Коледа идва!

  • 150 075
  • 1 122
# 120
Anuck и аз им хвърлих око на тези сърцевидни меденки в немския филм Laughing Кексчетата на Йоана също ми допадат. Но бих направила и панделката от фондан Rolling Eyes
Виж целия пост
# 121
Момичета, възникна ми един въпрос - с какви боички оцветявате белтъчната глазура за сладките? Може ли да ползвам гелови или трябва да са на прах newsm78
Виж целия пост
# 122
Момичета, възникна ми един въпрос - с какви боички оцветявате белтъчната глазура за сладките? Може ли да ползвам гелови или трябва да са на прах newsm78
ако ползваш на прах, трябва да ги направиш на кашичка с малко вода. Геловите са много хубави, защото са лесни за употреба и са наситени цветове. Peace
Виж целия пост
# 123
Момичета, възникна ми един въпрос - с какви боички оцветявате белтъчната глазура за сладките? Може ли да ползвам гелови или трябва да са на прах newsm78
ако ползваш на прах, трябва да ги направиш на кашичка с малко вода. Геловите са много хубави, защото са лесни за употреба и са наситени цветове. Peace
Благодаря Grinning
Виж целия пост
# 124

Аз да помоля пак за рецептата за солена пълнена тиква...  Blush
Виж целия пост
# 125

Аз да помоля пак за рецептата за солена пълнена тиква...  Blush

погледни първа страница, момичето вече е сложило всичко там.  Peace
Виж целия пост
# 126
Аз също правих печена тиква миналата година, но за съжаление моята не стана - не беше нито сладка, нито вкусна. Както е описано - изрязах капаче, почистих семките и сложих сушени плодове, мед и локум. Пече се доста дълго, но както казах не беше сладка.

Аз добавям и захар, за да стане сладка - само медът не е достатъчен. Освен това разрязвам тиквата на две и пълня само едната половина. Първо намазвам страните н атиквата с мед, после поръсвам с кафява захар, редя ред сушени плодове, ред мед и захар, ред сушени плодове и така - отгоре посипвам пак мед и заха и захлупвам с фолио. Стана много сладка миналата година! Локум не слагам. Слагам на вкус мед и захар, така че не мога да дам ориентир.
Добре - ще я пробвам тази година твоята -в смисъл във вас  Laughing  bouquet


Виж целия пост
# 127
аз имам един въпрос към Tandoori, сладките, които ти препоръча: меките курабийки с банан и шоколад, мини тарталетите на Димитрина, сладките с парченца шоколад, колко излизт като доза? Една доза една тава на фурната ли е или излизат повече? И колко време преди Коледа могат да се направят без да се развали качеството?
Виж целия пост
# 128
Ето една рецепта и от мен Peace
              Коледни сладки
                   Продукти:
600 гр. брашно             300 гр. орехи
400 гр. масло                    3 яйца
400 гр. захар                 1 пак.канела на прах
 
              Начин на приготвяне:
Маслото,леко загрято на водна баня ,
се разбърква добре и към него се прибавят захарта,
орехите,яйцата и канелата.
След това се добавя брашното.
Сместа се прави на топка и се оставя на
 хладно място за цяла нощ.
На следващия ден тестото се
разстила с дебелина около 1 см.
и се правят фигурки с формички.
(Може и с чаша.)
Сладките се намазват с масло и
се слагат да се пекат за ОКОЛО 10 мин. на 210 градуса
 (не повече от 12 мин.)
 
За украсата -само фантазия. Heart Eyes
Тези сладки са много подходящи,ако си имате малки помощници... Blush
 
Ако някой си познае рецептата- извинявам се,
но не си спомням от къде съм я взела. Embarassed

Виж целия пост
# 129

Аз да помоля пак за рецептата за солена пълнена тиква...  Blush

погледни първа страница, момичето вече е сложило всичко там.  Peace


 Blush Благодаря, чак ме хвана срам че никога не се сещам да поглеждам назад за ъпдейт   bouquet
Виж целия пост
# 130
Виждам, че от година на година все по рано започваме с подготовката за Коледа.  Laughing

Ето сладките ми от миналата година


Горещо препоръчвам:
Виж целия пост
# 131
Тази година съм решила да направя отново различни видове сладки, коледни кексчета, медена къщичка, а се замислям и за щолен.
Вече си намерих хартиени формички за коледните кексчета с Дядо Коледа, а сега трябва да си подбера рецепта, по която да ги направя. От миналата година съм си набелязала Saint Nicholas cupcakes на vesi_127
Ето и няколко предложения, които ми грабнаха окото:
Портокалово-марципанен сладкиш, Коледните сладки, Какаовите коледни звезди и лимоновите-кокосови късметчета на Дими

Лесните шоколадови трюфели на Вики

Коледни снежинки с цветна глазура на Йоана

Коледните бонбони, бисквитките с боровинки и кокос, и коледните меденки на Йоли
Виж целия пост
# 132
От това списание ми се сториха хубави някои рецепти. Не съм ги правила обаче. Ще ги напиша,ако на някой му харесат, да ги направи. Аз ще се опитам по-нататък.

Коледни звезди
1 яйце
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
3 с.л. сметана
1/2 пакетче краве маслко
50 гр. смлени бадеми, 50 гр. настъргани портокалови кори
1 пакетче бакпулвер, 1 щипка сол , 1 щ. кардамон, 1щ.млян бял пипер, 1щ. мента
пудра захар
Смесват се брашното, бакпулвера, захарта,солта,подправките, яйцето и сметаната. Добавят се нарязаното на парченца масло, бадемите и порт.кори. Омесва се много твърдо тесто. Оставя се да почине 2 часа. Разточва се дебело около 2 см. Изрязват се формички звездички. Пече се пърху хартия на 180С  около 15 мин. Глазура- на водна баня се разбърква пудрата захар с 3 с.л вода на гъста каша. Намазва се горещите сладки.Като се охладят, се съхраняват в лътно затворена кутия или буркан.

Линцерови пасти
3 ч.ч пресято брашно
1 ч.ч. разтопена св.мас (предполагам,че може да се замени с масло)
1/2 ч.л сода
1/2 масло
1 ч.ч. мед
1 и 1/2 ч.ч. пудра захар
2 яйца
кората на 1 лимон
1с.л. нес кафе
2 ванилии,
мармалад за слепване,
200гр шоколад кувертюр или 2 шоколада
Омесва се меко тесто от брашното, содата, яйцата, свинската мас,меда, 1 ч.ч. пудра захар, лимон.кора и ванилиите. Слага се за една нощ в хладилника или мин. 2 часа. Разточва се с дебелина 1 пръст и се изрязват кръгчета. Пекат се на 180С до порозовяване. Като изстинат се слепват две по две с мармалада и се заливат с разтопения шоколад. Маслото се разбива с останалата пудра захар и нескафето и се шприцова в/у всяка паста. Слага се окраса по избор.

ТОРТЕН ЩОЛЕН
 
Виж целия пост
# 133
аз имам един въпрос към Tandoori, сладките, които ти препоръча: меките курабийки с банан и шоколад, мини тарталетите на Димитрина, сладките с парченца шоколад, колко излизт като доза? Една доза една тава на фурната ли е или излизат повече? И колко време преди Коледа могат да се направят без да се развали качеството?


Извинявай, имам проблеми с нета и сега виждам въпроса ти.
Меките курабийки с банан и шоколад мисля Танита беше писала, че излизат 20 бройки или нещо такова. Определено не е само една тава! Доста излизат от една доза.
Тарталетите на Димитрина....хм....сега не си спомням точно колко бяха, мисля че бяха 24 бройки, но то зависи и колко дебело ще разточваш тестото- от по-тънко тесто, повече тарталети. Тях бих ги удвоила, защото се изяждат много бързо Simple Smile))
Сладките с парченца шоколад излизат 20 бройки, но пак зависи на колко малки парчета ще ги нарежеш.
Всичките тези сладки могат да се опекат по повече бройки, но по-малки като размер, само че тогава и времето за печене трябва да се намали, като за първи опит не съветвам да опитваш. Всичките сладки са повече от една тава!
За това колко време да престояват......не мога да преценя, защото аз винаги ги правя единия ден, на следващия подарявам, а у нас просто не престоават  Laughing Всичко се изяжда преди това.
Със сигурност тарталетите не бих ги оставила повече от 2 дни да престояват обаче.
Тестото и за бисквитите с парченца шоколад, както и за тези на Танита с банан може да се замразява, както и тестото за тарталетите. Можеш просто да си ги приготвиш и замразиш и да ги напечеш няколко дни предварително.
 Peace
Виж целия пост
# 134
Tandoori , много ти благодаря! аз нямам опит в замръзяването, но може и да се пробвам, защото с тези малки деца ще ми е много трудно да ги направя и трите вида за ден-два, а отделно и стъклените искам да опитам и още един-два вида. Thinking
Нали приготвям с банана и всичко друго, което е по рецептите и в пликове ги замръзявам, нали?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия