Имам няколко въпроси, свързани със захранването и начина на приготвяне на домашни пюрета.
Бебето ми е на 5 мес. и 3 седмици и преди 2 седмици започнахме захранването - тиква, сладък картоф, морков, малко грах.
Искам да правя някои пюрета вкъщи, но не зная точно как да процедирам.
Вчера купих био- зеленчуци - тиквички, карфиол и пащърнак. Имайки впредвид, че са био- зеленчуци (мисля, че в САЩ конторлът е доста голям), трябва ли да беля тиквичките и да стържа пащърнакът и трябва ли да ги накисвам за около час преди варенето им? Все пак нали в кората им са повечето витамини...Същият е въпросът мии за био-плодовете.
Как се прави точно пюре от подобни продукти за вече 6-месечно бебе? Освен кърма/АМ, слага ли се и нещо друго- в смисъл,четох, че олиото от пшеничен зародиш спомага за извличане на мастноразтворимите витамини от зеленчука и по-доброто им усвояване от организма на бебето.
Въпрост ми е: какъв тип олио или зехтин се слага в пюретата на бебето, по колко и от колко месечна възраст?
Приемам и всякакви идеи за домашно приготвени пюрета- зеленчукови/плодови
![Grinning](/img/emojis/most_used/grinning.png)
Притеснявам ме и въпросът за банан/авокадо- варят ли се специално те, преди приготвянето на пюре или се заливат само с вряла вода (бананът с кората се залива).?
![newsm78](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/newsm78.gif)
![newsm78](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/newsm78.gif)