Дърпани кори на сач

  • 36 399
  • 90
# 60
Аз пека тестени (включително и баница) на вентилатор, на второто ниво от долу на горе. Когато е на вентилатор, температурата трябва да е с 20 градуса по-ниска, отколкото печеш без вентилатор - значи баницата на 160 градуса. Ще й свикнеш.

И аз така, но фурната ми е много силна и не пека нищо на повече от 150 градуса.
Виж целия пост
# 61
  Аз правих с печените, които се топят във вода и баницата се налага. Не ми хареса, много бухна, а като я извадих спадна. Не е лоша на вкус, но няма никакъв вид.
Виж целия пост
# 62
Не миу харесаха. Честно да си кажа сега я изхвътлих баницата Confused
Виж целия пост
# 63
...
Баницата ти е страхотна   bouquet Много рядко да видя баница и да ми се прияде от картинката, поздравления. Така ще си я направя другия път с брашно, за първи път ще ми е, но ще пробвам.

Благодаря ти Пепика!   bouquet

Опитай със сигурност, ще ти хареса!  Hug
Виж целия пост
# 64
Баницата с тези кори стана разкошна,специални благодарности Heart Eyes на Пепика /за рецептата/ и на Радост/за техниката/.Скоро други кори няма да влязат у дома Mr. Green
Виж целия пост
# 65
И аз съм много доволна  Peace
Виж целия пост
# 66
  Аз правих с печените, които се топят във вода и баницата се налага. Не ми хареса, много бухна, а като я извадих спадна. Не е лоша на вкус, но няма никакъв вид.
За да не спадне баницата трябва като се извади да се обърне на 3 панички  Peace
Виж целия пост
# 67
Да, специално тази баница не ми се наложи да я обръщам върху купички, но съм го правила преди, когато нямах търпение да ми се изпече баницата и гледах за 30 минути да я опаткам. Бавното печене спомага да изсъхнат корите в позиция, в която са надути и после изобщо не спада. Преди да се светна за това много се радвах като се надуе баницата, но изваждайки я веднага спадаше като изпуснат балон  Mr. Green. Опитът учи.
Виж целия пост
# 68

[/quote]
За да не спадне баницата трябва като се извади да се обърне на 3 панички  Peace
[/quote]
Както вече писах в началото на темата на мен не ми харесва баницата с тези кори на сач. Вчера майка ми ги беше изпробвала за първи път,обърнала баницата върху купички и след това резултатът-пак сплескана баница и не особено добра на вкус.
Виж целия пост
# 69
Бавното печене спомага да изсъхнат корите в позиция, в която са надути и после изобщо не спада.
Това не го знаех Thinking.На колко градуса / с или без вентилатор /я печеш,за да се изпече бавно newsm78?Аз никога не я обръщам,защото пека върху пекарска хартия,мразя да кисна и търкам тава с полепнала баница.Съответно,ако я обърна ще се изсипе върху купичките.
Виж целия пост
# 70
Амм, аз не съм критерий с градусите, които ще посоча, защото печката ми е Раховец и няма други екстри, освен грил.
Първоначално оставям баницата да се пече поне 25-30 минути на долен реотан, на около 200 градуса (фурната ми е загрята предварително). След това, вече надутата баница оставям да се пече на горен реотан, около 15-20 минути още, докато и отгоре се зачерви. След изключването на фурната не я вадя веднага, а стои вътре още около 5 минутки. После изваждам и напръсквам съвсем леко с вода. Не бързам да я режа, въпреки обикновено препиращото дете!

Като чета, новите фурни явно са по-силни! Успех с баниците!  Peace
Виж целия пост
# 71
Амм, аз не съм критерий с градусите, които ще посоча, защото печката ми е Раховец и няма други екстри, освен грил.
Първоначално оставям баницата да се пече поне 25-30 минути на долен реотан, на около 200 градуса (фурната ми е загрята предварително). След това, вече надутата баница оставям да се пече на горен реотан, около 15-20 минути още, докато и отгоре се зачерви. След изключването на фурната не я вадя веднага, а стои вътре още около 5 минутки. После изваждам и напръсквам съвсем леко с вода. Не бързам да я режа, въпреки обикновено препиращото дете!

Като чета, новите фурни явно са по-силни! Успех с баниците!  Peace
Аз за това питам предварително дали градусите са с вентилатор или без,защото доколкото чета тук е различно при двата варианта на печене.Не съм пробвала до сега да редувам реотаните/горен-долен/,ще опитам да видим как ще се получи,мерси ,че сподели Hug.
За твое успокоение,аз съм с още по-проста Мечта,която мъжът ми отдавна иска да заменим за нещо по-модерно,но аз не си я давам,свикнала съм й и докато не сдаде багажа твърдо ще съм с нея. Peace
Виж целия пост
# 72
О, изобщо не ме тревожи че съм си с Раховеца, след като ми върши супер работа и сме се опознали. Пък и не е мястото да споделям колко се оплакват от новите печки с таймери, това е друга тема.
Редуването на реотаните при мен важи и за печенето на кексове.   bouquet
Виж целия пост
# 73
PURE ELIXIR ,  Pagocт, успокоихте ме!  bouquet Вкъщи ми омръзна да ми подмятат, че тая печка била за смяна, а аз не давам и дума да се издума - така хубаво ми пече фурната, че ще я сменя само като се разпадне. Joy Слагам кекс, засичам си време и отивам да си върша друга работа. Като изтекат минути го изваждам и той си е бижу. Така и с питки, сладкиши и всичко. Съседката ми все се чуди как така съм седнала да пия кафе с нея и съм си зарязала кекса и как не го поглеждам. Не усилвам, не намалявам, пека си на нужните градуси и всичко е о.к. Е, как да я сменя.......
Виж целия пост
# 74
PURE ELIXIR ,  Pagocт, успокоихте ме!  bouquet Вкъщи ми омръзна да ми подмятат, че тая печка била за смяна, а аз не давам и дума да се издума - така хубаво ми пече фурната, че ще я сменя само като се разпадне. Joy Слагам кекс, засичам си време и отивам да си върша друга работа. Като изтекат минути го изваждам и той си е бижу. Така и с питки, сладкиши и всичко. Съседката ми все се чуди как така съм седнала да пия кафе с нея и съм си зарязала кекса и как не го поглеждам. Не усилвам, не намалявам, пека си на нужните градуси и всичко е о.к. Е, как да я сменя.......
Лабрекс,и аз така,докато не се разпадне не я давам Laughing моята.Забелязала съм,че в рецептите ти градусите абсолютно отговарят  на моите.
Радост,права си,понякога колкото повече електроника,толкова повече ядове.А на една нова фурна докато й свикнеш на фасона можеш да опропастиш бая материал и ястия.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия