Тирамису

  • 33 575
  • 149
# 15
Аз също разбивам белтъците на сняг. Отделно разбивам жълтъците със захарта с миксер. След това добавям маскарпонето като бъркам сместта само с дървена лъжица!!!!след това добавям и белтъците на сняг и крема е готов.



Това е правилното!!!  Peace

Виж целия пост
# 16
Дами, какви бишкоти купувате?
Виж целия пост
# 17
Дами, какви бишкоти купувате?
Аз лично правя тирамису с бишкоти "Савоярди"
Виж целия пост
# 18
Струва ми се, че пропускате нещо. Към кафето се прибавя лъжичка ликьор-Марсала или Кафе,Амарето и тн. А отгоре класиката е пласт какао.  chef
Виж целия пост
# 19
Със Савоярди и аз. Но ми стават много дебел пластове бишкоти, първото тирамису го направих по оригиналната рецепта и стана  Sick бишкоти, бишкоти, цели 4 реда и само с 400гр Маскарпоне, нали се сещате какво стана, едно голямо нищо  Tired
Сега си слагам само на долния ред един пласт и толкоз  Crossing Arms И двойно количество Маскарпоне  Blush
Виж целия пост
# 20
Никога не използвам белтъците когато правя тирамису. На 500 гр. маскарпоне слагам 2 жълтъка, 4 с.л. захар, кафе и малко ликьор Амарето. Бъркам с миксера всички съставки и става винаги  п е р ф е к т н о! После бишкотите напоявам в силно кафе с малко захар и може пак ликьор Амарето. По-дебел пласт от маскарпонената смес слагам измежду пластовете, престоява поне 10-12 часа в хладилника и става уникално вкусно. Peace
Поне винаги обирам овациите. Mr. Green
Виж целия пост
# 21
Оле рецептата от италианското видео е уникална!!! Онзи ден направих първото си тирамису в живота....ми обрах точките просто  Mr. Green грацие милле дами  Hug
Виж целия пост
# 22
Вместо маскарпоне понякога слагам готварска сметана (течна, не заквасена). В кафето капвам малко ром, между пластовете и рендосан черен шоколад. Така ми го каза една италианка. Става по-леко на вкус. Бишкотите винаги са Савоярди.
Виж целия пост
# 23
бишкоти, бишкоти, цели 4 реда и само с 400гр Маскарпоне

Леле, Блонди, сега прочетох че 4 реда бишкоти - каква е тая рецепта?? Аз даже слагах 2 реда бишкоти и ми се видяха много. Mr. Green

Попадна ми рецепта тези дни за тирамису, което най-накрая освен с какао се ръси и с филирани бадеми (така ли се пише Blush). Та сигурно ще е хубаво, ще го пробвам и с тях. Simple Smile
Виж целия пост
# 24
Вместо маскарпоне понякога слагам готварска сметана (течна, не заквасена). В кафето капвам малко ром, между пластовете и рендосан черен шоколад. Така ми го каза една италианка. Става по-леко на вкус. Бишкотите винаги са Савоярди.
Сметаната разбиваш само със захар ли ???
Виж целия пост
# 25
Не, смесвам с яйцата (по отделно разбитите жълтъци и белтъци на сняг). Само маскарпонето замествам с разбита течна готварска сметана, иначе е по основната рецепта.
Виж целия пост
# 26
Приятелка, живееща в Италия ми даде следната много лесна рецепта и от две години правя тирамисуто по този начин:
за крема смесвам 250мл течна готварска сметана + 6 с.л. пудра захар, 250 гр маскарпоне и ванилия, бишкотите, потапям в кафе, амарето и чаша мляко, редя два реда и отгоре поръсвам с натурален шоколад!
Става много бързо и адски вкусно Crazy
Виж целия пост
# 27
И аз правя тирамису по по-различен начин - вместо яйца, прибавям към маскарпонето заквасена сметана. Една приятелка измисли тази модификация по-миналото лято в големите жеги, защото се притеснявахме от суровите яйца, и оттогава само така се приготвя у нас. Не е оригинално тирамису, но е неописуемо вкусно.
Виж целия пост
# 28
Ето и моето тирамису,аз го правя без яйце,по-късно ще дам и рецептата.  chef

Моля за информация,в Бг  продава ли се маскарпоне и тези специалните бишкоти?Мерси.
Виж целия пост
# 29
Да във всички хипермаркети.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия