![Mr. Green](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/icon_mrgreen.gif)
С времето прекарано в интернет и във форума, все попадам на някакви полезни хитринки. В случая за пълноценното усвояване на полезните неща от храните - как да ги комбинираме или да избягваме да комбинираме. За съжаления, някои информации са ми останали само от части или съвсем са ми изхвърчали от главата
![Blush](/img/emojis/most_used/blush.png)
Та... ако можем да съберем такава полезна информация на едно място, би било полезно
![Mr. Green](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/icon_mrgreen.gif)
Сещам се за следното:
Не се комбинират спанак и сирене - не се усвояват желязото и калция. Ако има пълното обяснение на процеса, би било по-добре
![Blush](/img/emojis/most_used/blush.png)
Доматите трябва да се консумират с мазнина - защото...
Алуминиеви съдове не се използват за приготвяне и съхранение на кисели храни - защото...
Газираните напитки намаляват количеството на калция в организма - защото...
Тютюнопушенето намалява усвояването на вит.Ц - защото...
Имам спомен, че в някакво предаване специалист обясняваше, че съдържанието на фолиева киселина в листните зеленчуци става неефективно при добавяне на оцет. Но така и не попаднах другаде на тази информация
![Rolling Eyes](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/icon_rolleyes.gif)
За сега се сещам толкова
![Blush](/img/emojis/most_used/blush.png)
Помагайте да допълним списъка
![Peace](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/yahoo_33.gif)