рецептата за моите
Дански триъгълничета:
Тестото:
65 гр. масло
65 гр. пудра захар
1 ванилия
1 яйце
150 гр. брашно
Пълнеж:
50-60 гр. сладко от праскови или кайсии
125 гр. масло
75 гр. захар
1 ванилия
50 гр. едро смлени орехи
50 гр. едро смлени лешници
100 гр. едро смлени бадеми
Приготовление:
Всички продукти за тестото се смесват добре,тестото се слага се в хартия за печене и се оставя в хладилника за 30 мин.
В тавичка слагаме хартия за печене и изсипваме тестото като разстиламе по цялата повърхност. Намазваме със сладкото.
Маслото разтапяме на котлона, добавяме захарта и ванилията. Добавяме 4 с.л. вода и оставяме да заври. Добавяме ядките, объркваме и изсипваме консистенцията върху блата.
Печем 20 минути на предварително загрята на 180 градса фурна.
След като извадиме, нарязваме на триъгълничета докато е още топло (но не вряло). След това може да се потопят в шоколадова глазура по желание
Да ви е сладко