извара???

  • 25 617
  • 16
# 15
Аз слагам 2 литра прясно мляко да ври. После прибавям 1 кофичка кисело мляко ( не Данон). Като се пресече се маха от котлона. Прецеждам с тензух.
Преясното мляко да не е домашно, че не става. Или ако е домашно, трябва да е леко вкиснато. Иначе с купешкото става супер.
Виж целия пост
# 16
Скъпи мами , много со очудих от вашите рецепти с лимонена киселина . Това няма нищо общо с изварата . Тя се прави от обезмаслено чрез специален уред  кисело мляко , което след това се сварява . Става чудесна извара . Вие може даопитате с разбито с малко вода обезмаслено кисело мляко като го слагате на печката да ври докато се получи извара , но нека да поври повече . Но внимаваите и да не я преварите че става жълта и жилава .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия