Шоколадов кувертюр

  • 33 831
  • 18
Така... реших да се пробвам с любимата на мъжа ми торта Гараш, но почти във всички рецепти срещам въпросния шоколадов кувертюр или просто шоколад за глазурата. Аз, естествено, като уважавако себе си стихийно бедствие, не съм взела подобно нещо. Имам само какао на прах. Дайте някакви идеи как да си го направя в домашни условия, че да не се излагам...  Embarassed
Виж целия пост
# 1
Да .......този шоколадов кувертюр в Силистра не съм виждала никъде....
Виж целия пост
# 2
Шоколадова глазура можеш да си направиш като разтопиш един шоколад на водна баня и прибавиш малко олио, за да не се втвърдява много, след като изстине.
При липса на шоколад, може да си направиш какаова:
6 с.л. захар
3 с.л. какао
4 с.л. вода
3 с.л. олио
Всичко това се разтопява на водна баня, оставя се леко да поизстине, докато се сгъсти и се залива сладкиша/тортата.
Виж целия пост
# 3
Мерси, спасяваш ме!  Laughing
Виж целия пост
# 4
ако по-нататък търсиш-аз си купих от Кауфланд за 1,50 Peace
Виж целия пост
# 5
Как` Сийка -само да попитам,като се залива тортата ,трабва ли под заливката да има крем ,или това се явява вместо крем newsm78 /извинявам се за тъпия въпрос/
Виж целия пост
# 6
ако по-нататък търсиш-аз си купих от Кауфланд за 1,50 Peace
Колко грама е на тази цена?
Виж целия пост
# 7




чакай да видя.....


ами за 200 грама Peaceможе и да е скъпо,ненам,ама тука не можах да намеря никъде Peaceни Пикадили,ни Билла newsm78
Виж целия пост
# 8
Как` Сийка -само да попитам,като се залива тортата ,трабва ли под заливката да има крем ,или това се явява вместо крем newsm78 /извинявам се за тъпия въпрос/

Ами, аз съм заливала без крем. Топло е, все пак.
Част от заливката попива в блата, но ако е достатъчно гъста, не му пречи. Поне е мека и не се троши при рязане. И на гланц го докарва.  Laughing
Виж целия пост
# 9
чакай да видя.....


ами за 200 грама Peaceможе и да е скъпо,ненам,ама тука не можах да намеря никъде Peaceни Пикадили,ни Билла newsm78

Евтино ми се стори и затова те питах. Аз купувам от метро 2кг. за около 18 лв. Идва 1,80 за 200гр., а уж на едро  Mr. Green

И сега ако обясниш и къде в Кауфланд да го търся   bouquet

Сорииии за спама
Виж целия пост
# 10
Като фен на шоколада да кажа и моите впечатления:

Аз също си купувам домакински шоколад от Кауфланд, намира се при подправките за сладки (ванилия, сода и т.н.) и суровите ядки. Много е хубав, точната му цена мисля, че беше 1,65 лв.

Друго място, където продават домакински шоколад и има 3 вида е на Руски паметник, магазинчето за подправки (спирката на атобус 260 и тролеите). Там дори има 3 вида - черен, млечен и бял шоколад, с цена 1лв./100 гр. Той също е хубав.

В Пикадили и Фантастико има какаова глазура на Милмекс, 200 гр. за 1,40 лв. Тя според мен е по-ниско маслена и на вкус не ми е толкова шоколадова. Явно е подходяща само за глазура, защото ганашът, приготвен с нея не беше толкава вкусен и плътен.
Виж целия пост
# 11

Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 12
Вещице,там при желатина,кокосовите стърготини се намира кувертюра,ама ако не го намираш,питай персонала Peaceче последния път търсих,търсих..и попитах и като видях къде го бяха захвърлили ooooh!
Виж целия пост
# 13
не се ползва олио а масло или маргарин, олиото не стяга
вода аз не слам, а само мало и какао и най много пудра захар за да стане по сладко, кристалната става на зърна отгоре, не става така гладка глазура
прппорцийте на око ги правя, слагам маслото и захарта, и какото докато ми стане цвета, но трябва чисто горчиво какао да ползва6, загряваш леко н акотлона, да поомекне маргарина или маслото и залива6 на тората и оставя6 да стегне в хладилника
търси масло,като се залее стяга и се получава добре
шоколадовият кувертюр е евтина замана на шоколада, може и шоколад да слагаш Simple Smile
под глазурата може и крем да има, може и да няма въпрос на вкус и торта, и ефекта които искаш да се получи
Виж целия пост
# 14

шоколадовият кувертюр е евтина замана на шоколада, може и шоколад да слагаш Simple Smile

Това не е вярно!
Ти купувала ли си белгийски кувертюр със 70% какао. Аз съм, и хич не е евтина замяна на шоколада от магазина, оня в разфасовки по 90 - 100 г. Всъщност, права си, излиза по евтино от Линдт с подобен % какао, но само от него е по-евтин  Laughing

Шоколадовият кувертюр е блок шоколад за сладкарски цели, не е някакъв измислен сурогат. Има не много качествени кувертюри, така, както има и не много качествени шоколади. Но шоколадите по магазините са си за директна консумация. А за специфичните сладкарски цели се предлагат различни продукти - кувертюр (блок), шоколадов чипс, шоколадови копчета и т.н.

Ако няма шоколадов кувертюр, което е често срещано явление в по-малките населени места, най-добре е да се ползва натурален шоколад, той е най-близо по съдържание до кувертюра.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия