Знаете ли рецепта за по-различна баница

  • 5 943
  • 24
# 15
Hondiчка, "такава" баница изглежда много добре,ако не те затруднява,напи6и рецептата,моля те...thanx
Виж целия пост
# 16
В събота и неделя иначе стъкнах такава баница и такъв тутманик
Ако има желаещи ще напиша и рецептите Wink Grinning

Хонда, каня те на гости  Laughing
Виж целия пост
# 17
Hondiчка, "такава" баница изглежда много добре,ако не те затруднява,напи6и рецептата,моля те...thanx
Написала съм рецептата по-нагоре Grinning (на първата страничка)
Виж целия пост
# 18
Хонда, направих баничките. Страхотни станаха!
Благодаря за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 19
сетих се че може би ще стане и с бутер тесто

Стават да, на мене лично повечи ми харесват с бутер тесто Wink
Хондич и аз правя тутманика по същия начи и става наистина супер....  newsm10
Виж целия пост
# 20
Ето и от мен 2 рецепти:

РЕДЕНА ЗЕЛЕНА БАНИЦА С ОРИЗ

ПРОДУКТИ
1 пакет точени кори, 1/2 ч.ч. разтопено масло

Плънка: 1 ч.ч. ориз се сварява в 3 ч.ч. подсолена вода. Топлият (но не горещ) ориз се смесва с около 700-800 г нарязан на ситно и леко задушен спанак (лапад, коприва), 1 ч.ч. извара или натрошено сирене, 3 яйца и 2-3 супени лъжици масло.

ПРИГОТВЯНЕ
В намазана с масло тавичка се разстилат (леко набрани) една върху друга корите, като всяка се поръсва поотделно с малко от разтопеното масло. През 2 кори се слага по малко и от плънката. Последната кора се намазва само с разтопено масло. Пече се на умерена температура около 35-40 минути, като в началото се слага в студена фурна. 10 минути преди края, баницата се залива със смес от 1 разбито яйце, 1 ч.ч. прясно мляко, щипка сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз. Връща се да се запече във фурната, докато порозовее. Изважда се и се напръсква с вода, след което се покрива с кърпа.

БАНИЦА С ГЪБИ

Продукти:
пакет фини кори
300 гр. гъби печурки
1 голяма глава лук
4 яйца
125 гр. масло (половин голямо пакетче)
магданоз, черен пипер, чубрица

Приготовление:
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в масло до омекване. Добавят се нарязаните гъби, подправките и сол на вкус. Съдът се покрива с капак до пълното омекване на гъбите. Сваля се от огъня и се добавят предварително твърдосварените яйца, нарязани на кубчета.
Корите се слепват по две с разтопено масло, слага се плънка и се навиват на рула. Заливат се и отгоре с малко разтопено масло. Пекат се в намаслена тавичка до порозовяване. Може на финала да им се настърже и малко кашкавал.

Виж целия пост
# 21
Хонда, направих баничките. Страхотни станаха!
Благодаря за рецептата   bouquet
Аз пък си мислех, че ще ми идваш на гости  Crossing Arms Grinning
Виж целия пост
# 22
Ще дойда, нещо друго ще ми направиш. Може "Шоколадова торта" ако ти се занимава Wink
А може ли да ми дадеш рецептата за "Бирените топчета"?
Сори за офф-а.
Виж целия пост
# 23
Нямаш грижи - мноого са прости и икономични Wink Grinning

ТОЧПЕТА С БИРА
1 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. бира
1 бакпулвер
пудра захар за овалване, локум/орехи - по желание

Омесват се всички продукти без захарта, правят се топчета - може в средата да се сложи локум или орехче, пекат се и докато са горещи се овалват в пудра захар.
Виж целия пост
# 24
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия