Машина за хляб - 19 част

  • 49 261
  • 833
# 75
момичета, дайте рецепта за програма Бърз хляб.  Praynig Досега не съм правила и искам да пробвам. И ще пробвам на два пъти да спирам и пускам машината на 10-та минута.
Ми аз си правя изпитан един от книжката :
400 мл. вода
2 с.л олио
2 ч.л сол
2 с.л захар
2.5 с.л сухо мляко
640 гр. брашно
1 пакетче суха мая.
Лятото, когато е много горещо става бухнал до горе. Аз не спирам машинката. Програмата ми е 1.20 мин.

Полина, (понеже нещо напоследък не мога да ви смогна на писането) - грешката - бях писала Wink Та сложих и кисело мляко(вместо вода) и сухо...Малко вкус на питка се получи, но не е лош опит Simple Smile

Как ме изкушавате с тези козунаци...Не съм правила от Великден. С моите двама юнаци обаче ми е трудно да се заловя за това занятие Sad
да и аз я имам тази рецепта, но реших, че няма да се получи добре и импровизирах по нея така: вместо вода, слоих половината кисело мляко и другата половина прясно и едно яйце, вместо олио, сложих масло и за сега доста добре изглежда. Утре ще докладвам на вкус как ще е.
Виж целия пост
# 76
Хе, то и аз и правя импровизации Simple Smile
Виж целия пост
# 77
Направих козунака с орехи и стафиди но не стана много хубаво. Изгуби се вкуса на козунак, някак си стана като хляб... Sad  Е, поне вече знам - само стафиди и може би локум, следващия път  Wink
Виж целия пост
# 78
здравейте,аз пък се опитах да направя кекс по рецепта от гответе с мен,но не сложих точните пропорции и добавях брашно зо достигане на желаната консистенция. но накрая се оказа че не се е опекал добре в средата най-отгоре.
като по опитни хлебопекарки,кажете ми кексовете със сода ли ги правите или с бакпулвер?
аз слагах сода и не стана много пухнал,но се беше опекал добре,с малката забележка,но като за моите прасенца-стана идеален,но не и за пред гости
Виж целия пост
# 79
здравейте,аз пък се опитах да направя кекс по рецепта от гответе с мен,но не сложих точните пропорции и добавях брашно зо достигане на желаната консистенция. но накрая се оказа че не се е опекал добре в средата най-отгоре.
като по опитни хлебопекарки,кажете ми кексовете със сода ли ги правите или с бакпулвер?
аз слагах сода и не стана много пухнал,но се беше опекал добре,с малката забележка,но като за моите прасенца-стана идеален,но не и за пред гости

Аз слагам каквото е по рецепта,до сега винаги ми е ставал.

Направих козунака с орехи и стафиди но не стана много хубаво. Изгуби се вкуса на козунак, някак си стана като хляб... Sad  Е, поне вече знам - само стафиди и може би локум, следващия път  Wink


В тестото ли сложи орехите или като пълнеж?
Виж целия пост
# 80
Здравейте момичета.Ще ми е полезна темичката.От вчера и ние сме с машина за хляб.Изучих основно тънкостите на печене,сега остава и да ги приложа на практика.На дневен ред ще ми е да потърся термометър за мерене на водата,дори не знаех,че съществува подобно нещо Laughing
Ще споделям скоро резултати Wink
Виж целия пост
# 81
Здравейте,
Да се запиша и аз. Опитвам се да направя царевичен хляб, но не се получава. Става като тухличка и се рони много. Слагам 400 гр. бяло и 200 гр. царевично брашно. Искам да е без яйца.
Смесвате ли двата вида брашно преди да ги сложите в контейнера? Колко мая слагате?
Правих хляб с пълнозърнесто брашно Панино и типово брашно. Стана много хубав. Бухна като белия хляб.
Виж целия пост
# 82
Запис и от мен в новата темичка   bouquet
Виж целия пост
# 83
Направих козунака с орехи и стафиди но не стана много хубаво. Изгуби се вкуса на козунак, някак си стана като хляб... Sad  Е, поне вече знам - само стафиди и може би локум, следващия път  Wink
локума няма ли да залепне на контейнера?
Виж целия пост
# 84
Здравейте момичета.Ще ми е полезна темичката.От вчера и ние сме с машина за хляб.Изучих основно тънкостите на печене,сега остава и да ги приложа на практика.На дневен ред ще ми е да потърся термометър за мерене на водата,дори не знаех,че съществува подобно нещо Laughing
Ще споделям скоро резултати Wink
mery_79 , а защо ти е термометър  newsm78 Все ще уцелиш водата да не е вряла и да не е ледена  Wink По-скоро, на мен по-полезна ми беше кухненската везна, ако нямаш,докато свикнеш с грамажите в рецептите  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 85
Здравейте момичета.Ще ми е полезна темичката.От вчера и ние сме с машина за хляб.Изучих основно тънкостите на печене,сега остава и да ги приложа на практика.На дневен ред ще ми е да потърся термометър за мерене на водата,дори не знаех,че съществува подобно нещо Laughing
Ще споделям скоро резултати Wink

Термометър не ти трябва.Пробваш като топнеш пръст в течноста,не трябва да пари или студена,т.е. трябва да е с телесна температура или мъничко по-топла.

локума няма ли да залепне на контейнера?


Не залепва,защото е сложен като пълнеж,завит е вътре в тестото.
Виж целия пост
# 86
И от мен запис за да ви изпусна   bouquet
Виж целия пост
# 87
Пак да се оплача аз newsm45.Май напоследък само се оплаквам....Това дето ми се случи на мен на никой не го пожелавам... Weary Та сложих вчера да правя едни Милинки и си пуснах машината на програма Тесто с втасване,но 15 мин. преди края на програмата отивам да приспивам детето,изключих машината и си викам тъкмо като го приспя ще си ги направя на спокойствие.НО...приспиването се проточи и аз съвсем забравих за тестото,а то горкото тръгналон да се разхожда -в машинката ми smile3511Беше заляло всичко-реотаните,стените,даже до капака беше стигнало.Като видях щях да умра до машината SickАма то аз съм си виновна,как можах да го оставя вътре fightДа ми е за урок.Чистих 2 часа и ми се загуби ентусиазма да правя милинки.Сложих ги на две на три и ги опекох Confused
Виж целия пост
# 88
Втори успешен козунак по рецептата на Пина. За която искам да й благодаря изключително много.


ПП За жалост малко повече се поизпече. Моя грешка, но на вкус е страхотен.
Виж целия пост
# 89

Направих козунака с орехи и стафиди но не стана много хубаво. Изгуби се вкуса на козунак, някак си стана като хляб... Sad  Е, поне вече знам - само стафиди и може би локум, следващия път  Wink


В тестото ли сложи орехите или като пълнеж?


Миии, незнам каква е разликата  Blush
Сложих орехите и стафидите при звуковия сигнал. И орехите и стафидите се смесиха в тестото и после преди последното втасване извадих всичко и го сплетох.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия