Как правите застройка на супа?

  • 35 011
  • 63
# 30
Баба правеше в купичка кисело мляко и яйце - разбити добре. Всеки добавяше в чинията си със супа. Аз слагам в супата и малко куркума на прах, за да стане златно-жълта. И като се подсили със застройката става прелест! Обожавам застройките.
Виж целия пост
# 31
И аз съм в групата на варената застройка  Laughing Само такава правя.
Отскоро започнах да добавям и сока на половин или един лимон. Преди да започна да я правя така, си изстисквах после лимон в супата, затова реших, че е по-лесно, ако направо го бухна в застройката  Simple Smile


Да ви попитам - само един вид застройка ли правите, независимо от вида на супата? Аз да.
Виж целия пост
# 32
И аз.
Виж целия пост
# 33
По принцип не обичам застройки. Единствено на пилешка супа и на супа топчета правя като добавям един жълтък и в него накълцан магданоз. Това е.
Виж целия пост
# 34
И аз правя застойка с нк лъжици кисело мляко,едно яйце, 1-2лъжици брашно и малко вода за да се разбие добре.
Гъбената супа и рибената чорба само не застройвам.
Виж целия пост
# 35
Много рядко правя застройка и то само варена.
Виж целия пост
# 36
и аз правя само един вид.

Тук да попитам - каква е алтернативата при супа или яхния от леща??? Запържването ни мъчи после с киселини, а много обичаме леща
Виж целия пост
# 37
и аз правя само един вид.

Тук да попитам - каква е алтернативата при супа или яхния от леща??? Запържването ни мъчи после с киселини, а много обичаме леща
Просто не правиш запръжка. Пак става вкусно.
Аз лично не съм чувала за застройка на леща.
Виж целия пост
# 38

Тук да попитам - каква е алтернативата при супа или яхния от леща??? Запържването ни мъчи после с киселини, а много обичаме леща

 Незнам дали ще прочетеш, но при нас правят лещата пасирана: Вари се всичко и се пасира, не много финно.Без да запържваш нищо.
 Да ти кажа стана добре, правих вчера и детето като по чудо изяде две купи, а до сега не искаше да я погледне.
Виж целия пост
# 39
Аз застройвам супата със 2 жълтъка и 3 с.л. кисело мляко отделям едно черпаче от супата слагам кадето съм си разбъркала застройката поизчаквам да истине супата и тогава слагам заливката.
Виж целия пост
# 40
аз правя застройка само с жълтък, защото белтъка обикновено се пресича и не е приятна гледка супата. намалявам котлона,
разбивам жълтъци в кисело мляко ( обикновено директно в кофичката, ако има място) и добавям с черпака леко от супата, бъркам за да изстива. Като стане консистенция, която мже да се разлива, на конец сипвам към супата при непрекъснато бъркане. Оставям 1-2 минути да къкри и зиключвам, все пак жълтъка да мине през Т.
Виж целия пост
# 41
Винаги със се чудила какво да правя с 1 белтък, как да го съхраня и защо пък да го хвърля. Затова правя застройка на супи с цяло яйце, половин кофичка кис.мляко и 1 суп.лъжица брашно/преълнена/+ топла чорбица от супата . Като варената застройка, но без да я заварявам отделно. Номера, да не се пресече  е след като я изсипя бавно с непрекъснато бъркане и заври цялото количество, да отнема от котлона и да не захлюпвам капака докато е много гореща.
Относно боб, леща и гъби, не правя супа, а чорба, тя пък не се застройва и е като борш- всички продукти и подправки се слагат и варят едновременно.
Виж целия пост
# 42
Застройка лято жълтък с малко оцет,а зимата жълтък с кисело мляко.
Елпида аз събирам белтъците и после правя торта гараш Peace с тях
Виж целия пост
# 43
silviayo , е за колко време събираш белтъците ?  Thinking
Я пусни на лични рецепта ти за торта гараш
Виж целия пост
# 44
Aз не слагам яйце. Пържа ситно нарязан лук /малка глава/, добавям ситно настърган морков, след това кис. мляко /3 суп. лъж/ и една лъжица брашно. Това е, става жълта като с яйце.

И по не се развалят така супите, както с яйцето.

Ако искате да е бяла застройката, пържите без морков. Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия