Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 95

  • 73 195
  • 741
# 525
jenik, хубави торти. Бяло-лилавата ми е фаворит. А помощничката е номер 1.

ani_d, много хубави мъфини. Чакам да видя тортата Simple Smile

ninon, влюбените сладури са обикновенна апликация рязана с макетен нож. Харесах си картинка от гугъл, направих си я в нужния размер, разпечатах, изрязах, след това наложих върху разточена черна мод. маса и изрязах. Апликациите са сравнително лесни и бързи, а стават ефектни.

silrai, пуснах ти линкове на скайпа Wink

tina.21, ако имаш 4-те основни цвята са ти напълно достатъчни.
Ето информация за смесването им: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=356866.msg9559718#msg9559718
Виж целия пост
# 526
Пепи,Благодаря за отговора  bouquet Просто си мислех,че си изнамерила някакви готови шаблончета.Наистина апликациите са много ефектни,скоро може и аз да се разпиша с някоя Rolling Eyes
Виж целия пост
# 527
моля за малко помощ, не можах да се намеря как да моделирам фигурките на Жасмин и Аладин, моля ако няой има нагледно книжка или нещо подобно да ми прати или да ги качи някъде.Предварително много благодаря   bouquet

Мисля че това ще помогне:

http://www.londoncake.com/images/Childrens/003057%20Novelty%20Ca … rthday%20Cake.jpg
http://www.londoncake.com/images/002810%20Aladin%20and%20his%20C … rthday%20Cake.jpg
Виж целия пост
# 528
Шемет, аз  все се шегувам, че розите ми приличат на карамфили Simple Smile Все стават едни къдрави и никога не ми харесват, но честно казано не съм си търсила грешката Blush, всъщност аз съм така, ако някой ми покаже с ръчички кое как се прави пред мен и опитам лесно схващам, обаче само по картинки и обяснения съм гола-вода Embarassed Аз и затова много искам при следващ семинар да се включа та да взема да се понауча кое как се прави  Peace

Дарилка, какво да ти кажа за китките, някъде 2-3 часа ми отнеха, но като имаш предвид ,че тия упражнения ги правя нощем, имам доста забавени движения и го карам спокойно  Mr. Green А жълтуркото си чака по-добра фотография, щото моя апарат ме издъни, та и фотошопа не помогна Sad Но се надявам скоро да се докопам до едни по-читави снимки от професионален апарат и непременно ще го пусна пак, да видиш ,че тена си му е наред...а между другото това е мъж ми Laughing, децата много му се зарадваха и си го хапнаха с кеф Joy

ninon, за лилавото - да от три уши е, напоследък ползвам само техните боички, допада ми оцветяването. Съхранявам ги в метална кутия и в един шкаф, а срока на годност мисля ,че трябва да си е този, написания, щото иначе трябва да пише "след отваряне годно...", аз си следя етикетчето Peace но всъщност си ги хабя доста преди срока, защото не оцветявам отгоре а меся докато получа желания цвят, а така отива доста боя, но пък ми е по-приятно и спокойно за работа, не рискувам да се изненадам от крайния резултат Wink

Ето и обещаното сърце, направено за отрицателно време
готови какаови платки, крем Парадайс на Д-р Йоткер, мляко с компот за напояване, един шоколад за заливка, пурички за борд, петифурки и дребни бонбонки за отгоре Peace

Виж целия пост
# 529
Цитат
tanche512 много добра пробна торта - не мешай цветовете на листата на розите и ще са по-стилни. Опитай да изтъниш малко крайчетата на листата с пръст или с клечка за зъби ще станат по-нежни. Покриването е доста на ниво.
Благодаря ти shemet neveroqten Hug
Да си кажа честно, на мен лично тези цветове ама никак не ми допадат, много са миии... испански (да не кажа цигански Mr. Green) но намерих една боя за яйца по шкафовете и прецених, че за първи опит ще стане, пък по-нататък ще доизкусурявам по-пастелни цветове Mr. Green Иначе листенцата са ми дебели, защото като се опитах да ги разточа по-тънки ми се чупеха Confused Даже с лъжица се опитах да ги загладя, но се разпадаха. Чак после се сетих защо, а именно защото тестото не беше много изстинало когато започнах да го меся с пудрата захар и от влагата пое много захар.



Виж целия пост
# 530
Привет, момичета. Искам да ви кажа, че е истинско предизвикателство да се коментира темата, то толкова експонати валят всеки ден, че сядам да пиша, само ако разполагам с достатъчно време.

jenik, колекцията ти е страхотна. Лилаво-бялата ми е фаворит. Личи си колко труд си хвърлила. А на диванчето си му хвърлила много симпатично шалте. Моля те обясни ми къде точно да намерия въпросния магазин на "Три уши", защото веднъж го търсих и така и не го намерих.

azals , може да ти се струва обикновена, но пък изглежда много добре.

MI6A, много красива, пуричките си ги подредила като войници!

Антоан, всички ми харесват, много са весели.

miravarna , впечатлителна чанта, шарката е много идейна и отлично се връзва с червения цвят.

Малински, много внушителен проект и прекрасно изпълнение.

Албена, много торти, много нещо. Най-много ми хареса петдесятката.

Ван4ето, бебешорските са супер, в кръглия вариант ми допада повече.

patriyani , добре си го тунинговала МакКуин, лъскав и равен отвсякъде  Wink

Пепи, твоите както винаги са перфектно гладки и ослепително бели. Добавяш ли бяла боя към фондана или той си е такъв?

Егати дългия пост, само да си "плесна" и моето аматьорско изпълнение




... и да попитам. Колко трябва да е "поизстинала" замазаната торта, преди да се покрие с чаршафа? Имам чувството, че бързам и от това ми се сляга по горния ръб или не това е причината.
Виж целия пост
# 531
kali страхотна торта си направила. С какво рисува отгоре? Аз след като съм замазала с маслен крем отгоре и отстрани я оставям поне за 2 часа в хладилника, а понякога и за цяла нощ.  Peace
Виж целия пост
# 532
Кали и тези, които не знаят магазинчето на "Три уши":
От площад Македония тръгваме по ул. Алабин, по левия тротоар.Първата пряка се завива на ляво (като свършат сглобяемите магазинчета по Алабин е пьрвата перпендикулярна пряка - ул. Самуил) и хващаме десния тротоар, на първия възможен ъгъл ( там се пресичат Три Уши и Самуил) завиваме в дясно и стигаме почти до дъното на улицата (малко преди да се излезе на спирката на трамвай 5) Магазинчето е много малко, невзрачно, с метална врета и прозорец, на който има изложени билки и чайове. Имайте предвид че е добре да го посещавате след 14.00 часа, сутрин е на смяна собственичката и никога не ходи навреме, веднъж чаках час и половина и не дойде Shocked, следобед е една женица, наемен работник, обяснява и показва всичко, ако няма цвета, който ми трябва го поръчва Peace

Има и друг начин за стигане :
от Витошка по Алабин посока Македония, след съдебната палата по десния тротоар, втората пряка в дясно (първата спирка на трамвай 5) ул. Борис 1, по левия тротоар, след спирката има будка за билети и карти , покрай нея има безистен, през него сте на улица Три уши и малко по-надолу в ляво е магазина Peace

Дано сте ме разбрали Blush

Кали, леле какво произведение на изкуството си спретнала Shocked  bouquet Аз моите замазани торти ги държа в най-лошия случай 4-5 часа в хладилник, но най ми харесват като са преседели до другия ден
Виж целия пост
# 533
Не е ли просто зад една нова сграда, която пък е почти срещту тая на БСП?
Виж целия пост
# 534
Здравейте момичета, хванах се да правя френската селска торта но сякаш имам проблем с тестото за блатовете.
Правя я по тази рецепта
http://gotvarski.com/%D1%84%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0- … 1%80%D1%82%D0%B0/
Сложих всичко, което е необходимо за тестото, но не стана толкова твърдо и не е на топка, а се е разляло в тенджерата. Маже се и не знам дали да добавям още брашно, или не.
Та въпроса ми е, така ли трябва да е тестото, или трябва да стане на стегната топка като тестото за питка примерно?
Топло е все още и то доста, не съм го оставяла още да изстине 30мин.
Виж целия пост
# 535
gundie, там е Peace Опитах се да съм подробна, защото има момичета които са идвали да го търсят и не са го открили ( пък може и да е било затворено LaughingWink
Виж целия пост
# 536
Здравейте тортени феи ! От няколко дни гледам , чета , пак гледа и пак чета...боже колко фантастични неща сте сътворили само  smile3521

Покрай вас , аз която си мислех , че сладкарството не ми идва отръки и никога нищо сладко не съм се престрашавала да забъркам спретнах страхотна еклерова торта , торта гараш , тирамису и сметаново парфе . Едно , че скрих топката на домашните , направо онемяха , друго , че придобих кураж и все по-често сервирам ръчно приготвени десерти на масата.За радост на малкия и татко му и ужас на кантарчето в банята естествено  Mr. Green

Днес съм тук с конкретен въпрос. Искам да оформя тирамису по този начин



Проблемът е , че винаги до сега съм го правила в правоъгълна форма.Тортата е за рождения ми ден.Ще има гости и искам освен да е вкусна , да изглежда добре. Съставките са ми ясни , имам проблем с оформянето.Имам тортена форма.Как да процедирам? Мислех си  да оформя тортата , да изчакам да стегне , после да я извадя и да наредя бишкотите наоколо. Възникват ми 2 питанки- първо тортата ще бъде направена предния ден и бишкотите ще поемат доста влага.В правоъгълна форма нямам проблем ,просто я правя по-малка и на следващия ден тя е изпълнила цялата тавичка.Какво се случва обаче в кръглата форма? Бишкотите няма как да се раздуят на страни. Ако евентуално тръгнат нагоре няма ли да се развали формата и ? И второ - бишкотите отстрани кога се слагат? предполагам , че преди сервиране, но няма ли да останат твърди? Знам , че въпросите звучат наивно , но тъй като държа на представянето , предпочитам да питам , за да няма фалове на финала:)
Позите ще правя от бонбони маршмелоу (дано не бъркам името).Направих 2 за проба и съм доволна от резултата , та се надявам да няма издънки там.
Това е.Ще се радвам на всякакви съвети идеи от вас   bouquet
Виж целия пост
# 537
Здравейте момичета, хванах се да правя френската селска торта но сякаш имам проблем с тестото за блатовете.
Правя я по тази рецепта
http://gotvarski.com/%D1%84%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0- … 1%80%D1%82%D0%B0/
Сложих всичко, което е необходимо за тестото, но не стана толкова твърдо и не е на топка, а се е разляло в тенджерата. Маже се и не знам дали да добавям още брашно, или не.
Та въпроса ми е, така ли трябва да е тестото, или трябва да стане на стегната топка като тестото за питка примерно?
Топло е все още и то доста, не съм го оставяла още да изстине 30мин.


Добавяй постепенно още брашно. Може яйцата да са ти били по-големи... или някоя друга течна съставка да е дошла в повече.

Трябва да се получи тесто за точене, като при меденки Wink
Виж целия пост
# 538
Здравейте момичета, хванах се да правя френската селска торта но сякаш имам проблем с тестото за блатовете.
Правя я по тази рецепта
http://gotvarski.com/%D1%84%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0- … 1%80%D1%82%D0%B0/
Сложих всичко, което е необходимо за тестото, но не стана толкова твърдо и не е на топка, а се е разляло в тенджерата. Маже се и не знам дали да добавям още брашно, или не.
Та въпроса ми е, така ли трябва да е тестото, или трябва да стане на стегната топка като тестото за питка примерно?
Топло е все още и то доста, не съм го оставяла още да изстине 30мин.


Добавяй постепенно още брашно. Може яйцата да са ти били по-големи... или някоя друга течна съставка да е дошла в повече.

Трябва да се получи тесто за точене, като при меденки Wink

Добавих още, яйцата ми бяха ок, но май се поувлякох с меда, че го изсипвах направо от буркана. ))
Сега го оставих да изстине и ще видя като го прибера как е, ако трябва ще сложа още малко брашно. ))))
Виж целия пост
# 539
Здравейте момичета  Mr. Green
Искрено Ви благодаря за пожеланията и поздравленията  Hug
Ние сме си у дома, кърмим се, но за съжаление адаптацията ни май ще продължи по-дълго от очакваното ... Но пък това да ни е проблема  Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия