Коледа идва!

  • 150 223
  • 1 122
# 150
rainy..., като гледам имаш желание, това е важото  Peace Направи си първо шаблон от хартия, така ще ти е по лесно и разбира се - ТЪРПЕНИЕ! (това последното на мен ми е голямата мъка, но... уча се  Crazy)

Ето я моята къщичка от миналата година, която е със сметана. Понеже си знаех стоката - децата я нападнаха моментално, реших да я сглобявам на предния ден, а я украсих полових половин час преди гостите:
Виж целия пост
# 151
Здравейте мами ,снощи направих коледните звезди на Мишел,но днес са много твърди-малкия казва че са като камък.В металната кутия ще омекнат ли или има друг начин? newsm78
Виж целия пост
# 152

А има ли някъде описание как точно се правят къщичките...
стъпка по стъпка, като за назаднали  Blush т.е. Формата да я принтирам и да я изрежа евентуално
и след това да почвам мъчението  Whistling
Виж целия пост
# 153
velinkata,От предната коледна тема си спомням,че в съда в който се съхраняват сладките се слгат парченца ябълка,така поомекват.Аз пробвах,но искам да кажа,че не трябав да се допира ябълката до сладките,защото се разкашват и развалят,особенно ако са с украса вече и също,че ябълката се сменя всеки ден.
Виж целия пост
# 154
Благодаря ти enamorada,но  този вариант ще ми отпадне защото ще ги пращам и ще пътуват 2дни и няма да има кой да сменя ябълката  Simple Smile,а се и притеснявам да не поемат от аромата и.
Виж целия пост
# 155
Страхотни сте момичета! Толкова много неща си харесах, че не знам кое ще си избера. И аз ще се опитам с къщичка. Дано успея.
Райни, по-назад в темата има подробности за различни къщички.
Това са меденките на дъщеря ми. Голямо цапане падна  Laughing
Виж целия пост
# 156
Бони, страхотна цапаница е паднало, но резултата е много красив. Момичета, кажете с каква глазура мажете меденките и с какво я оцветявате?
Виж целия пост
# 157
Виж първия пост, под РЕЦЕПТИ 2009 има "Белтъчна глазура" и "Глазура без белтъци". Оцветява се със сладкарски бои. Може и за яйца, ако нямат сол.
Виж целия пост
# 158
Не поемат аромата на ябълката, миналата гоина го пробвах това.


Момичета, тези коледни къщички са великолепни  Crazy
Я кажете, според вас човек, който не се е занимавал с торти, като цяло не обича сладко и не е
правил много сладкиши, т.е. Аз  Crazy, но пък много обича да готви- ще се справи ли с такова нещо...
да си кажа, че съм малко и с 2 леви ръце  Blush


Всеки може, смао да иам желание Simple Smile Аз също не съм от опитните, но миналата година беше голямо плануване и желание,а накрая и удоволствие да направя всички тези неща.

Аз за меденките ползвам глазурата без белтък (май ледена глазура се казваше, от тортената тема я чета), която си е малко по-бледа обаче, а за къщичката ползвах белтъчна глазура, което е по-красива, блестящо бяла. оцветявам с едни сладкарски бои, немски, мисля, че са на същата фирма като марципана, който обсъждахме по-напред в темата. Има и готови шрифтове за рисуване на същата фирма.
Виж целия пост
# 159
Благодаря ти enamorada,но  този вариант ще ми отпадне защото ще ги пращам и ще пътуват 2дни и няма да има кой да сменя ябълката  Simple Smile,а се и притеснявам да не поемат от аромата и.
ами по принцип ябълката няма проблем да остане в съда за няколко дни и определено не поемат от аромата и, а курабийките омекват много добре. Peace Другия вариянт е да предупредиш после да го направят за 2-3 дни преди да ги ядат.
Виж целия пост
# 160
Ето тук е показано как се прави къщичкаhttp://www.pastrywiz.com/cakes/gingerbreadhouse.htm
Виж целия пост
# 161
Гразурата без белтъци не е на български. Ако има някъде линк с превода ще съм ви благодарна, ако ми го дадете. Също си харесах и маслени бисквити с орехи на Танита, но и там няма превод за съжаление!
Виж целия пост
# 162
Ние правихме глазурата с белтъци и пудра захар. Оцветявахме я едната година с боя за яйца, на другата се бях подготвила със сладкарски бои. Но искам да ви питам, глазурата никога не се стегна така че да не лепне като я пипнеш. Така ли се получава?
Виж целия пост
# 163
Момичета, искам да попитам - ако украся елхата с меденки, ще станат ли прекалено твърди newsm78 Иска ми се да си закача няколко от тези с бонбонките.
А медените къщички, след като си изпълнят функцията на украса, могат ли да се ядат?
Виж целия пост
# 164
Ние правихме глазурата с белтъци и пудра захар. Оцветявахме я едната година с боя за яйца, на другата се бях подготвила със сладкарски бои. Но искам да ви питам, глазурата никога не се стегна така че да не лепне като я пипнеш. Така ли се получава?
аз къщичка не съм правила, но много пъти сим украсявала меденки с нея. Трябва да добре разбита и стегнала и да престои 2-3 дена на сухо и топло място. Едно момиче минала година беше сложила тавата с украсени меденки за 10-тина мин да се сушат във фурнта на 100гр на отворена вратичка, но с къщичката не знам дали е подходящо. newsm78

Момичета, искам да попитам - ако украся елхата с меденки, ще станат ли прекалено твърди newsm78 Иска ми се да си закача няколко от тези с бонбонките.
А медените къщички, след като си изпълнят функцията на украса, могат ли да се ядат?
ако не препичаш меденките, те няма да станат много корави, но после от висенето няколко дни на елхата може и да се втърдят. От друга страна, момичетата, които са ги правили, казаха, че след няколко дни престой, стъкълцата увлажняват и започват да лепнат. Май няма да стават много за ядене. Thinking
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия