Коледа идва! - 2

  • 82 846
  • 745
# 675
Simple Smile
и според мен трябва да са на хладно, ама няма. Нямам и достатъчно голям хладилник да побере десет тави сладки за три седмици......
Виж целия пост
# 676
Данке!   bouquet
Пропрепекох ги, факт е, иначе не изглеждаха като вашите по снимките  Mr. Green


Направих меденките на Джема и Джули, лесно ги направих, станаха на външен вид, но са твъди като камък. Кога трябва да започна да слагам ябълка в кутията, за да поомекнат за Коледа?

Белтъчната глазура я запекох на слаба фурна вямаше къде да наредя продукцията да съхне 2 дена, имам 2 котки и 2 деца все пак  Mr. Green), около 60 градуса на вентилатор, и меденките са ми с покритие от тънък слой целувки  Peace

Този уикенд прдължавам с рохличките на Наталина и Рафаелото. И щолен.

А после отивам да лекувам диабета  hahaha

Сигурно си ги препекла, ако е така може да ги слепиш две по две със сладко или конфитюр. Иначе с ябълката започни поне 10 дни преди това, но сменяй през ден.

А белтъчната глазура, ако има достатъчно захар изсъхва за минута, няма нужда от запичане. Peace
Виж целия пост
# 677
Днес явно ми е музата за сладки. В х-ка отлежава тестото за рохличките (това е втория път който ги правя, че не останаха за Коледа), меденките на Наталина и сладките с капучино. Сега отивам ва взема детето от градина и почваме печенето. После съм замислила и сладките с фъстъчено масло, че много го обичам. А за бонбоните Рафаело, в магазина съм грабнала неподсладено кондензирано млеко, та трябва да ходя пак. После и снимки ще дам, ако си заслужава  Wink
Майка ми ме обяви за луда  Laughing
Виж целия пост
# 678
Стаси, Ванилените кравайчета и Снежните топки не са ли почти едно и също?

Да, почти еднакви са.

Ох, извинявай, сега видях, че си питала точно определен човек, но понеже аз правя едни снежни топки, които са почти като рецептата на Наталина, затова отговорих без да се замислям много  Laughing
Виж целия пост
# 679
 И аз да се отчета...снощи изпекох втора доза от Шоколадовите бисквитки Трюфел и станаха много хубави този път.Но им сложих малко повечко брашно от посоченото в рецептата.Децата се скъсаха да ядят, бебока ми висна в краката и не можеше да свари да зяпа и да гълта, а каката каза, че искала да изяде всички сладки  Laughing

Сега в хладилника мръзне тестото за звездичките с капучино и довечера ще правя и тях.Много вкусно тесто, дори и сурово  Mr. Green
За утре съм оставила Сладките с орехи, шоколад и канела на Диди.
А другата седмица ще пробвам и бонбоните "Рафаело", че ме заразихте.
Виж целия пост
# 680
Благодаря за помоща момичета.
Вече направих меденките, станаха твърдички, но веднага ги сложих в кутия с парче ябълка-за 4-5 дена са станали супер, снощи ги опитах. Не знаех, че трябва да се сменя ябълката всеки ден, като се прибера веднага ще го направя. Само се чудя, след като за 5 дни омекнаха толкова, до Коледа да не станат "кашкави" newsm78.
Направил и "Рохличиките", само дето не можах да го режа тестото, защото веднага омекваше, не можех да го разточа, затова вместо ванилени кравайчета, станаха топчета Embarassed, боднах по малко орехче отгоре и така...Но на вкус са много вкусни. Laughing
Взех мляко и за Рафаелото, но пък лешник забравих ooooh!, като се снабдя ще направя и тях.
Някоя от вас купувала ли е готов шрифт от Метро - като темперни боички са, няма упътване, но си мисля, че директно се пише върху сладките, или...как newsm78
Виж целия пост
# 681
Благодаря за помоща момичета.
Вече направих меденките, станаха твърдички, но веднага ги сложих в кутия с парче ябълка-за 4-5 дена са станали супер, снощи ги опитах. Не знаех, че трябва да се сменя ябълката всеки ден, като се прибера веднага ще го направя. Само се чудя, след като за 5 дни омекнаха толкова, до Коледа да не станат "кашкави" newsm78.
Направил и "Рохличиките", само дето не можах да го режа тестото, защото веднага омекваше, не можех да го разточа, затова вместо ванилени кравайчета, станаха топчета Embarassed, боднах по малко орехче отгоре и така...Но на вкус са много вкусни. Laughing
Взех мляко и за Рафаелото, но пък лешник забравих ooooh!, като се снабдя ще направя и тях.
Някоя от вас купувала ли е готов шрифт от Метро - като темперни боички са, няма упътване, но си мисля, че директно се пише върху сладките, или...как newsm78

zvet81 щом са ти омекнали вече сладките, няма нужда да им слагаш повече ябълка.  Peace

Виж целия пост
# 682
Момичета, какво капучино ползвате за звездичките?
Виж целия пост
# 683
Момичета, какво капучино ползвате за звездичките?
аз мисля да си купя на Якобс , повече му харесвам вкуса от  другите..
Виж целия пост
# 684
и аз съм хвърлила око на звездичките с капучино. Днес, ако отида до Метро да си взема марципан, може и тях да направя утре.

Страхотни сте момичета. Следя ви изкъсо и видях прекрасни сладки.
Виж целия пост
# 685
Някоя от вас купувала ли е готов шрифт от Метро - като темперни боички са, няма упътване, но си мисля, че директно се пише върху сладките, или...как newsm78


Миличка, за тези ли говориш : http://petyyaa.snimka.bg/cooking/djadjki.451351.16294027 ?
Използват се директно върху сладки или торти и сладкиши. Имай предвид, че не изсъхват като шоколада. Остават си как да кажа, може да се размажат. Ако украсяваш сладки и ги подреждаш една над друга шрифта ще се залепи на горната сладка. Дано съм била ясна  Peace  Hug

Виж целия пост
# 686
Момичета, какво капучино ползвате за звездичките?

А ползвах капучиното на Якобс, което е вътре с шоколад Милка, много вкусно стана тестото.
Виж целия пост
# 687
Това ли е рецептата за сладките с капучино http://lasrecetasdegaby.wordpress.com/2008/12/05/
Виж целия пост
# 688
Да. А относно шрифтовете-моите си изсъхнаха миналата година.
Виж целия пост
# 689
Здравейте,
да си призная - направих меденките на Джемма, обаче в началото забравих да сложа содата... А когато се сетих бях започнала да ги редя в тавата. Събрах ги и ги премесих със содата... Имам огромни съмнения, че ще станат...  Sad
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия