Коледа идва! - 3

  • 66 722
  • 753
# 660
mama1+2 , отгоре имат тънка ,хрупкава коричка, а вътре са пухкави, мекички ,топящи се в устата.
С една дума - божествени.
Виж целия пост
# 661
Лабрекс,моля те душа,кажи от къде да си взема форми за кошерчета Praynig newsm78



а мисля че някой беше показал метални форми за кошери-може ли да пусне снимка,може да накарам любимия да ми врътне на струга Partyтова му е хоби Peace

Попаднах на пластмасови чешки формички в рунета. Ако мъжът ти може да ти направи метани такива, ще е чудесно.

Виж целия пост
# 662
mama1+2 - и моите вътре са мекички, а от вън хрупкави. Както писах по-горе, преди престой в хладилника тестото изглеждаше много рядко, за да станат топчета от него. После се стегна в хладилника и можеше да се работи с него. Според мен грешката ти е, ако си направила тестото преди хладилника да може да се меси на топчета. И за това може би са станали твърди. Между другото аз ги правя по една рецепта със сода, не с бакпулвер - http://vicktory.wordpress.com/2008/11/30/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%B … 1%82%D0%BA%D0%B8/
Виж целия пост
# 663

Едни кокоски от мен Heart Eyes
Виж целия пост
# 664
aleks и на мен тестото ми се стори много мекичко ,затова и аз му допълних около две лъжици брашно ,държах в хладилника 2 часа ,след като изпълних една тава с топчета ,сложих я отново в хладилника и чак тогава пуснах фурната да се загрява ,през това време подготвих втората тава и когато фурната беше готова ,топчетата бяха отново стегнали и при печенето вече нямах проблем...И докато пекох първата партида ,втората зъзнеше в хладилника  Grinning
Виж целия пост
# 665
Ама и аз бързам като пърле пред майка си  Laughing.
Да бях изчакала, докато някой даде съвети, ама не ...
normas ,на мен ми излязоха две тавички, аз ги опекох едновременно на обдухване, така че не са имали време да се стоплят .
Другия път ще увелича брашното.
Душко, бакпулверът всъщност е сода бикарбонат с лимонтузу .
Направих и едни шоколадови сладки с кокос, но нещо не ми харесаха ,малко им дойде захарта.
Утре с дъщеря ми ще ги украсим ,освен да ги залея с по- сладка глазура.
Дотук приготвих меденките на Джемма, рохличките на Наталина, които са ми фаворит, заедно с шоколадовите трюфели ,портокаловите бисквитки, май бяха на Танита и кокосовите сладки. Ще подреждаме асорти за празника в училище.
Виж целия пост
# 666
Направих линцеровите сладки на Наталина. Много съм доволна, страхотен аромат Mr. Green (сложих портокалова кора).
И опаковани
Виж целия пост
# 667
Здравейте.Опекох меденките на Джули.Но са си хрупкави.Май пътвия опит не е сполучливТака ли са отначало.Уж го извадих мекички и после се втвърдиха.Намаах ги с глазурата и са натерасата в кутии с по парче ябълка.Дали ще омекнат незнам.А можели ако са по тънки да се е получило това.
Виж целия пост
# 668
Момичета помагайте - спешно. Меся ванилените кравайчета, спазих грамажа на брашно но тестото лепне. Такова ли трябва да е или да слагам още брашно?
Виж целия пост
# 669
слагай още брашно, защото ако така ги печеш ще се разлеят в тавата, както ми се получи на мен първия път като ги правих
Виж целия пост
# 670
Момичета помагайте - спешно. Меся ванилените кравайчета, спазих грамажа на брашно но тестото лепне. Такова ли трябва да е или да слагам още брашно?

Колко лепне, ако много бих прибавила една максимално две лъжици брашно, ако не много, просто сложи тестото както е казано в хладилника от съуденото маслото ще се стегне. После изваждай по малко.

Ако сложиш повече брашно може да ти станат твърди. Peace
Здравейте.Опекох меденките на Джули.Но са си хрупкави.Май пътвия опит не е сполучливТака ли са отначало.Уж го извадих мекички и после се втвърдиха.Намаах ги с глазурата и са натерасата в кутии с по парче ябълка.Дали ще омекнат незнам.А можели ако са по тънки да се е получило това.

Ами аз писах няколко пъти да се разточват дебело... ooooh!
Нищо, с ябълката би трябвало да се оправят, само че сменяй резенчета ако не всеки ден, поне през ден, за да не мухлясат. Hug
Виж целия пост
# 671
aleks ,и от други момичета съм чувала ,че пекат едновремено с две тави на турбо,..аз съм се стахувала..би ли споделила как ги нареждаш ....и мениш ли им позицията по време на печене...
Виж целия пост
# 672
момичета браво на всички ви smile3501
ellyganova, красота  bouquet
много хубави формички за курабийки, от къде са?
моля ви кажете ми, този номер с резена ябълка само за меденките ли помага, или мога да го прилагам за всякакъв  вид курабийки, които имат нужда от омекване newsm78
днес правих домашните Баунти-та, много са вкусни; препоръчвам рецептата на всички, които обичат кокос Heart Eyes

Виж целия пост
# 673
normas, слагам две тави на първо и второ ниво.
Печката ми е Нарди, с фабрични тави ,които имат отвори по периферията и горещият въздух циркулира добре.
Сменям позициите, когато мине половината от времето за печене .
Тоза го правя за всеки случай ,но май и без смяна ще се получи .
Наталина, не мога да се нагледам на меденките ти , искам и аз така  Mr. Green.
Виж целия пост
# 674
ПРИВЕТ!Мойте адмираций към всички!  chefПрекрасни неща се сътворили.Отдавна следя темата ви ,но понеже не съм много по сладките неща и съм приготвяла все изпитани рецепти и понеже съм новак в сладкарството благодарение на вас всички не смеех да пиша до сега,но за мое щастие всичко което направих се оказа сполучливо по мнението на приятелки ,ако питате мен все съм недоволна от постигнатото и мисля,че можеше и по-добре да стане,но като за първи път мисля,че някак се справих.И така моя отчет:
-меденки
-медена коледна къщичка
-жълъдчета
- калийки
-коледни бастунчета
-бонбони рафаело
-ванилени кравайчета
Предстой ми да правя и една торта ,но ще имам нужда от помощ ,ще се опитам да кача снимка на моята къщурка която има още за дооправяне и ще се радвам на вашето мнение и критики .
Ето я и нея:http://naska75.snimka.bg/cooking/sladki-izku6enia
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия