Машина за хляб-26 част

  • 53 240
  • 744
# 660
Направих хляб по рецепта за хляб с кашкавал и лук,но вместо лук сложих чесън. Пуснах го на експресната програма при мен е 5 и има само едно втасване. Не знам дали е от това или от нещо друго,но хляба ми не втаса достатъчно 3хоризонтални пръста е максимум. Имате ли обяснение и е суров дори. Пълен провалллл
Виж целия пост
# 661
Направих хляб по рецепта за хляб с кашкавал и лук,но вместо лук сложих чесън. Пуснах го на експресната програма при мен е 5 и има само едно втасване. Не знам дали е от това или от нещо друго,но хляба ми не втаса достатъчно 3хоризонтални пръста е максимум. Имате ли обяснение и е суров дори. Пълен провалллл

Къде мога да видя рецептата, иначе така нищо не мога да кажа.
Виж целия пост
# 662
Хляб с кашкавал и лук (675 гр)
Продукти:
вода 1 чашка
сухо мляко 2с.л
захар 2 с.л
сол 1 ч.л
лук на прах 3 с.л
настърган кашкавал (Mature cheddar- това е видът кашкавал в рецептата, но става и с друг) 1 1/4 чашки
бяло брашно 3 1/4 чашки
суха мая 1 1/2 ч.л
Кашкавала се добавя в началото на второто втасване за да не потъне най-отдолу

И да допълня, че съставките се слагат в ред, в който са описани.


Вместо лук съм сложила чесън.Вместо сухо мляко и вода сложих 200мл прясно мляко
Виж целия пост
# 663
Ердинч, за теб може да е обикновено хлебче, но за мен си е шедьовър! Комшу, показват големи наводнения при вас...
Тiffany , страхотен тутманик си спретнала!  bouquet
ditsan , с това тесто не може да се изложи човек, нали?
Виж целия пост
# 664
Хляб с кашкавал и лук (675 гр)
Продукти:
вода 1 чашка
сухо мляко 2с.л
захар 2 с.л
сол 1 ч.л
лук на прах 3 с.л
настърган кашкавал (Mature cheddar- това е видът кашкавал в рецептата, но става и с друг) 1 1/4 чашки
бяло брашно 3 1/4 чашки
суха мая 1 1/2 ч.л
Кашкавала се добавя в началото на второто втасване за да не потъне най-отдолу

И да допълня, че съставките се слагат в ред, в който са описани.


Вместо лук съм сложила чесън.Вместо сухо мляко и вода сложих 200мл прясно мляко

Поставянето на продуктите не е проблем.

Обаче за ускорено втасване ми се струва, че маята е малко. За 15 минути това количество мая само се е "събудило" и не е могло да реагира. Това е мая за нормално омесване и втасване. При ускореното втасване маята би трябвало да се увеличи и по мое лично мнение (без да приемаме, че съм меродавен) за тази рецепта  маята трябва да бъде към 2.5 чаени лъжици.

Освен това аз си мисля, че когато ще ползваме ускорените програми, продуктите трябва предварително да са затоплени на стайна температура.
Виж целия пост
# 665
има ли и други, които ползват домашно мелено жито, т.е. истинско пълнозърнесто брашно, и колко суха мая слагате на 500 г брашно.
Мисля и скоро да почна да се уча да правя хляб на машина с домашен квас, но все още не мога да намеря някаква лесна рецепта за това как ТОЧНО и ясно да направя хляба с домашен квас в машината. Всичките, на които съм попадала са доста сложни и неясни.

Преди година две правех такъв хляб, но на мащината нещо не се получаваше и в нея само го месех и после го печах във фурната, и общо взето беше добре, но така и никога не успя да бухне МНОГО, все ставаше с една твърда кора  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 666
Майонезен хляб
Виж целия пост
# 667
Мерси много! В интерес на истината млякото си го изкарах от хладилника и го сложих притисна ме времето затова и избрах тази бърза програма. Ще те помоля ако не те затруднявам да ми напишеш някаква рецепта. Много искам да изненадам мъжа ми с вкусен хляб Simple Smile В процеса на работа ще науча тънкостите,но за момента съм много боса и нищо не ми е ясно Simple Smile
Виж целия пост
# 668
има ли и други, които ползват домашно мелено жито, т.е. истинско пълнозърнесто брашно, и колко суха мая слагате на 500 г брашно.
Мисля и скоро да почна да се уча да правя хляб на машина с домашен квас, но все още не мога да намеря някаква лесна рецепта за това как ТОЧНО и ясно да направя хляба с домашен квас в машината. Всичките, на които съм попадала са доста сложни и неясни.

Преди година две правех такъв хляб, но на мащината нещо не се получаваше и в нея само го месех и после го печах във фурната, и общо взето беше добре, но така и никога не успя да бухне МНОГО, все ставаше с една твърда кора  Rolling Eyes

Моето мнение, е че за 500 гр. пълнозърнесто брашно се слага по голямо количество суха мая (между 1.5 и 2.0 ч.л.).

За домашния квас преди време имаше специална тема за обкъждане и там доста подробно се разисква нейното приготвяне и използване. За машината за хляб не съм сигурен, че има подходяща програма, защото хляба с домашния квас изисква доста продължително месене и втасване. При тази ситуация може би трябва да правите комбинация с програмата за месене и втасване, като я прекъсвате преди втасването и я пускате отново може би два или три пъти.

Според мен Ердинч е един от малкото хора тук, които са наясно с кваса. Даже имам спомени, че той беше представил няколко хляба правени от него. Така, че пишете му на ЛС.

Мерси много! В интерес на истината млякото си го изкарах от хладилника и го сложих притисна ме времето затова и избрах тази бърза програма. Ще те помоля ако не те затруднявам да ми напишеш някаква рецепта. Много искам да изненадам мъжа ми с вкусен хляб Simple Smile В процеса на работа ще науча тънкостите,но за момента съм много боса и нищо не ми е ясно Simple Smile

Ами всички хлябове са вкусни. Може би трябва да прегледате специалната тема за рецептите за хляб и там да изберете. Освен ако не съм разбрал правилно въпросът ви.
Виж целия пост
# 669
Все по-трудно ми става да ви следя ooooh!. Показвате красоти след красоти, събират ми се по няколко страници четене и не мога да запомня всичко, което виждам #Crazy. Много работливи пчелички си имаме в темичката Hug.

Петушке, кифличките ти са много красиви Peace.
Ердинч, и твоят хляб е много красив с тази пукнатина отгоре Peace.
ditsan, страхотно вкусният хляб е страхотен и на външен вид Peace.
г-жа Стихийно бедствие, сега ще прегледам рецептата на тази белоснежна прелест Heart Eyes.

От мен пак питка, днес - по пецептата на мах-мама  bouquet:

Виж целия пост
# 670
И живата мая се добавя като сухата, но натрошена. Количеството суха  мая (в грамове), което е предвидено по рецепта се умножава по три и така се получава количеството жива мая.

здравей Комшу,

аз количеството суха  мая я умножавам по две и така си получавам количеството жива мая, натрошавам и я добавям както сухата мая
при ускорената програма пък, увеличавам сухата мая м/у 1/4чл и 2/4чл , също така намалявам със 1/4чл солта

за и до сега не съм имал провал,

Ердинч, за теб може да е обикновено хлебче, но за мен си е шедьовър!
Комшу, показват големи наводнения при вас...

Цитат
Ердинч, и твоят хляб е много красив с тази пукнатина отгоре

благодаря Комшу,

и вашите, също така и останалите произведения са перфектни както винаги

да, с наводненията сме зле напоследък, развали се "центровката" на Земята, Бог да е в помощ за всеки  Praynig

г-жа Стихийно бедствие Hug , кво стана със Breville'то ти  newsm78

Цитат
Мисля и скоро да почна да се уча да правя хляб на машина с домашен квас

за жалост само със домашен квас не се получава хляба,  за домашния квас требе повечко време( може би само на програма със ръчна настройка), за да се получи на обикновенната програма непременно трябва да се подкрепя със сухата бърза мая,

поздрави
Ердинч

  bouquet
Виж целия пост
# 671
Здравейте! И тук да се похваля с новата ми машинка, от която вече направих първото хлебче, мекици тази сутрин и питка. Simple Smile







Виж целия пост
# 672
Привет и от мен Hug Отново много красиви неща   newsm10. Поздравления за всички   bouquet
Ето моето скромно постижение от последните дни:

Хляб с картофено пюре - "Маргарита"



И една питка 
Виж целия пост
# 673
stasi76 
bel1070

Красота голяма!

Ердинч, до Турция разходката ми се размина засега Cry, но мъжо днес (нали е св.Валентин) каза че подаръка ми е от далече и закъснява Sick, нямал да ми каже какво е до като не пристигне, аз сидя и тайничко се надявам на Бревиле Crazy
Полин хляба наистина е като сняг, много лек въздушен и прекрасно ухае.
Виж целия пост
# 674
Сирни заговезни 2010 година (денят на всеопрощението):

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия