Домашно кисело мляко с бифидус бактерии

  • 4 711
  • 15
Знае ли някой къде се продават бифидус на прахчета за добавяне към домашно квасено мляко. Мисля че би било много по-добре от Активия. Ако вече е дискутирана тази тема, моля да ме извините.
Виж целия пост
# 1
 По аптеките Peace
Купувала съм за децата на таблетки за смучене. Peace
 Ако няма на прах,то и тези могат да се натрошат.
Виж целия пост
# 2
Знае ли някой къде се продават бифидус на прахчета за добавяне към домашно квасено мляко. Мисля че би било много по-добре от Активия. Ако вече е дискутирана тази тема, моля да ме извините.

зА ЗАКВАСКА ИЗПОЛЗВАЙ АКТИВИЯ- НАТУРАЛНА. Слага се малко повече, на буркан от 900 гр. една препълнена супена лъжица.
Виж целия пост
# 3
www.bio-milk.com    има такава закваска в доза за 2л.мляко
Виж целия пост
# 4
www.bio-milk.com    има такава закваска в доза за 2л.мляко
Много благодаря DoliS, точно това ми трябваше!!!
Виж целия пост
# 5
Това вместо обикновенната закваска от кисело мляко ли се използва?
Виж целия пост
# 6
бифидо-бактериите се изолират от изпражнения на кърмачета и изкуственото им подържане в чревната микрофлора при по-голяма възраст е противоестествено
Виж целия пост
# 7
бифидо-бактериите се изолират от изпражнения на кърмачета и изкуственото им подържане в чревната микрофлора при по-голяма възраст е противоестествено
Е ..това го чувам за първи път, но ще потръся информация да се образовам.
Виж целия пост
# 8
Манията "бифидобактерии"се развива от големите производители с цел отклоняване на вниманието от л.булгарикум чието наличие в к.мляко се постига по-трудно
По въпроса за бифидобактерии ,в домашно заквасено мляко,да ще ги има щом прибавяте под някаква форма,но дали сте ги размножили/каквато е целта/може да се каже само с микроскоп


Виж целия пост
# 9
Много благодаря за идеята за закваска с Активия натурална.Надявам се да успея да я направя от първия път.Досега съм правила със сухо мляко и Верея и се получаваше много добре.
Виж целия пост
# 10
Манията "бифидобактерии"се развива от големите производители с цел отклоняване на вниманието от л.булгарикум чието наличие в к.мляко се постига по-трудно
По въпроса за бифидобактерии ,в домашно заквасено мляко,да ще ги има щом прибавяте под някаква форма,но дали сте ги размножили/каквато е целта/може да се каже само с микроскоп


stefandar Трудно е да се докаже какви култури сме размножили (може би само с проби в спец. лаборатории), но можем поне да опитаме. По интересен е въпроса защо да го правим.
Защото:
* подобрява храносмилането и усвояването на белтъците и мазнините, както и задържането на минерали като фосфор, калций и желязо;
* премахва запека и така подпомага изчистването на червата и възстановяването на черния дроб;
* намалява алергичните реакции към мляко;
* участва в разграждането на някои канцерогени вещества;
* намалява нивото на вредния холестерол;
* произвежда хормони и витамините В и К.

ако всичко това е вярно и не е поредната спекулация на фармацефтични фирми и др.
Виж целия пост
# 11
Знае ли някой къде се продават бифидус на прахчета за добавяне към домашно квасено мляко. Мисля че би било много по-добре от Активия. Ако вече е дискутирана тази тема, моля да ме извините.

зА ЗАКВАСКА ИЗПОЛЗВАЙ АКТИВИЯ- НАТУРАЛНА. Слага се малко повече, на буркан от 900 гр. една препълнена супена лъжица.

Алиса,упях да направя така млякото.Благодаря ти ,преди бях сложила малко количество и не се получи.
Виж целия пост
# 12
fresh13, радвам се, че е станало. Аз много харесвам кисело мляко с бифидус бактерия. Млякото може да стой и три седмици в хладилника, без да става кисело както при нашенската бактерия.
Весела седмица.
Виж целия пост
# 13
Манията "бифидобактерии"се развива от големите производители с цел отклоняване на вниманието от л.булгарикум чието наличие в к.мляко се постига по-трудно
По въпроса за бифидобактерии ,в домашно заквасено мляко,да ще ги има щом прибавяте под някаква форма,но дали сте ги размножили/каквато е целта/може да се каже само с микроскоп

Същите неща се приписват и на л. булгарикум. Те си приличат и визуално.
До колкото си спомням не е нужен много мощен много мощен микроскоп за да се наблюдават.
Може би доказателство за наличието на бифидо бактерии е по-голямата трайност,защото.........        /много едълго за писане/

stefandar Трудно е да се докаже какви култури сме размножили (може би само с проби в спец. лаборатории), но можем поне да опитаме. По интересен е въпроса защо да го правим.
Защото:
* подобрява храносмилането и усвояването на белтъците и мазнините, както и задържането на минерали като фосфор, калций и желязо;
* премахва запека и така подпомага изчистването на червата и възстановяването на черния дроб;
* намалява алергичните реакции към мляко;
* участва в разграждането на някои канцерогени вещества;
* намалява нивото на вредния холестерол;
* произвежда хормони и витамините В и К.

ако всичко това е вярно и не е поредната спекулация на фармацефтични фирми и др.

Виж целия пост
# 14
Мисля, че с тибетската гъба се постига заквасване на млякото с бифидобактерията.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия