Тирамису

  • 33 584
  • 149
# 30
Да във всички хипермаркети.
Мерси  bouquet забравих да питам Blush,а Амарето? Blush
Виж целия пост
# 31
Предполагам също.Може и в някой специализаран магазин за алкохол .
Виж целия пост
# 32
Да във всички хипермаркети.
Мерси  bouquet забравих да питам Blush,а Амарето? Blush
Има и в Билла,Метро,Пикадили.
Виж целия пост
# 33
На опаковката на Савоярди има рецепта и аз винаги ползвам само нея:
36бр. бишкоти
5 жълтъка
1 разбит на сняг жълтък (никога не слагам повече от 1!)
150гр. захар
12(!!!)малки чашки италианско еспресо
малка чашка(2-3суп.лъжици) алкохол по избор
какао на прах
Обикновено го правя в ниски широки горе купички.
Това е основният десерт, който правя... и любим на всички ни.
За децата правя 1/3 от количеството, като кафето замествам с прясно мляко и намазвам всеки ред със сладко от вишни или боровинки.
На това децата му казват +Мамамису"
Виж целия пост
# 34
Това е най - вкусната торта Тирамису - пробвайте я и пишете. Тази рецепта е на майката на моят приятел, а тя е страхотна готвачка  chef
Продукти :
•   Бишкоти – 2 пакета
•   Кафе еспресо – 500 мл.
•   Маскарпоне – 250 гр.
•   Заквасена сметана – 2 кофички
•   Яйца – 5 бр.
•   Какао – обикновено /Моцарт/ – 1 бр.
•   Захар – 250 – 300 гр.
•   Ром – есенция /1 бр./ или 4 с. л. Ром
Начин на приготвяне :
За крема :
Жълтъците се разбиват с половината захар на пяна, след което се добавят маскарпонето и сметаната. В друга купа разбиваме белтъците белтъците с останалата захар на сняг/ за да се разбият добре се добавят две щипки сол и захарта постепенно / слагаме и една лъжичка сок от лимон за да ги задържим твърди. Събираме двете смеси, като прибавяме белтъците към основния крем, бъркайки с дървена лъжица. В топлото кафе слагаме рома и 2 с. л. захар. Бишкотите се потапят и се редят в тава една до друга. Изсипва се половината от крема отгоре и редим втори ред бишкоти. Покриваме и него със остатъка от крема. Поръсваме с какао и оставяме в хладилника. Добре е да престои 24 часа в хладилника.
Екстра : По евтин вариант за крема.
•   Крема сирене – 2 бр.
•   Заквасена сметана – 2 бр.
•   Захар – 200 гр.
Добър апетит!!!
източник: http://kulinarni-recepti.com
Виж целия пост
# 35
Всъщност в оригиналната италианска рецепта на тирамису липсва заквасената сметана. Сигурно става вкусно като се добави, но предполагам и двойно по-калорично.
Виж целия пост
# 36
Всъщност в оригиналната италианска рецепта на тирамису липсва заквасената сметана. Сигурно става вкусно като се добави, но предполагам и двойно по-калорично.

Заквасената сметана има около 10% масленост, докато маскрапонето около 45% - 50%.
Сметаната прави десерта по-лек, но наистина не е част от оригиналната рецепта. Peace
Виж целия пост
# 37
Много сложни рецепти сте дали ooooh! ето я моята проста рецепта ,но вкуса е ненадминат Party

ТИРАМИСУ
500гр.Маскарпоне
75гр.захар
1ванилия
40мл Амаретто
250 мл еспресо
200 гр-Бишкоти(Бишкоти ли се казват и в България или имат друго наименование?)
2 супени лъжици какао
Маскарпонето,захарта и ванилията се ръзбъркват хубаво с вилица.
Амареттото се добавя към еспресото(аз лично разделям,половината амаретто слагам в маскарпонето,другата в еспресото)
Потапям бишкотите в еспресото за секунди и редя в тавичката,ред бишкоти,ред маскарпоне,завършвам с маскарпоне,оставям в хладилника за минимум два часа.Поръсвам с какаото и сервирам   chef

Виж целия пост
# 38
На мен тирамисуто ми харесва най-много на следващия ден, ама кой ли чака дотогава...  Grinning
Виж целия пост
# 39
Bergkristall, моята рецепта е абсолютно същата, но аз добавям и 3-4 жълтъка, без белтъците. Рецептата ми е от позната, която е женена за италинец, та разчитам че е напълно автентична Mr. Green Wink
Виж целия пост
# 40
Bergkristall, моята рецепта е абсолютно същата, но аз добавям и 3-4 жълтъка, без белтъците. Рецептата ми е от позната, която е женена за италинец, та разчитам че е напълно автентична Mr. Green Wink
Моята рецепта е немска Mr. Greenно и аз се надявам да се доближава до оригинала,в моята рецепта няма яица,но и да има не бих сложила сурови яйца да ям Sick

Моля ви някой да ми каже под какво име се намират тези бишкоти в бг Praynig

Ljoli и при нас тирамисуто не устисква до другия ден Mr. Green
Виж целия пост
# 41
Моля ви някой да ми каже под какво име се намират тези бишкоти в бг Praynig[/color]
Бишкоти Балоко-оранжев пакет, а надписа е червен.
Преди правих тирамису по една рецепта от тук, само че нямаше бишкоти и с готови блатове.Прекалих с кафето и с рома. Mr. Green
Сега в хладилника ми престоява нов вид тирамису с бишкоти напоени с мляко с какао и есенция ром.
Може пък и да стане хубава, знае ли човек. newsm78
Виж целия пост
# 42
За яйцата трябва да съм напълно сигурна, че са пресни. Няма проблем, но трябва да се изяде бързичко, както и се случва обикновено Mr. Green
Виж целия пост
# 43
Аз снощи правих Тирамису по рецепта, която съм дала в подписа ми. Ще го ядем тази вечер, ние си чакаме 24 часа, както си е по правило  Simple Smile
Мислех си, да взема някой път да пробвам малко нововъведение - много ми хареса идеята да сложа малко ликьор в крема. Обожавам!  Crazy Така, само в кафето някак не се усеща особено. Също, мисля си, да пробвам само с жълтъци, без белтъци, ще има по- наситен вкус и по- гъсто стои. Смесвам маскарпонето с добре разбитите жълтъжи с пудра захар и става много стегнат крем. После, като смеся с разбитите белтъци, става някак по- лек и въздушен, но май този по- плътен вариант ще е по- вкусен, като че ли  Thinking

Знам, че оригинала е с Марсала, но не познавам вкуса й. Някой прави ли Тирамисуто с Марсала?
Виж целия пост
# 44
Знам, че оригинала е с Марсала, но не познавам вкуса й. Някой прави ли Тирамисуто с Марсала?
А какво е Марсала?
Простете невежеството ми, но ми стана любопитно. Embarassed
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия