Машина за хляб-26 част

  • 53 228
  • 744
# 675
Дядо Хаджия може ли да направиш снимката да се увеличава че не се вижда как е вътре питката
Виж целия пост
# 676
Дядо Хаджия може ли да направиш снимката да се увеличава че не се вижда как е вътре питката

Питката е тутманик и този път не съм я снимал отвътре щото вече е представян по тези форуми (става дума за тутманика на Касиер).

На лявата малка снимка се виждат кокоши и пъдпъдъчи яйца, а на дясната най-обикновена баница със сирене.

Между другото сериозно съм се замислил на основата на тази рецепта да пробвам аз да направя козунак. Много ми харесва консистенцията на тестото.
Виж целия пост
# 677
Дядо Хаджия може ли да направиш снимката да се увеличава че не се вижда как е вътре питката

Питката е тутманик и този път не съм я снимал отвътре щото вече съм ви го представял този тутманик.

На лявата малка снимка се виждат кокоши и пъдпъдъчи яйца, а на дясната най-обикновена баница със сирене.
АААААААААААА изпуснала съм го значи newsm78
Виж целия пост
# 678
http://media.snimka.bg/5577/017410136.jpg

Ето и тутманика от мен.Имам някои леки пропуски,но като за първи път става.

Виж целия пост
# 679
И живата мая се добавя като сухата, но натрошена. Количеството суха  мая (в грамове), което е предвидено по рецепта се умножава по три и така се получава количеството жива мая.

здравей Комшу,

аз количеството суха  мая я умножавам по две и така си получавам количеството жива мая, натрошавам и я добавям както сухата мая
при ускорената програма пък, увеличавам сухата мая м/у 1/4чл и 2/4чл , също така намалявам със 1/4чл солта

за и до сега не съм имал провал,


Искам да попитам,ако живата мая се разтвори във водата,а солта се сложи в брашното,дали ще стане?
Благодаря предварително! Simple Smile
Виж целия пост
# 680
И живата мая се добавя като сухата, но натрошена. Количеството суха  мая (в грамове), което е предвидено по рецепта се умножава по три и така се получава количеството жива мая.

здравей Комшу,

аз количеството суха  мая я умножавам по две и така си получавам количеството жива мая, натрошавам и я добавям както сухата мая
при ускорената програма пък, увеличавам сухата мая м/у 1/4чл и 2/4чл , също така намалявам със 1/4чл солта

за и до сега не съм имал провал,


Искам да попитам,ако живата мая се разтвори във водата,а солта се сложи в брашното,дали ще стане?
Благодаря предварително! Simple Smile


Аз точно така правя,солта слагам след като сложа брашното,най- последна.
Виж целия пост
# 681
 Hug Благодарение на ексклузивните съвети на дядо хаджия, се справих с маята и това е резултата  Simple Smile

 

 Умножих грамажа на сухата мая по рецептата/7гр/ по 3, разделих  пакетчето жива мая  от 42 гр на половина  и само я натроших  Peace Солта не съм слагала последна Wink

  П.П. И снимката си смалих   bouquet
Виж целия пост
# 682
Днес за сефте реших да пробвам хляба с айрян. Сина ми не пожела да го изпие и понеже съм на диета и не мога да го изпия, реших, че мога да го използвам в хляба.  Laughing Току що го приспах и отивам да видя какво става с хляба, а той опрял в капака.  Mr. Green Извадих го и сега го допичам във фурната, че отгоре не се е изпекъл добре.
Виж целия пост
# 683
Bobolina , и аз имам същия проблем с коричката - доста препечена и тъмна става, с Мулинекс 5000 съм. Избирам най-светла количка и изключвам 10-15 мин. по-рано. Сигурно си е до машината или до силата на тока newsm78, може би. Сестра ми има аболютно същата като моята машина, но няма този проблем.
Beezle, явно тогава е дефект на машината. Според мен нагреватела е по-мощен и тъй като включването и изключването му по време на печене е фиксирано пече на по-висока температура. Това е само предположение, не съм сигурна дали машината има температурен датчик, който да командва включването и изключването на нагревателя. Другата възможност е ако има такъв датчик за температура , той да не е читав и да изключва при по-висока. Ще звъня в сервиза и ще видя какво може да се направи.  newsm78

Bobolina, ще чакам да сподeлиш, че тая работа с кората вече започва да ме изнервя #Cussing out
Виж целия пост
# 684
Здравей! И аз имам Мулинекс 3000 можеш ли да ми препоръчаш рецепти ,който ти се получават. И на кой програми ги правиш. Благодаря ти предварително. Вече направих първите си опити първи успешен с Хляб с айран Втори опит неуспешен Хляб с кашкавал и лук,него го направих на бързата и никак не бухна и остана чисто суров. Ще се радвам да споделиш твоя опит
Виж целия пост
# 685
Грешка
Виж целия пост
# 686
Дядо Хаджия, а можеш ли да ми дадеш линк към темата за домашния квас Simple Smile
Виж целия пост
# 687
Искам да попитам,ако живата мая се разтвори във водата,а солта се сложи в брашното,дали ще стане?
Благодаря предварително! Simple Smile

най точен начин и според мене!
солта някак си най последно

Дядо Хаджия, а можеш ли да ми дадеш линк към темата за домашния квас Simple Smile

Натурална Закваска

Виж целия пост
# 688
Утре се стягам да правя пълнозърнест хляб , но имам нужда от помощ.

Имам 2 рецепти в книжката на хлебопекарната (Мулинекс 5000)

Пълнозърнест хляб

400 мл вода
1 с.л. олио
2 ч.л. сол
1,5 с.л. захар
2 с.л. сухо мляко
240 гр.бяло брашно
460 гр. пълнозърнесто брашно
1,5 ч.л. суха мая

и

Ръчен хляб

405 мл. вода
1 с.л. олио
2 ч.л. сол
1,5 с.л. захар
2,5 с.л. сухо мляко
330 гр. бяло брашно
165 гр. пълнозърнесто брашно
165 гр. грахам
2 ч.л. суха мая

И двете рецепти се правят на една и съща програма - 3,42 ч. Искам да заменя водата и сухото мляко с кисело (айрян)и да добавя овесени ядки , сусам, лен, белен слънчоглед и тиквено семе.Коя от двете рецепти би било по-удачно да се ползва и в кой момент се добавят овесените ядки?Трябва ли да променя нещо в пропорциите на рецептата? Не ми е ясно още и как се добавят овесените ядки в хляба - трябва ли предварително да се накиснат във вода и в какво количество?

Така и така съм тръгнала да пиша по никое време , поне да си задам всички въпроси , че утре знам ли пак кога ще седна на компютъра  Rolling Eyes

Току-що прочетох за пшеничните трици и се сетих , че имам половин пакет в хладилника.Съвсем бях изключила , че мога да добавям по лъжица две към бялото брашно за хляба.Предполагам , че не се налага редуциране на грамажа на брашното по рецептата , но все пак да попитам Embarassed А също така и какво количество трици се добавят обикновенно в брашното?
Виж целия пост
# 689
Утре се стягам да правя пълнозърнест хляб , но имам нужда от помощ.

Имам 2 рецепти в книжката на хлебопекарната (Мулинекс 5000)

... и да добавя овесени ядки , сусам, лен, белен слънчоглед и тиквено семе.Коя от двете рецепти би било по-удачно да се ползва и в кой момент се добавят овесените ядки?Трябва ли да променя нещо в пропорциите на рецептата? Не ми е ясно още и как се добавят овесените ядки в хляба - трябва ли предварително да се накиснат във вода и в какво количество?

... че имам половин пакет в хладилника.Съвсем бях изключила , че мога да добавям по лъжица две към бялото брашно за хляба.Предполагам , че не се налага редуциране на грамажа на брашното по рецептата , но все пак да попитам Embarassed А също така и какво количество трици се добавят обикновенно в брашното?


Аз изключително много се радвам на ентусиазма да експериментирате. В същото време обаче отново искам да изразя притеснението си от огромния списък с добавки, които искате да прибавите към хляба. Нямя никакъв проблем разбира се да ги добавите. Не сте забравили обаче, че по принцип пълнозърнестите хлябове са малко по различни от белите и не бива да очакваме от тях да бухнат много.

Ако настоявате на тях, аз предлагам да ги ограничете до не повече от три супени лъжици ОБЩО ЗА ВСИЧКИ семена и да използвайте първата рецепта. При триците, на две части трици добавете и една част бяло брашно (но нека и там да не се увличаме и да не забравяме все пак, че правим хляб). След това следете консистенцията на тестото и ако е прекалено сухо добавете необходимите количества супени лъжици течност (при вас айрян) докато получите меко тесто. За всеки случай аз предлагам да увеличите и маята на 2 ч.л (говорим за първата рецепта и без това да е задължително - просто малко презастраховане).

Нямам представа с каква машина работите, но при моята има специален звуков сигнал при който се добавят семената. Ако вие нямате такъв то трябва да го направите след като тестото вече се е оформило добре или някъде към края на второто месене (триците добавете още в началото).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия