Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 93

  • 66 659
  • 749
# 585
Ванче, манчестерската торта е супер. Малкия веднага поиска такава, че с дядо му били фенове на Манчестер. И другата е станала добре, но и аз не обичам такива торти.

Atalanta, страхотен букет. Винаги съм се възхищавала на умението да аранжираш така добре захарни цветя.

Елспет, и младоженците са много готини.

laskova, много хубаво барби. Аз за вчера и днес цели 3 направих... по-късно ще ги пусна.

Албенка, кукличкте са станали много сладки. Сърцето е със страхотен цвят Simple Smile

Ивейн, много красива торта с много приятни цветове. Поздрави за цветята, при това направени от Варна.

me4ta22, като за първи борд е добре. Следващият ще стане по-хубав Simple Smile

blueeye®, влюбих се в Охльо. Страхотен е. На Франклин бих му сложила шапка, но и така е готин.
Виж целия пост
# 586
Днес май ще ви писне от мен, но нямам търпение да си покажа тортите от вчера и днес.









И двете последни накуп. За близначки са Simple Smile

Виж целия пост
# 587
Ето ме и мен с поредните въпроси. Съжалявам само че немога да покажа торта защото в къщи няма кой да ги яде и така ги хвърлям. Иначе най редовно си ви чета и не ви изтървам дори за минута. Та въпросът ми е относно пачуорк кътърите като този http://xcerx.com/index.php?m=320&lang=1&category=44& … =1&prodid=326 - лесно ли се работи с тях, знам, че всяка част се отделя и така с различно тесто  Mr. Green, но всичко е само на теория, а напрактика някой да сподели, че съм се засилила да си ги взимам и ако нестават да не хвърлям толкоз парички Crazy А и някъде в нета дали има книжка стъпка по стъпка и инструкции Embarassed
Aз имам същите кутери и правих подобна торта, много са удобни, но като гледам цената им в бг е двойна  Naughty
http://images.svetlane.multiply.com/image/139/photos/1/500x500/1 … mp;nmid=104496965

Пепи, колко кукли си зарадвала с красива торта тази седмица , много ми харесаха близначките   bouquet
Виж целия пост
# 588
Момичета здравейте!
Отдавна ви чета - голям стимул сте ми! Възхищавам ви се и се уча от вас   bouquet

Имам едно питане - решила съм да пробвам Руската мастика... За първи път ще ми е и искам да ви питам може ли глюкозата да заменя с мед  newsm78 ? Ще стане ли и каква е всъщност ролята на глюкозата?

Мерси предварително  Hug
Виж целия пост
# 589
Betina печи си спокойно блатовете - няма проблем . С какъв вариант на муса на Танита ще я правиш Татяна ? Аз Татяна я правя с Фалшиво Тирамису ( пак на Танита) - става много вкусна . Трябва да престои поне ден , ден и половина тази торта за да си поеме от крема ( слагай повече че буквално го "изпива" ) .
 По рецепта захарта е много ,можеш да я намалиш ако не искаш отровно сладка торта  Laughing
Виж целия пост
# 590
Здравейте! Имам въпрос.Някой замазвал ли е с ганаш под шоколадово тесто?Аз съм замазвала само с маслен крем, но искам да пробвам и с ганаш. Дали ще се отрази на покритието.  newsm78Разбила съм го на доста твърд крем, ако това има значение. Hug
Виж целия пост
# 591
Здравейте! Имам въпрос.Някой замазвал ли е с ганаш под шоколадово тесто?Аз съм замазвала само с маслен крем, но искам да пробвам и с ганаш. Дали ще се отрази на покритието.  newsm78Разбила съм го на доста твърд крем, ако това има значение. Hug

Замазвай спокойно. Ако ганаша ти е с натурален шоколад естествено Wink
Виж целия пост
# 592
Всъщност е с млечен кувертюр от "Илчовски". Но ще пробвам. Тортата е за близки хора и ще се консумира веднага, така че ще  пробвам. Мерси за бързия отговор (пак)   bouquet Hug
Виж целия пост
# 593
Аталанта , записах си рецептата Hug
Албенка благодаря, че показа нагледно направата на топките.
Блуай,това е костенурката Франклин нали, много е симпатичен.
Пепи , тортите-близначки ме грабнаха направо, сигурно и гънките са им еднакъв брой.

Като ви гледам тортите се зачудих как правите еднакво дебели фитилчета за имената.  На мен ми стават едни такива никакви, надали е с разточване на ръка newsm78
Виж целия пост
# 594
ето и една тортичка от мен Simple Smile, това трябва да е град през нощта и спайдера отгоре да пълзи или да се катери, само че на мен ми прилича на застрелян Simple Smile

Виж целия пост
# 595
Блю ,много забавна торта HugФранклин е много естестевен ,абе цялата торта си е сладка  bouquet
Стаси ,ти хубаво си направила тортичка за в къщи,а моята дъщеря ме накара днс да идем в сладкарница Радост.Аз и ,Илиана си поръчахме Гараш ,съпругът ми пънче и гаджето на Дъщерята паста шоколадова .Гараша нямаше нищо общо с оригинала(беше с шоко платки и някъкъв шоколадов крем много сух и си ронеше като трици )Пънчето беше много сухо и само сметана и платки ,а шоколадовото парче ,беше много никакво ,бяла платка сметана ,какаова платка+сметана и отгоре още една бяла платка ,и залято с кувертюр поръсено със шарени пръчици .На никой не му хареса .
Пепи ,твоите барбита сякаш са на ревю HugБуйките са страхотни  chef
Азалс ,много добра композиция Hug
Виж целия пост
# 596
Здравйте момичета!
Отдавна не съм писала, но само това! Другото с четенето и наблюдението си го правя  Laughing
Вчера си купих комплект резци от Практикер за 5лв. Ванчето имаше подобни в нейния сайт при джиджавките .
Тук на 2-ра страница
Виж целия пост
# 597
Отново привет от мене!
Разказа ми се играта...И аз не знам как издържате на това темпо ( най-вече за Албена и Пепи се отнася). Правя втора торта за тази седмица и виждам, че никак не е леко...
Преди да я покажа да отговоря за предната. Рая, да, рисуван е борда. Идеята беше  тортата да наподобява кутия за подарък, но не стана точно така. Рисунките ми станаха любимата част от украсите за торта. Оказа се, че захарното покритие  е идеално платно за рисуване. Simple Smile
Албена, Пепи, Ласкова-благодаря за коментарите! А думичката "ласкава" е толкова сладка, но за съжаление позабравена. Мерси, че ми я припомни, Албенка!

Това е за годишнина от сватба. Завивката я рисувах отново. Направих си един експеримент - за всички любителки на Варната. Понеже не ми се правеше  шоколадово тесто и не ми се оцветяваше в кафяво, реших да прибавя малко шоколадов кафяв кувертюр във водата за марципан Варна (около 20 грама). После пое малко повече брашно (приблизително 20 грама) и омесването накрая  стандартно- 400 гр пудра. Получи се перфектно!!! Препоръчвам!
Ще коментирам по-късно . До скоро!
Виж целия пост
# 598
аз слагам чисто какао в водата на варната и става подобно, когато нямам боя а ми трябва кафяво
само че трябва да е натурално какао, не от рода на нескуйк или подобно, а хубаво истинско и тъмно
Виж целия пост
# 599
Пепи барбитата са разкошни - и буйките ми харесват ама барбитата са прелестни - изпипани отвсякъде.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия