Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 93

  • 66 678
  • 749
# 600
Здравейте, извинете ме че нахлувам така в темата ви. Само мога да ви се възхищавам.

Имам въпрос. Направих сместа за торта Татяна, стои вече повече от 6 часа в хладилника. Трябва ли да увеличи обема си? Струва ми се че няма да излязат повече от два блата от тази смес. Сложих всичко точно както пише в рецептата, с тази разлика, че не сложих сода, а бакпулвер.

Благодаря!

Hug
Виж целия пост
# 601
Алина,

сода трябва да сложиш. Не е едно и също с бакпулвера. В бакпулвера се съдържа сода за хляб, но не в същия обем. Аз държах сместа една нощ в хладилника. Не е късно да добавиш сода.
Виж целия пост
# 602
Алина,

сода трябва да сложиш. Не е едно и също с бакпулвера. В бакпулвера се съдържа сода за хляб, но не в същия обем. Аз държах сместа една нощ в хладилника. Не е късно да добавиш сода.

Благодаря, ще добавя.

Hug

Виж целия пост
# 603
Пепи,буйките много ми харесват,но с  барбитата направо ме ШаШна,цветовете са страхотни,типи4но в твои стил  bouquet
блуай,много весела торта,франклин е много готин
Ивейн,браво,страхотен стил   bouquet
Виж целия пост
# 604
Здравейте и от мен,напоследък само гледам и се възхищавам на тортите в темата. Почти нямам поводи за нещо по-специално. Но днес е един от най-важните дни за мен-единствения ми племеник става на 10 години,той е на леля съкровището и е скорпионче. Затова и изненадата беше такава. Ето това е            Вътре е с две бели пандишпанови платки и две кексови с канела,крема е маскарпоне със заквасена сметана и пудра захар. Стана много добре на вкус,поне на всички им хареса. Има още няколко снимки в албума ми,от друг ъгъл.
Виж целия пост
# 605
Сиси 7510, ти направо ме уби! Нямам думи! Как се прави това огромно нещо. Ти професионално ли се занимаваш с правене на торти или ти е хоби, защото ако е така  bouquet
Виж целия пост
# 606
 Joy Margafuci ,не е толкова огромно нещото,само е по-дълго и едва го събрах на подложката. По принцип съм сладкар (да,това е ми е професия   chef),но в момента съм си в къщи,не работя. Благодаря
Виж целия пост
# 607
Ивейн,спалнята е много стилна HugИзработка по поръчка Grinning
Патрияни ,русалкана е сладурска с тази люспеста опашка Hug
Сиси,страшен скорпион   chefКак го докара този преливащ цвят и опашката с какво я задържа,какво покритие си ползвала?
Виж целия пост
# 608
Сиси,страшен скорпион   chefКак го докара този преливащ цвят и опашката с какво я задържа,какво покритие си ползвала?
Aлбенка,цвета изобщо незнам как го докарах. Тестото е смесено  НесъхнещаММ+бяло шокол.тесто (на Ванчето,вече ми е любимо), става идеално за работа. Оцветих го с малко кафява+малко зелена течни бои. Като облякох тялото, започнах опашката: една тънка тел,нагъната на 4,облепих я много добре с тиксо,стана колкото дръжка на четка за рисуване. Огънах я и набучих до половината в тялото,после правих топчета от блат,обличах ги с тесто и ги нанизвах на телта. Всяко следващо е по-малко,последните 2-3 и жилото са само тесто. Накрая започнах да мацам с една сгъната салфетка,малко кафяво,малко зелено и перлено,тук-там имаше и с четката. Накрая ми писна и реших да спра с експериментите,да не го окепазя напълно. И стана това.
Виж целия пост
# 609
Еееее,тук все така красиво и цветно!Чудесни и идейни торти!
Сега и аз правя торта,но по рецепта за "американски кейк",че има една дето много я хвалят-била сочна....та да видя колко е сочна,обаче засечка-пресече ми се сместа Sick
Защо се пресичат продукти на стайна температура(23градуса) в реда на смесване масло+кристална захар разбити на крем.Прибавях яйцата 1 по 1 и на 4тото ми се пресече и стана на парцали?!
В какъв ред се смесват продуктите брашно,пр.мляко,масло,захар,закв.сметана,набухватели?Аз смесих сухите и всички останали отделно,после ги обединих...
Утре ще покажа "пробита торта" Joy
Виж целия пост
# 610
Привет! позатрих се малко...... Но виждам доста торти и искам да поздравя всички:
Албенче - Розата е хубава, въпреки че е малко самотна. Но сърцето е перфектно.
Блюто - Страхотен е Франклин.   И тортата е много прецизно пипната. Имам две леки критики. Китките са без тичинки - нека ти, като отказа да ти дам перлички.  Twisted Evil И второ: Дръжките на пчеличките бих направила друг цвят. Така малко ми се сливат. Но като цяло - Отличен "6".
Пепи - Цяло модно ревю ни представяш. незнам коя близначка ми харесва повече. Щом е жълто..... значи е за мен. Бебешката е много сладка.....
azals - Доста труд си хвърлила тук. незнам дали е застрелян Спайдърмен. Според мен спи блажено. И той е човек, и на него му се приспива......
Ивейн - Страхотна спалня. Тоя сутиен там долу.... що е така небрежно метнат? И къде са му прашките???? А слиповете????
patriyani - поредната морска торта. Браво на теб. Харесва ми на светъл фон. Виж, как се откроява. И вземи напиши на Дядо Коледа едно писмо за едно ново фото. Представям си тези торти на хубави снимки......  Crazy
sisi7510 - Какъв е тоя звяр, бре? Праисторически скорпион.... Страшилище направо. Обаче ми харесва.


Виж целия пост
# 611
Ванче,ти си виновна,с тези твои идеи,само ми пускаш мухата и после аз да се мъча. Като видях твоя скорпион и ме засърбяха ръцете да опитам,пък и нали е за любимото ми момченце. Нищо,давай още идейки,аз съм на щрек,тук съм и внимавам да не пропусна нещо  Grinning.
Ммм,писах ти на лични,що не ми отговори  Sad
Виж целия пост
# 612
Сега на спокойствие отзад напред Simple Smile
Ванче -вариант 1. - ами хората не са се разгорещили толкова, че да свалят прашките и слиповете...Simple Smile
           -вариант 2. - много ми малка подложката, та изхвърчали навън Simple Smile
Албена, хаха, вярно по поръчка  Peace
sisi7510, впечатляващ е този скорпион. Тъкмо си помислих за скорпиона на Ванчето и ти сама се разкри Simple Smile
patriyani, благодаря ти, и твоите торти не могат да се сбъркат с чужди. Забелязвам, че имаш предпочитания към по-тъмни, петролени цветове, (ех, като за морско дъно). Много ми харесват коралите, и другите морски твари. Да не пропусна да отбележа и маймунките, забележителни са, всяка една с характер!
azals, не съм се доизказала явно, покрай цвета установих, че новото тесто имаше много добро поведение, еластично, меко, страхотни фитили ставаха с него без да се късат. Бих пробвала и с бял. Добро хрумване с бисквитите - сгради по борда .
рая, мерси за идеята за Татяната. Аз я правя със сладкарка сметана, че не обичат моите хора заквасена, но не е същото, остава си суха. Бих пробвала твоя вариант, фалшивото тирамису се "харчи" Simple Smile
Пепи-такъв перфекцонизъм! Стахотни са Барбитата, но аз съм за първата, някак си ми е по-пропорционална.
стаси 76, апетитно изглежда домашната ти тортичка!
blueeye, със сигурност рожденичката  си е харесала тортата. Много е нежна, а героите са много добре докарани Peace
Ах, гениално, Албенка, за тези шоколадови топки. Благодаря на тебе и на всички момичета, че споделяте своя опит!  bouquet

Имаше други торти напред, но ми е трудно да ги проследя, впечатли ме количеството и качеството на едни сладки, които мернах!

Аз се оттеглям засега. До скоро!
Виж целия пост
# 613
Момичета, днес цял ден четейки, попадам на това фалшиво тирамису. Търсих, но не можах да го намеря. Дайте рецепта за него, че и аз май се навивам да направя тази торта Татяна.
Виж целия пост
# 614
Margafuci, за Тирамисуто не мога да помогна, но за Татяна - с две ръце ти я препоръчвам  Peace Само не я прави със сладкарска, за със заквасена сметана и то с повечко  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия