Как правите застройка на супа?

  • 35 005
  • 63
# 15
Аз я правя с 1 яйце + няколко лъжици оцет.
И аз така Peace.
Но ще пробвам и т.нар.-топла застройка.
Виж целия пост
# 16
мразя незастроени супи.
И винаги застройвам само с яйце.
Спаначената супа застройвам с яйце и малко кис. мляко.
Гъбената супа не я застройвам никога.
Тенджерата е свалена от огъня и леко е позастинала. Хубаво разбитото яйце се прибавя бавно и постепенно в топлата супа.
Виж целия пост
# 17
С един жълтък и две-три лъжици кисело мляко. Сипвам от горещата супа в купичката със застройката и бъркам, за да се смесят добре. После постепенно връщам сместа в тенджерата и оставям на слаб огън да поври няколко минути, защото иначе ми мирише на суров жълтък.
С цяло яйце винаги ми се пресича, така и не усвоих как се прави, без да се пресече.
Виж целия пост
# 18
1 яйце и близо половин кофичка кисело мляко. Но понякога слагам сметана вместо мляко, ако супата е по постна, така супата става с по-плътен вкус.
Разбивам ги, после добавям на струйка бульон от супата, която е леко изстинала, след това добавям сместа в супата като бъркам непрекъснато, за да не се пресече яйцето.

Преди не връщах на огъня супата, но заради малкият вече връщам на слаб огън и чакам да заври леко, за да съм сигурна заради яйцето.

Никога не съм пробвала със сметана, мерси за идеята Simple Smile Ще пробвам някой път, звучи вкусно определно.
Виж целия пост
# 19
С един жълтък и две-три лъжици кисело мляко. Сипвам от горещата супа в купичката със застройката и бъркам, за да се смесят добре. После постепенно връщам сместа в тенджерата и оставям на слаб огън да поври няколко минути, защото иначе ми мирише на суров жълтък.
С цяло яйце винаги ми се пресича, така и не усвоих как се прави, без да се пресече.

Аз точно с цяло яйце я правя, но все не мога да я докарам нормално. Не съм забелязала да се пресича, пък може и да не съм разбрала, ако се е случило - не съм чак толкова добра кулинарка Laughing Но винаги има малко странна миризма, както ти казваш на сурово яйце сякаш. И другото, което е, че аз въпреки че слагам по 1 лъжица кисело мляко, все ми става прекалено бяла супата, а аз я харесвам с по - жълт цвят Simple Smile И не знам как да го докарам - да използвам жълтък и мляко, само жълтък без мляко или пък само цяло яйце без мляко  Confused та затова пуснах и темата - да науча повече варианти за застройване, които да пробвам.
Виж целия пост
# 20
Правя варена застройка, която научих от бабата на съпруга ми(цял живот е била готвачка).
1 яице, 200мл. кисело мляко и 1 с.л. брашно разбивам хубаво в малка тенджерка, слагам я на котлона и продължавам да бъркам енергично с телена бъркалка.Когато започне да се уплътнява добавям постепенно от супата, като продължавам да бъркам, после изсипвам обратно застройката в тенджерата със супа.

 newsm10
Това е единствената застройка, която правя - за около 5-6 л супа ми се пада (аз така си мисля Simple Smile ) изпитвам параноя понякога към "купешките" яйца и с тази застройка хем съм спокойна, хем супата е вкусна, хем не ми се е случвало да пресека. С домашно кисело мляко слагам по-малко, защото супичката киселее повече от него.

ПС - вероятно става по-жълта с домашно яйце, онези с оранжевите жълтъци... знам ли
Виж целия пост
# 21
аз също винаги правя варена застройка
Виж целия пост
# 22
Едва от както започнах да правя супи за сина ми, започнах да застройвам с кисело мляко. Слагам по 3-4 лъжици на 5 литрова тенджера супа. Иначе застройвах с 1 лъжица оцет. С оцет ми харесва повече, с киселото мляко ми става малко по-плътна супата.
Правя я с цяло яйце и към сместа яйце кис. мляко или оцет постепено прибавям от супата, докато се изравни горе-долу температурата.
Виж целия пост
# 23
Жълтък, кисело мляко и брашно. На котлона. Варена. Peace
Виж целия пост
# 24
с 2 жълтъка, 100 -150 г кисело мляко, разбърква се добре (аз го пасирам за кратко с пасатора, защото иначе трябва много да го бъркам, а така става идеално). После сипвам в съда със застройката постепенно горещ бульон от супата, бъркам и накрая го изсипвам цялото в супата (тя е махната от котлона). И моментално сервивам и ядем. С други думи цялата процедура я правя непосредствено преди сервирането, защото обичаме гореща супа, а не искам да й сложа застройката, евентуално да се забавим със сядането за обяд и да се наложи да я претоплям.
Виж целия пост
# 25
1  разбито яйце + сока на 1/2 или 1 лимон. Не се преси4а.
Виж целия пост
# 26
Жълтък, кисело мляко и брашно. На котлона. Варена. Peace
Същата, само че с цяло яйце.
Виж целия пост
# 27
1 жълтък  и близо половин кофичка кисело мляко. Разбивам ги, после добавям на струйка бульон от супата, която е леко изстинала, след това добавям сместа в супата като бъркам непрекъснато, за да не се пресече яйцето.

Преди не връщах на огъня супата, но заради малкият вече връщам на слаб огън и чакам да заври леко, за да съм сигурна заради яйцето.
  Peace
Виж целия пост
# 28
Последния път като правих застройка /супа топчета/ сложих само жълтък /отделих белтъка/ плюс кисело мляко и малко оцет. Получи се. Обаче струва ми се, че супата сякаш стана доста по-гъста в сравнение с преди, когато не отделях белтъка.
Виж целия пост
# 29
Аз също правя само варена застройка - предимствата и са, че яйцето е сварено, не се пресича и супата става много по-гъста и вкусна!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия