Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ти какво сготви? Снимай, покажи! 51-ва тема

  • 102 097
  • 738
# 555
Аелис, заповядай.
рецептата за моите
Дански триъгълничета:
Тестото:
65 гр. масло
65 гр. пудра захар
1 ванилия
1 яйце
150 гр. брашно

Пълнеж:
50-60 гр. сладко от праскови или кайсии
125 гр. масло
75 гр. захар
1 ванилия
50 гр. едро смлени орехи
50 гр. едро смлени лешници
100 гр. едро смлени бадеми

Приготовление:
Всички продукти за тестото се смесват добре,тестото се слага се в хартия за печене и се оставя в хладилника за 30 мин.
В тавичка слагаме хартия за печене и изсипваме тестото като разстиламе по цялата повърхност. Намазваме със сладкото.
Маслото разтапяме на котлона, добавяме захарта и ванилията. Добавяме 4 с.л. вода и оставяме да заври. Добавяме ядките, объркваме и изсипваме консистенцията върху блата.
Печем 20 минути на предварително загрята на 180 градса фурна.
След като извадиме, нарязваме на триъгълничета докато е още топло (но не вряло). След това може да се потопят в шоколадова глазура по желание

Да ви е сладко


Виж целия пост
# 556





Селма, Лабрекс, погачата и питките са много красиви........  smile3501
Кога ли ще се ги докарам като вашите....? Само с жълтък ли ги намазвате отгоре, че са такива златисти?
Бетина, БЪРЗО  ОЗДРАВЯВАНЕ на синът ти! Пицата ти е супер с тези кашкавалени корички!!!
За вечеря - картофени кюфтета на фурна и кебапчета на грил тигана


и зелева салата
Виж целия пост
# 557
И аз правих меденки днес:




И тиквен пай, но него като го украся утре  Simple Smile
Виж целия пост
# 558
  Рени55,повечето ми питки(особено от последните) не мажа с нищо.Само след изпичането минавам набързо с краве масло и толкоз! Simple Smile
Виж целия пост
# 559
И аз правих меденки днес:

Rumya, много сладки призрачета! А другите са много красиви!   bouquet  По коя рецепта ги прави, изтрепах се да пробвам разни и все не ми е това, което търся.

Виж целия пост
# 560
  Рени55,повечето ми питки(особено от последните) не мажа с нищо.Само след изпичането минавам набързо с краве масло и толкоз! Simple Smile

Аз мажа с жълтък + малко прясно мляко + малко олио, а понякога с разбит белтък. Понякога като Селма - без нищо и след изпичането с краве масло. Така че, всякак става! Grinning
Виж целия пост
# 561
Благодаря, Лабрекс! По рецептата за Меденките на Джули, която пусна Наталина, но при мен винаги остава някакво количество брашно ( истават по-мекички) и увеличавам на 300 гр. захарта.
Виж целия пост
Реклама
# 562

Tracy, сладкишчето ти изглежда вкусно. Моля, за рецептата!   bouquet
Виж целия пост
# 563
Благодаря, Лабрекс! По рецептата за Меденките на Джули, която пусна Наталина, но при мен винаги остава някакво количество брашно ( истават по-мекички) и увеличавам на 300 гр. захарта.

Освен и аз да пробвам с по-меко тесто. newsm78 След ден-два омекват, но ми се иска хич да не се втвърдяват.
Виж целия пост
# 564
     Мерси за комплиментита за питчицата! Hug
     Лабрекс,харесах си и твоите питки! Flutter
     А за меденките.....Нескромно да предложа моите.Мекички са си от самото начало.
Виж целия пост
# 565
   От мен и хрупкави мини-кроасанчета с конфитюр от ягоди и орехи.
   От това многолистно тесто.

Виж целия пост
# 566

Tracy, сладкишчето ти изглежда вкусно. Моля, за рецептата!   bouquet
Мила, заповядай
Малко по - горе тъкмо написах рецептичката.
Копвам я пак
Аелис, заповядай.
рецептата за моите
Дански триъгълничета:
Тестото:
65 гр. масло
65 гр. пудра захар
1 ванилия
1 яйце
150 гр. брашно

Пълнеж:
50-60 гр. сладко от праскови или кайсии
125 гр. масло
75 гр. захар
1 ванилия
50 гр. едро смлени орехи
50 гр. едро смлени лешници
100 гр. едро смлени бадеми

Приготовление:
Всички продукти за тестото се смесват добре,тестото се слага се в хартия за печене и се оставя в хладилника за 30 мин.
В тавичка слагаме хартия за печене и изсипваме тестото като разстиламе по цялата повърхност. Намазваме със сладкото.
Маслото разтапяме на котлона, добавяме захарта и ванилията. Добавяме 4 с.л. вода и оставяме да заври. Добавяме ядките, объркваме и изсипваме консистенцията върху блата.
Печем 20 минути на предварително загрята на 180 градса фурна.
След като извадиме, нарязваме на триъгълничета докато е още топло (но не вряло). След това може да се потопят в шоколадова глазура по желание

Да ви е сладко



Виж целия пост
# 567
понеже нещо немисе получава с 2 снимки на веднъж,първо показвам салатката за ракийката
Виж целия пост
# 568
а сега и купчинкитеблагодарение на Labrex
Виж целия пост
# 569
  bouquet за всички от най-вкусната тема!

При нас Пача от глиган  Laughing

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия