Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 93

  • 66 657
  • 749
# 615
Margafuci, на опаковката на бишкоти Savoyardi има рецепта за тирамису, както и на някои кутии от сирене Маскарпоне. Аз го правя така : 1 голям пакет бишкоти, 1 кутия маскарпоне, 4 яйца, 4 с .л захар, натурално какао, прясно мляко, коняк, нескафе. Бишкотите ги топя съвсем за кратко в смес от приблизително 400мл мляко, 3 с.л коняк и 1 с.л нескафе. Подреждам половината в тавичка и мажа с крем - белтъците се разбиват с 2 с.л захар, жълтъците с още 2 и маскарпонето леко се разбива, после се разбъркват трите крема с лъжица, за да е пухкаво. Отгоре подреждам останалите напоени бишкоти и пак мажа с крем. Отгоре се поръсва с горчиво какао.
При оригиналното маскарпоне бишкотите се топят в горчиво еспресо и ликьор, но аз веднъж пробвах този вариант и не ми хареса. Оставя се в хладилник за няколко часа, най-добре цяла нощ, ако успееш да я опазиш. Ако крема ти стане по-рядък, може да подредиш всичко в чаши/купички. При всички положения става много вкусно.
Виж целия пост
# 616
Момичета, днес цял ден четейки, попадам на това фалшиво тирамису. Търсих, но не можах да го намеря. Дайте рецепта за него, че и аз май се навивам да направя тази торта Татяна.

ето това тирамису май си е фалшиво  Laughing обаче е мнооого добро на вкус, поне за мен  Peace
Виж целия пост
# 617
Здравейте  Grinning

Чета ви от самото начало. Абе направо си ви познавам от толкова четене и искренно се възхищавам. Огромно влечение изпитвам и аз към това хоби, но просто много малко време имам.
Бях публикувала даже един път първата си торта, беше преди гидина май и си спомням как Ванчето ме погна за четния брой рози  Laughing Hug. Правя от време на време тортички, но не смея нищо да покажа, докато не позадобрея поне малко.
Влизам с една молбичка.
Предстои ми да правя торта бонбониера, но никъде немога да намеря снимки. малко ми е бедна фантазията и много от декорациите си взаимствам от други снимки, като добавям нещо свое.
Та ви моля, ако някой има лионк към такива снимки да ми пусне да хвърля едно око  Praynig

Мерси предварително   bouquet

Виж целия пост
# 618
........беше преди гидина май и си спомням как Ванчето ме погна за четния брой рози  .....
Е, че как иначе щеше да ме запомниш?  Ако ти бях казала едно сухо "Браво", досега ехеееееееее, да си забравила че съществувам. И какво е това воайорство цяла година??? Я дай торти.....  Laughing Бонбониера, казваш  newsm78. Я се разходи в ГАЛЕРИЯ ТОРТИ на 1 стр. Доста такива са показвани, ама не помня от кого.
Виж целия пост
# 619
Аааа, теб Ван4е, както и другите по тортите и стила съм ви запомнила. Да не говорим пък, за твоите видеа и шоколадовото тесто  Grinning.

Ами, ето някои от тортите. Сега се уча, нищо, че отдавна правя торти и много ви чета. Грешките си ги знам и гледам да не ги повтарям, ама както се знае, правене му е майката  Grinning. А и съм много зле откъм идеи, затов ане са и нищо особено.  Embarassed





Преглеждам галерията, ще видим. Проблема ми е декорирането, тоест немога да измисля какви елементи да направя. Иначе, самата направа ми е ясна. В момента си правя бонбоните  Grinning
Виж целия пост
# 620
bob4enka   страхотни торти! Много си скромна. Рачето от какво направи? А кончето ти ли моделира?
 
Виж целия пост
# 621
Ей,bob4enka ,къде се кри до сега,страхотни торти,давай още   bouquet
Виж целия пост
# 622
Мерси, момичета, но снимките криват доста дефекти. Борда на Нелка например, едвам го сглобих, защото ми стана много твърд блата, та се наложи да го завивам в мокри кърпи и тн. Омара вутре е бисквити с масло и капучино на прах. Отгоре е покрит с ММФ и боядисан с четка в оранжево и червено. Коня е от ШТ на Ванчето, като цветните части са ММФ. И за двете двете фигури ми помогна мъжът ми, той е много добър в рисуването по принцип.

Досега съм работила само с ММФ и ШТ, сама си ги правя. Но искамд а опитам и другите покрития. За тях, обаче ми е малко трудно, например глицерин тук немога да намеря, а незнам без него дали ще се получи или с какво мога да го заменя.
Снабдих се и със стартов пакет на Уилтън и се пробвах със щприца. Харева ми да работя и с него  Simple Smile.

Ами така.  Blush
Виж целия пост
# 623
Айдееееееее... още една от скромните.  Grinning bob4enka - Страхотни торти си направила. Най-важното от всичко е, че след като си допуснала грешки си намерила сама решенията за тяхното отстраняване. Хайде, продължавай напред!!!
Виж целия пост
# 624
Ето едно торте и от мен подарък за племенничките ми.

Представете си, че доларите са истински, а монетите златни и ще добиете представа как исках всъщност да изглежда.  Joy
Виж целия пост
# 625
След дълго (неизвинено) отсъствие ето ме и мен.
Прегледах темата назад и видях много страхотни торти, но няма да ми стигне денят да ги коментирам поотделно. Обаче не мога да не спомена огромното си възхищение от чантата и обувките на Нелка и да се поклоня дълбоко пред невероятния й талант!!! Поздравявам всички празнували, които съм пропуснала през изминалата седмица-две и добре дошли на новодошлите.
Пускам поредната мини тортичка (останаха само още две рожденички и повече няма да ви мъча с миниатюрки) и една вариация на бисквитена торта, която направих по молба на скъпия ми съпруг. Стана много вкусна и се излапа за отрицателно време.

   
Виж целия пост
# 626
Bubolinka дай рецептата за тази тортичка , толкова вкусна изглежда .Да ти дойда на гости ли Laughing Mr. Green ...?
Миниатюрата както винаги е много красива .
 Панадила добре дошла в отбора ....ако тръгна да ти обяснявам защо и как се стричва сместа , ще изпишем Кейк Байбъл. Не е от температурата - може да са ти големи яйцата ,може да си "пребъркала" сместа и т.н ...Хич не ги обичам тези маслени блатове - искат невероятно точна фурна и правилно разбиване .
 Ай да кажеш какво е станало.
Ивейн аз също не съм почитател на крем от заквасена сметана , но и на бита сметана също . С Фалшивото Тирамису крема става по-плътен( аз даже слагам пакетче и половина крема сирене) , и може да се слага по повече . Като престои ден , два става страхотна- изобщо не е суха .
 Тази торта са я яли толкова много хора , на всеки се е харесала . На мъжа ми "любимата" , а той определено ми е мерило за критика  Laughing
Виж целия пост
# 627
 wavey момиЧета,
едно въпросЧе: Имам моделираща маса на марка " Bellina", но е страшно суха и се троши, поради което не мога да работя с нея. Та, направих си марципан и искам да попитам ..... Ако смеся двете маси, дали ше стане нещо?

Благодаря ви предварително   bouquet

П.С. Страхотни торти пак сте показали !!! bubolinkata Невероятни торти както винаги и със сигурност много вкусни ....
Виж целия пост
# 628
тази торта с рачето е мн интересна, как си направила това отстрани, на такива ивички?
Виж целия пост
# 629
Да покажа и маята първа торта....Благодарение на вас момичета.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия