Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 8-ма тема

  • 154 953
  • 743
# 135
Пепика, поздравления за красотата!

Зечова, в последните месеци ползвам само домакинска хартия за печене. Никакви проблеми! Не ес слега допълнително олио или друга мазнина. Слагаш хартията, после питката подреждаш вътре, втасваш, печеш, вадиш и оставяш поне 15 мин. да изстине, и вадиш смело върху решетка питката. Успех!
Виж целия пост
# 136
Пепика, поздравления за красотата!

Зечова, в последните месеци ползвам само домакинска хартия за печене. Никакви проблеми! Не ес слега допълнително олио или друга мазнина. Слагаш хартията, после питката подреждаш вътре, втасваш, печеш, вадиш и оставяш поне 15 мин. да изстине, и вадиш смело върху решетка питката. Успех!
мерси много , после ще докладвам. Hug
Виж целия пост
# 137
Гала,мажа с всичко.И с цяло яйце,и само с жълтък,и с жълтък+малко прясно мляко,и само с белтък,като преди това малко го разбивам с вилица,ама малко.
Зечова,и аз,като Мама Цоцоланка,отдавна действам с хартия за печене.Много е удобна и ще ти свърши много добра работа за това,което си намислила.
Виж целия пост
# 138
ето я питката дето задавах въпросите за нея , благодарности на макс мама и на мамето !!!




много се надявам да е изпечена да не се изложа ! Praynig
Виж целия пост
# 139
Зечова,чудесна е,браво   bouquet.Така като я гледам,добре е изпечена.
Виж целия пост
# 140
Зечова , питката ти се е получила много добре  bouquet
Виж целия пост
# 141
Много благодаря за милите думи !!!Вдъхвете ми увереност.А , как смятате ,че трябва да я занеса ? Сега е в една пласмасова табла.Дали трябва да я увивам с целуфан от онези прозрачните .Дано се сещате като по сватбите .Някък не ми се ще така да я нося .
Виж целия пост
# 142
Много благодаря за милите думи !!!Вдъхвете ми увереност.А , как смятате ,че трябва да я занеса ? Сега е в една пласмасова табла.Дали трябва да я увивам с целуфан от онези прозрачните .Дано се сещате като по сватбите .Някък не ми се ще така да я нося .

Ако не искаш да я завиваш във фолио за свежо съхранение,тогава можеш да вземеш целофан,да сложиш питката и над нея да събереш краищата и да завържеш с някаква лентичка.
Виж целия пост
# 143
Много благодаря за милите думи !!!Вдъхвете ми увереност.А , как смятате ,че трябва да я занеса ? Сега е в една пласмасова табла.Дали трябва да я увивам с целуфан от онези прозрачните .Дано се сещате като по сватбите .Някък не ми се ще така да я нося .

Ако не искаш да я завиваш във фолио за свежо съхранение,тогава можеш да вземеш целофан,да сложиш питката и над нея да събереш краищата и да завържеш с някаква лентичка.
точно така смятам да направя!  bouquet
Безценни сте!!!!
Виж целия пост
# 144
Зечова  newsm10 smile3501 много добре се е получила питката   bouquet

От мен  един тутманик




Виж целия пост
# 145
Зечова, много хубава питка, ще и се зарадват там, където ще я носиш!   bouquet

kasier, заради твоя тутманик ми се отяде баницата, дето си я спретнах с ръчно точени кори, готови, де.  Grinning Страхотно апетитен е! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes   bouquet Че няма как да се пресегне човек........ Cry
Виж целия пост
# 146
Зечова, току-що си купих сусам. Кажи ми сега как да направя тази питка, искама СЪЩАТА да направя, като тебе, но и сплитането ме интересува.

Всичко - рецептата, продуктите, втасване, месене....до изпичане - градуси, време - всичко  Hug

прекрасна питка, браво!
Виж целия пост
# 147
Лабрекс ,ако знаеш пък аз как жадувам за баничка  Cry Laughing  С нетърпение си очаквам колетчето от мама ,че ми е сложила кори за баница  Party
Виж целия пост
# 148
Лабрекс ,ако знаеш пък аз как жадувам за баничка  Cry Laughing  С нетърпение си очаквам колетчето от мама ,че ми е сложила кори за баница  Party

Върна ме в спомените - колетчетата от мама са нещо неповторимо, невероятно, стоплящо душата и най-най-най-вкусното нещо! Ще спретнеш страхотна баница, сигурно е!  bouquet
Виж целия пост
# 149
Зечова, току-що си купих сусам. Кажи ми сега как да направя тази питка, искама СЪЩАТА да направя, като тебе, но и сплитането ме интересува.

Всичко - рецептата, продуктите, втасване, месене....до изпичане - градуси, време - всичко  Hug

прекрасна питка, браво!
ей , ама наистина ме трогнахте!
рецептата е тази:
1 кофичка кисело мляко
3яйца
1 сл сол
1 сл захар
6-8 сл олио
1 кг брашно(тук си знаеш,докато се получи хубава топка)
1 кубче прясна мая+200 мл топличка вода+мъничко захар=се оставя за 10 минути

ако месиш в машината, след като се омесят продуктите , се вади тестото и се разделя на топки .Всяка се разточва и намазва с масло нареждат се една върху друга и се разточва отново.Реже се на триъгълници и се завива като кифличка.Така готовите кифлички се редят в тавата която застлах с пекарска хартия.Втасвах във фурната около 50 мин.на 50 градуса .После пекох на 180-200 гр като 50 мин до час , като по едно време като взе да се запича покрих с фолио.Забравих да кажа че след като втаса намазах с яйце и поръсих със сусам.
Всички тези обяснения са изцяло заслуга на макс -мама!!!
kasier , невероятен тутманик със страхотни конци браво!!!!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия