Боб в гърне

  • 23 171
  • 22
# 15
Правиш смес от вода и брашно, колкото да стане във вид на тесто.И с това тесто замазваш гърнето и капака така, че да не влиза въздух докато се пече.

А дупката на капака замазваме ли също?  Blush
Виж целия пост
# 16
Замазвайки и последния отвор , май ще си получиш бомбичка Wink
п.п Може пък и да приключиш с розовите гадини, обстрелвайки ги с врял боб Joy
Виж целия пост
# 17
Замазвайки и последния отвор , май ще си получиш бомбичка Wink
п.п Може пък и да приключиш с розовите гадини, обстрелвайки ги с врял боб Joy

    Joy Joy JoyОтговорът беше точно в десетката hahaha hahahaУшевице, внимавай Hug
Виж целия пост
# 18

Около 300-400 грама боб се накисват от предната вечер.

Слагам в гърнето (не варя предварително)
Правя запръжка от малко зехтин (не обичам олио), лук (1 глава) и червен пипер.
Сипвам при боба в гърнето.
Слагам 1-2 моркова, нарязани на ситно, 1 праз също на ситно, 2 кубчета зеленчуков бульон,
1 буркан с домати (пасирани) и подправки. Аз готвя с много подправки- мащерка, чубрица,
риган и основната джоджен естествено. Не слагам девисил, на мен хич не ми допада тази
подправка.
Вода сипвам около 1-2 пръста над боба. Става повече като манджичка  Whistling
Слагам на на 100 градуса вечерта и сутринта е готов  Mr. Green
Виж целия пост
# 19
rainy... , стана вълшебен!
Само дето и чушка сложих
Виж целия пост
# 20
Имам питание - след като сме залепили капака на гювеча, как се отлепя след това..  Blush Не мога, и не мога да го отлепя...
Виж целия пост
# 21
Опитай с ножче да прекъснеш връзката някъде и после ще начупиш пръстена. newsm10
Виж целия пост
# 22
Накиснатият боб слагам с вода в гърнето и добавям олио, сол, червен пипер, нарязани лук и моркови, както и една сушена чушка.
Поставям във фурната първо без капак, за да се запече и карамелизира лука, който е изплувал отгоре - това придава мн. интересен вкус. После захлупвам и го забравям за 3 часа във фурната. Като го извадя, добавям девисил и джоджен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия