Машина за хляб -22 част

  • 38 398
  • 741
# 585
juli_ett, отложеният старт показва, не след колко да започне да меси, а след колко ще свърши програмата. Peace Затова е започнала работа след 30 минути + продължителността на програмата, шчла е да свърши след 4.30 . Grinning
Виж целия пост
# 586
Момичета, моля да ме светнете за отложения старт. Моята е Мулинекс 5000. Снощи нещо не можах да се справя. Нагласих я за старт уж след 4ч. и 30 мин . След около 30-40 минути обаче, започна да се меси  Laughing. Предположих, че сигурно това са били 40 минути, но на дисплея много ясно пишеше 4:30. Rolling Eyes
Настроила си я след 4ч. 30 мин да ти е готов хляба.
Броиш след колко часа искаш да имаш готов хляб, и настройваш машинката.
Виж целия пост
# 587
Привет на всички! Hug
Дойде ми ред и на мен да се сдобия с машина за хляб! Party
Преди няколко страници имаше въпрос за ТАЗИ ПЕКАРНА !Прочетох добри отзиви,но се чудя дали има програма за козунак,защото вкъщи много го обичаме и искам машината да има. Blush Та ако може да ми кажете дали тази има,ще съм много благодарна!
  bouquet
Виж целия пост
# 588
Момичета,благодаря ви!Гаранционната карта не у мен,но по снимките
видях,че е 5000.
Наистина ще пробвам класическия вариант и ако и той не е несполучлив,
го връщаме. Tired
Виж целия пост
# 589
 smile3555 Благодаря ви момичета.  Hug Седна дума това не е отложен старт, а отложен финал. Разбрах.   bouquet
Виж целия пост
# 590
Момичета привет.Отдавна ви чета и събирам тайни в правенето на хляб.Има ли някоя от вас с машина Panasonic?
Аз съм с такава,в книжката пише,че маята се слага най-отдолу,а вие я слагате най-отгоре.Не знам как ще е по-добре в моя случай.
Правих няколко пъти хляб ,получи се първите два,после не се вдигна хубаво.Има още какво да уча. Embarassed
Виж целия пост
# 591
Небе, аз имам същата хлебопекарна, от месец и досега имаме само един неуспешен опит и то вината беше в мъжа ми, който сложил маята в микровълновата Mr. Green.
Моят съвет е да започнеш с основния хляб  за 1 кг.  Аз го правя така  на първо слагам 300 мл. айрян/или вода/ и в 25мл хладка вода разтварям 1/4 кубче прясна мая, но  нея я слягам накрая. След айряна слагам 1 и 1/2 мерителна лъжица от големите захар, 1 и 1/2 малка мерит. лъжица сол и 1 и 1/2 голяма мерит. л. олио. Прибавям 600 гр. брашно и накрая разтворената мая и я пускам на първа програма, т.е само старт Laughing Пробвай няма грешка, само трябва да се нацели брашното. Аз имам една мерителна кана, купена от магазин за левче, разграфена за брашно, вода и захар и досега нямам грешка. Успех!
Виж целия пост
# 592
Аз по съвет от тук слагам маята последна далеч от течностите.Някой беше обяснявал че става реакция мая+течност и ставало нещо не до там сполучливо.Тъкмо извадих един сполучлив експеримент от пекарната.Правих няколко пъти типов и ръжен хляб от рецепти от нета и резултата не беше много добър.Към горната рецепта която дадох сложих 1/3 ръжено брашно.Другите неща са както в рецептата и резултата е страхотен.Не е клисав и се наду като другия хляб(може би е малко по малък).Много е вкусен и на вид и ОК.
НЕБЕ не се отказвай,аз получих моята пекарна от Англия и нямах книжка с рецепти.Затова пробвах много варианти докато си намерих рецепта която отговаря на вкуса ни.И ти ще успееш,просто експериментирай   bouquet
Виж целия пост
# 593
Момичета, моля за помощ Embarassed. Моята машина е ларедутската от лятото с кодовете. Бях една от малкото късметлийки на които я доставиха. Правя страхотен хляб в нея, но използвам само основната програма. Сега ми се ще да използвам програма само за месене и втасване, защото ми се ще тази година сама да си направя питката за Бъдни вечер и реших днес да направя една тренировка, да не се излагам пред родата  Mr. Green. Но не мога никъде да намеря упътването за машината. от 1 час вече и тук ровя и не мога да го намеря, а знам че една добра мама го беше дала. Моля ви ако някоя знае къде да го намера да ми даде едно линкче  Embarassed Embarassed Embarassed
Виж целия пост
# 594
НЕБЕ, за 5000 не би трябвало да имаш проблем с печенето....съмнявах се да не е 2000-дефектната партида, за която се бяха оплакали някои момичета. Като правиш настройките другия път виж дали със сигурност си избрала средна коричка или препечена-да не би да си останала на най-бледата -тогава става малко по бял,макар,че отвътре не се усеща newsm78. Ако следиш тестото по картинките от първата страница,не би трябвало да има фалове.  newsm10
Виж целия пост
# 595
Момичета,благодаря ви!Гаранционната карта не у мен,но по снимките
видях,че е 5000.
Наистина ще пробвам класическия вариант и ако и той не е несполучлив,
го връщаме. Tired

ами просто си избираш хлябове, които не могат да бухнат и може да им се наложи допичане. За бързата програма не си спомням, но австралийския го допичах и пак беше като содена питка. Пробвай си нормален хляб на основна програма и няма да се разочароваш. Ако имаш съмнение дали е изпечен, преди да го извадиш го бодни с шишче. Peace
Виж целия пост
# 596
Привет на всички! Hug
Дойде ми ред и на мен да се сдобия с машина за хляб! Party
Преди няколко страници имаше въпрос за ТАЗИ ПЕКАРНА !Прочетох добри отзиви,но се чудя дали има програма за козунак,защото вкъщи много го обичаме и искам машината да има. Blush Та ако може да ми кажете дали тази има,ще съм много благодарна!
  bouquet

По принцип доколкото аз знам машините нямат специална програма за козунак. Ти си избираш някоя по-дълга и правиш на нея. Или само месиш и втасваш в машината, а печеш във фурната.
Виж целия пост
# 597
Господи,колко много теми,как да ги изчета?
Мъжът ми ме изненада с Мулинекс онзи ден.
Това добре,но първите два опита са ужасни
и сме много разочаровани. Sad
Това,което разбрах е,че има много тънкости,а аз разчитах на точните рецепти.
Искам да ви попитам нещо.Правихме бърз и австралийски,
спазихме точно мерките с ел.везна и накрая и двата бяха
сурови. Tired
Къде бъркам? newsm78Мъжът ми чак иска да я връщаме... Tired

Имам Мулинекс 5000 от 4 месеца, но рецептата за австралийския никога не ми е вдъхвала доверие, а бърз хляб съм правила само веднъж и не може да се сравни с другия. Препоръчвам ти Основната рецепта или Ръчен хляб от книжката.
А каква мая ползваш? Също и на каква степен на препичане ти е била нагласена коричката и за колко кг хляб - да не би там да сте сбъркали?
Виж целия пост
# 598
Урааа, пристигна ми новата машинка. веднага я измих, подсуших и пуснах хлебче- обикновено бяло, което си е проверено в старата мишинка. Сега ще сравнявам резултата. Само добавих и малко овесени ядки, за да изпробвам автоматичния диспенсър. Ето я красавицата ми:
http://djemma.snimka.bg/family/razni.166535.16514777
http://djemma.snimka.bg/family/razni.166535.16514779
http://djemma.snimka.bg/family/razni.166535.16514780
http://djemma.snimka.bg/family/razni.166535.16514782
http://djemma.snimka.bg/family/razni.166535.16514783
Много ме кефи , че вътре е осветена:
http://djemma.snimka.bg/family/razni.166535.16514784
Виж целия пост
# 599
Джемма,да ти е честита,със здраве да си я ползваш и много вкусотии да приготвиш с нея.  bouquet
После пиши за резултата и твоето мнение.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия