Машина за хляб-26 част

  • 53 201
  • 744
# 60
Еххх,ама сте сръчни момичета HugКак успяхте да изпишете толкова от вчера до днес? Laughing
Пускам снимките на днешните солени кифлички на макс-мама-http://www.album.bg/danip/images/21345418/ и козуначените на Джемма.И имам въпрос относно вторите-напукаха се при печенето всички до една ThinkingИначе са страшно вкусни,направих ги по-малки ,за да са ми еднакви по големина със солените-това да е причината?Или някъде в печенето обърках?Фурната беше включена на 180 градуса с вентилатор.Ето ги http://www.album.bg/danip/images/21345423/
И хляба на Полин_а-http://www.album.bg/danip/images/21345415/Невероятен е-за първи път не ми стигна хляба Laughing,а хем го направих по "огромната" рецепта.Пекох във фурната обаче ,защото тестото застрашително се надигна над контейнерчето.
Сега се връщам да ви чета Hug
Виж целия пост
# 61
За тази рецепта съм слагала разтопено краве масло,разтопен маргарин,олио.Леко сладни...като вкус на франзела,земелки...
Солта е 1 ч.л...защо 2?


благодаря ти за отговора, мисля да сложа олио, но солта си пишеше, че е толкова - не знам, а мога ли да намаля с половин лъжичка захарта например
Виж целия пост
# 62
Разбира се, че можеш!
Виж целия пост
# 63
Myriam,аз намалявам захарта до половин с.л.
Виж целия пост
# 64
Здравейте! Една седмица не съм влизала в темата и изтървах почти цялата предна тема.

Някой може ли да ми даде рецепта за пица без мая? Мисля да пробвам с такова тесто но нямам подходяща рецепта, а май не ми се импровизира.
Виж целия пост
# 65
Полин_а,е браво на теб.Голям експериментатор си.Хляба с пилешки бульон изглежда прекрасно  bouquet
m@msy,страшни козунаци!
megans,много хубав хляба с айран,а и рулцето не отстъпва!  bouquet
Myriam ,вкусничко изглежда хлябчето!
Tiffany,браво за козунака!
Тодоран,много готин тоя панетон-може ли рецептата? Blush
Гелева,страхотен хляб!  bouquet
И сега идва ред на пърленката у дома Simple Smile
Виж целия пост
# 66
Aliyona,от няколко часа търся и не мога да намеря рецептата на тестото на кренвиршките,които показа на 3.февруари.Пишеш,че са по рецептата на МАРАБУ.Връщах се много страници -не намерих.
        Моля,ако някой друг знае,да ми помогне.                                                                                                                   
Виж целия пост
# 67
А сега да се оплача - харесах си рецепта на max mama за бърз хляб и се втурнах. Пльоснах продуктите, включих програмата и... хлъцнах - моята БЪРЗА програма е 2.20 часа Sick Брашното ми дойде малко, добавях, но тъкмо го наръсих и взе че спря да меси. Ами сега. newsm78 Реших да го доомеся на програмата месене и втасване. Почаках го да втаса, оформих го, и не можах да изчакам и 10 минути-взе да се обезформя. Ясно ми беше ,че превтаса, но се надявах да го спася. Изпекох го ,но мирише на мая. smile3511 И няма как да не мирише, защото в рецептата е повечко - нали трябваше да се прави на бърза програма. Ето го.
Виж целия пост
# 68
petu6ka63, на мен много ми харесва как изглежда, със сигурност е и така вкъсен
Виж целия пост
# 69
Здравейте от два дни и аз вече имам машинка,но нещо не се справям.Първият ми хляб отиде на боклука,от вторият ядохме но пак не беше много хубав.Моля да ми препоръчате мая и ако може някаква рецепта като за начинаещи.
Виж целия пост
# 70
Здравейте от два дни и аз вече имам машинка,но нещо не се справям.Първият ми хляб отиде на боклука,от вторият ядохме но пак не беше много хубав.Моля да ми препоръчате мая и ако може някаква рецепта като за начинаещи.


Пробвай с хляба с айрян Peace
Аз преди малко го извадих от контейнера, всеки път става чудесен  Peace


ПП - поправих си "хляба в айрян", направо не можах да повярвам, че съм го написала...
Виж целия пост
# 71
Прекрасни произведения видях.Влизам само да ви поздравя за това.  bouquet
Имам ужасно главоболие и нямам сили да пиша.
Виж целия пост
# 72
МалинкаКалинка извинявай , че не отговорих веднага, но имах малко проблеми и не можех да седна на комп.
lidan , рецептата е има в блога на Марабу, но не помня в коя тема дадоха линк към рецептата. Аз само я преписах и надписах , че са на Марабу.
Ето и самата рецепта :
 Кремвершки на Марабу
200 мл прясно мляко
2 с л захар
1 с л суха мая
или 18 г прясна мая
1 ч л сол
20 г краве масло
или 20 мл олио
300-320 г брашно

За плънка: кашкавал, кремверши

. Маята се разтваря в 100 мл топло мляко заедно с 1 с л захар и 1 с л брашно.
. Разбърква се добре и се оставя на топло за 10 минути.
. Брашното се пресява заедно със солта, добавя се захарта, млякото и шупналата мая.
. Омесва се тесто, като накрая се прибавя и маслото (олио).
. Меси още 10-15 минути до еластично, гладко и нелепнещо тесто.
. Тестото се оформя на топка и се поставя в намаслена купа.
. Покрива се и се оставя на топло да втаса за 40 минути.
После се оформят кремвершки, покриват се и се оставят да втасат за 15 минути.

Тя оформя ги малко по различно , но много са хубави  Peace

Редактирам: 
Намерих блога на Марабу : http://nonka2001-marsiliq.blogspot.com/2009/10/marabu.html
или тук  http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/various_sorts/chil … n/recipe_1111.php
Виж целия пост
# 73
Леле, кога успяхте...
Виж целия пост
# 74
аз да си споделя болката - пекарната вече един час прави основния ми хляб - с 300 мл мляко и 500 гр брашно, която бях показала, че ще приготвя малко по-рано днес, но в момента втасва - и вътре е една кексова смес, изобщо няма оформена топка тесто, има ли шанс нещо да се получи и мога ли с нещо да го дооправя - цялата прогрма е 3 часа точно
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия