycoalkaloids is not perceptible to the taste buds until they reach a concentration of 20 ma/100 g when they taste bitter. At higher concentrations they cause a burning and persistent irritation similar to hot pepper. At these concentrations solanine and other potato glycoalkaloids are toxic. They are not destroyed during normal cooking because the decomposition temperature of solanine is about 243 C.
Levels of glycoalkaloids may build up in potatoes which are exposed to bright light for long periods. They may also result from wounding during harvest or during post-harvest handling and storage, especially at temperatures below 10°C . Glycoalkaloids are inhibitors of choline esterase and cause haemorrhagic damage to the gastrointestinal tract as well as to the retina. Solanine poisoning has been known to cause severe illness but it is rarely fatal.
Potato also contains proteinase inhibitors which act as an effective defense against insects and micro-organisms but are no problem to humans because they are destroyed by heat. Lectins or haemogglutenins are also present in potato. These toxins are capable of agglutinating the erythocytes of several mammalian species including humans, but this is of minimal nutritional significance as haemogglutenins are also destroyed by heat, and potatoes are normally cooked before they are eaten.
http://en.wikipedia.org/wiki/Potato
Kakто и да е, всеки сам си преценява.
Цитат
Чела съм на много места, че суровият картоф бил много полезен за незнам си какви болежки и си казах: Е, тогава защо никой не ни говори за това. Толкова дълго ни е набивано в главите, че храната трябва да е сварена, печена, пържена и ала- бала, иначе не се усвоявала, че хората просто ги мързи да се замислят. Всеки ден се убеждавам, че сме се превърнали в маса биороботи.
едва ли е имало кой да ми "набива" каквото и да е било, просто има храни, които не са особено полезни - да не кажа никак. Не намирам и варения картоф за полезен, а и виждам как ми се отразява на стомаха. Тиква сурова съм яла, но не ми хареса - може би разредена ще е по добре. Трябва да се получи напълно течна консистенция, т.е. добре пасирана.
А това с "биороботите" си зависи от човека не е от времето, и нашите предци са робували на плоската Земя, която е център на Вселената. Еволюция за някои, за други деградация! Едно научаваш, друго забравяш. Напълно нормално. Забравили сме връзката с природата за сметка на техническото усъвършенстване... изместени са приоритетите.

По повод кълновете - още не съм навлезнала в този занаят. Имам едни семена за покълване латинка и рукола, но те покълват за 5-6 дена, което си е много грижи за едно малко стръкче...ползвате ли тор за поници?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия