Със суровоядство:по-млади,по-красиви,по-слаби!

  • 68 806
  • 322
# 90
..............
Виж целия пост
# 91
А и въпросният цитат от Уикипедия е за обикновения картоф. Или греша? Ставаше дума за сладкия. Имат голяма разлика. М/у другото от сладкия става страхотен сушен чипс.  Wink

Тор за пониците не съм ползвала.
На някои кълнове им е необходимо 5-6 дена, за да станат хубави поници. Така е. Просто се изисква малко повече чакане от наша страна. Не е време- и трудоемко.
Виж целия пост
# 92
Смърфет, не са много грижи. Аз ги кисна 1 нощ и после ги плакна два пъти на ден и това е. Не ползвам тор, само вода. Преди консумация ги плакна по-обилно.

Додиники, при нас е същото както при вас с баткото. Някои път стоя и ям под носа й, а тя ме гледа като сомалийско сираче. Питам искаш ли да опиташ, а тя категорично отказва Crazy Днес така беше с едно авокадо на елдени кюфтета. Накрая вика искам авокадо, но после я достраша и се отказа hahaha
Виж целия пост
# 93
И аз четох, че специално в суровоядството , суров картоф/настърган/  се използва  само  от сладкия вид, този , който е с червена кора. Другия , обикновения  суров  бил "отровен" . Thinking Е, не отровен в буквалния смисъл на думата, но било добре  да мине през термична обработка преди консумация , но аз съм чувала ,че много хора ядат суров картоф и нищо им няма. Peace
Виж целия пост
# 94
записвам се да черпя идеи. Суровоядка на 100% не вярвам  да стана, но ми се иска голяма част от менюто ни да е сурови растителни храни.
Виж целия пост
# 95
И аз четох, че специално в суровоядството , суров картоф/настърган/  се използва  само  от сладкия вид, този , който е с червена кора. Другия , обикновения  суров  бил "отровен" . Thinking Е, не отровен в буквалния смисъл на думата, но било добре  да мине през термична обработка преди консумация , но аз съм чувала ,че много хора ядат суров картоф и нищо им няма. Peace

Ами да. Аз помня, че в училище ядяхме сурови картофи, за да вдигнем температура и да си издействаме извинителна бележка.
Виж целия пост
# 96
Моят мъж от 15-ти ноември е на 100%. Аз малко се предадох. Ядох сварени ориз и нахут.
Казва, че много добре се чувства и ще продължава и за напред така. Може би сега покрай празниците да хапне нещо готвено. Но след Нова Година даже ще включи детокс със сокове веднъж седмично.
Виж целия пост
# 97
записвам се да черпя идеи. Суровоядка на 100% не вярвам  да стана, но ми се иска голяма част от менюто ни да е сурови растителни храни.

И аз не мога на 100% да стана суровоядка. От месата ям  само риба и всякакви морски деликатеси. Ще се опитвам да отказвам шоколадите,обаче постепенно.  Wink
Виж целия пост
# 98
Моят мъж от 15-ти ноември е на 100%. Аз малко се предадох. Ядох сварени ориз и нахут.
Казва, че много добре се чувства и ще продължава и за напред така. Може би сега покрай празниците да хапне нещо готвено. Но след Нова Година даже ще включи детокс със сокове веднъж седмично.
Вери,за хапчетата Детокс ли става въпрос?Ако е за тях-свекърва ми си ги купи и ги пие.За два дни е смъкнала захарта на 7 и е много доволна.Същевременно се храни и със 70% растителна сурова храна. Peace
Виж целия пост
# 99
Не, не за хапчета. Ние не пием никакви добавки.
За juice fasting става дума. Консумиране главно на зеленчукови сокове веднъж седмично.
Виж целия пост
# 100
И аз имам такъв ден.Понякога дори и сокове не пия-само вода. Peace
Виж целия пост
# 101
Смърфет, ако не ти се чакат дълго кълнове, пробвай първо със слънгогледови семки  Simple Smile Стават за 1 нощ, натопяваш сурови белени семки, сутринта ги изплакваш хубаво и хрупаш! Малкия му дърпам паничката, за да не преяде от тях. Много са сочни и вкуса е съвсем различен, жив...

Рени и аз имам подобен проблем със сладкото, мога да ти препоръчам да си направиш суров сусамов тахан със мед, орехи, канела - класика... Невероятна вкуснотия, като хапнеш 2 лъжици и си се заситил за сладко за целия ден. Другото са сладките сушени плодове - стафиди, фурми, каисии, при нужда хапваш от тях, можеш и да ги накиснеш за малко, стават като мармалад  Peace
Прави си и суровите сладкиши, някои са много лесни и бързи. Например слагаш 1 шепа кашу с 1 чаша вода, 3-4 фурми (мед, агаве) и врътваш с пасатора за 1-2 минути. Става божествено мляко, а като добавиш 1 ч.л. рожкови на прах (сурово какао) - мляко с какао. Ако водата е по-малко - направо е като течен шоколад, за гъстота - кокосово масло. Като сложиш ядки - шоколад с ядки. Можеш да добавиш канела, портокалови корички, джинджифил и да ухае на Коледа.  Hug Можеш да експериментираш... да добавяш плодове, подправки, петмез от фурми... Големия син обича смес от мед, петмез от зах. цвекло, семки, сусам, кокосови стърготини, орехи и канела. Стои в хладилника и той рови с 1 голяма лъжица в буркана като се присети.  Mr. Green

Въпреки, че ги даваха - разгледай ги и намери любимото си:
http://www.recipemagician.com/category/recepti/sladki-izkushenia/page/8/
http://www.zemianazaem.com/category/recipe/%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0 … 1%80%D1%82%D0%B8/
Виж целия пост
# 102
M_Nik, мерси за идеите. А суров сусамов тахан къде мога да намеря?
Виж целия пост
# 103
В здравословните и био магазини и диетичните щандове на по-големите маркети. При нас има в кварталния супермаркет. А тахана с мед става точно като халва  Simple Smile Можеш и сурово какао да му добавиш.
Има и нещо друго, че като ядеш повече плодове и зеленчуци, постепенно глада ти за сладко (от рода на шоколада) намалява и започваш да чувстваш по-прецизно вкуса на храната. Тогава и подправките се усещат по-силно и вкусовете стават по-богати, изчистват се рецепторите и ти става вкусна по-чиста и проста храна  Peace
Виж целия пост
# 104
И аз имам такъв ден.Понякога дори и сокове не пия-само вода. Peace
Аз пък имам проблеми с водата. Почти не се сещам да пия.Имало е дни когато съм пила само по 1 чаша на ден. Може би защото се храня с  много зеленчуци и плодове.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия