Закуски с Овесени ядки, трици...?

  • 33 083
  • 24
# 15
Това с накисването на овесените ядки никога не ми е било ясно, затова ще използвам темата, за да попитам:
Кажете моля ви как точно накисвате овесените ядки?
Колко овесени ядки на колко вода?
Топла ли, студена ли?
Колко време им е нужо да се киснат, за да омекнат?
Варят ли се?
Много ще се радвам, ако някоя мама сподели например как точно приготвя овесени ядки със сирене и масло   bouquet
Виж целия пост
# 16
Овесените ядки са любима закуска на моето синче,и през ден закусва с това.Пшеничени ядки не харесва,но ръжени също яде- ако са смесени с овесените обаче.
suncholina,аз не ги кисна овесените ядки.Приготвям ги така:
В 200мл вряща вода слагам 3 пълни супени лъжици фини овесени ядки.Врат около 5 мин,докато се сгъстят като каша.Поднасям с масло и сирене.Малкия закуска без сирене не признава Simple Smile
Виж целия пост
# 17
И моето момче е фен на ядките. Давам му овесени, ръжени, ечемичени, пшенични или микс от всички. Гарнирам ги с масло и сирене/извара/ или плод. Понякога ги варя и с прясно мляко, но така не ги харесва особено. Другите варианти за закуска са царевичен грис, пшеничен, елда, юфка, попара и разни други домашни вкусотийки. Наскоро открих и царевичен флейкс /100% царевица/ със стафиди, като се накиснат от вечерта в кисело мляко са ок, но това е за вече по големи бебета  Wink или поне такива , които дъвчат активно  Simple Smile
Виж целия пост
# 18
Има био рапично олио, което е студено пресовано, не се обезмирисява и не съдържа генно модифицирана рапица.
Ти сигурно си го опитвала. Как е на вкус?Като се замисля от нормална гледна точка, всичко, което в естественото си състояние е отблъскващо, по-скоро вреди. Един вид естествен механизъм.
Все пак съдържа ericic acid във високи дози, а говорим за храненето на малки деца.
За киселината си права. Разтърсих се как се произвежда биото и видях, че Оеко Тест са правили изследвания на рапичното олио. На повечето студено пресовани бяха сложили лоша оценка заради силния аромат. Иначе начинът на обработка беше о.к. в изследваните.
Аз това, което купувам, го смесвам наполовина със зехтин, сусамово или ленено олио. Защото пък вкусът на тези видове ми идва силен. Така или иначе ги редувам, не ползвам само рапично.
Виж целия пост
# 19
Малко офф опик, но искам да попитам Meg! Защо не си привърженик на мляко и захари в зърнени храни? newsm78
suncholina, малко на око накисвам овесените/ръжените/ечемичените ядки Горе-долу сипвам толкова вода, че да покрие ядките и оставям 1-2 часа да се накиснат, после варя 1-2 минути. После добавям масло и сирене и разбърквам - това е
Виж целия пост
# 20
Ще ползвам темата, за да попитам до колко "гладки" се получават разните ядки след накисване и варене - имам предвид подходящо за беззъби диваненца като моето  Embarassed Пасирате ли допълнително или това е достатъчно? Ако се вземат "нормални" могат ли да се направят на "фини" у дома, напр. с блендер?

Много благодаря за отговорите   bouquet
Виж целия пост
# 21
Ива, това е супер интересно, европейското законодателство обаче не е ли доста строго по отношение на детските храни? За употребата му под път и над път ясно, че има връзка фактът, че в германската традиция олиото от рапица е това, което е слънчогледовото за нашата (а повечето пюрета, етц са немски или подобно), но все пак.

Честно казано, не знам. Склонна съм да мисля, че тези неща могат да останат недогледани.

В_и_В_и, при вас използва ли се масово рапичното олио?
Виж целия пост
# 22
Ще ползвам темата, за да попитам до колко "гладки" се получават разните ядки след накисване и варене - имам предвид подходящо за беззъби диваненца като моето  Embarassed Пасирате ли допълнително или това е достатъчно? Ако се вземат "нормални" могат ли да се направят на "фини" у дома, напр. с блендер?

Много благодаря за отговорите   bouquet

Моят син опитваше (на връха на лъжицата, колкото пъти иска той) фини овесени ядки, само накиснати, на възрастта на товето дете. Всякакви зърнени ядки могат да се направят финни и дори на брашно в обикновенна електрическа мелачка за кафе. После само седобавя вода и стои колкото е необходимо. Само снакисване и варене не стават достатъчно гладки и остават цели, трябва дасе пасира поне леко след това. Лично намен повече ми допада варината леко смлени (финни) и накиснати за по-дълго в затоплена вода.
Виж целия пост
# 23
Иве, не знам дали се ползва масово. По-скоро ползва се повече отколкото в Бг. В много детски пюрета го има, но както казваш, това не винаги е критерий за достоверност.  Може би при захранване и за дете човек трябва да има едно наум.

Еспа, става ферментация в стомаха Peace
Виж целия пост
# 24
В_и_В_и, много ти благодаря за отговора! Не знаех...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия